Backup iCloud i iTunes
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Backup iCloud i iTunes

04.10.2018 | 16:30
Pozdrav
Prije svega bez osude jer koristim windows na iphoneu 6s 64gb mi je stalno izbacivalo da mi je icloud pun, te sam uzeo veći paket 50gb za cca 7-8kn mjesečno, te sam naručio iphone od 256 gb.
1. zanima me backup kad radim da li mi je bolje raditi backup preko itunesa ili preko iclouda? Imam veliki problem s memorijom na laptopu, te mi neće napravit backup u itunes pa s 256gb nema ni smisla...
2. koliko iznosi backup od iphonea 64gb, a koliko od onog koji ima 256gb, (vjerujem da je manje gb nego sto iphone ima..?
3. Gdje windows sprema stare backup-e? mogu li se neki backupi obrisati od prije kako bih oslobodio memorije?
4. Backup fotografija da ili ne preko iclouda?
5. Ukoliko se radi samo backup preko iClouda i na novi iphone se povuče taj backup hoće li se prenijeti sve postavke kao što su npr. pozadina, mrežne postavke.., sve aplikacije? kako ne bih morao podešavati sve opet, znam da backup s itunesa doslovno prekopira cijeli iphone s postavkama..

Imam dojam kako backup preko iClouda bude nekako sažet a i samim tim što je memorija iclouda manja od memorije iphonea me buni hoće li biti dovoljna...
04.10.2018 | 17:01
1. iTunes. Ajd si kupi veći hard ili promijeni mjesto backup-a.
2. Relativno. Meni recimo 64Gb svede na 47Gb. Većinom su zauzele fotke
3. Na windows 7, ako nisi nešto prtljo po postavkama.....Users/User(tvoje ime ili što več)/AppData(unhide folder ako je hidden)/Roaming/Apple Computer/Mobile Sync/Backup
Možeš brisat stari backup. Odi u iTunes i obriši. Moj savjet je da ne radiš to prije no što ne napraviš uspješan backup i restore. To za sobom vuće nedostatak mjesta ali eliminiraš rizik da na koncu izgubiš sve.
4. Možeš, ali ja osobno NE.
5. Po pitanju toga, ništa drugačije nego s iTunes. Ja sam recimo na teži način shvatio da nikakva vrsta backupa ne sprema sadržaj Books-a. Danas sadržaj Booksa dižem na cloud pa kod restore-a vučem nazad na mob. Po meni to je određeni nedostatak, a kod Apple-a baš nije.
04.10.2018 | 17:13
Ma SSD sam ugrađivao ali sam ubacio premalen svjesno.. a imam vanjske HDD po 500 GB, može li se odredište backupa iz itunesa staviti da bude vanjski HDD?
04.10.2018 | 17:14
Naravno. Malo se treba poigrat sa cmd.
Da ne objašnjavam previše, evo ti link i prati upute youtu.be/K4dqZs5u3oI
04.10.2018 | 17:14
Nisam uspio pronaći na Apple-ovim stranicama, možeš li mi pojasniti ili link poslati ako znaš
04.10.2018 | 20:58
U iTunesu imaš opciju gdje se pohranjuje back-up. Sorry ali moram reci da za sto ti sluzi onda PC/iPhone kad ne znaš ni izguglati tako nešto jednostavno poput “iTunes backup windows” ... ili imaš 11 godina pa ti je oprošteno.

support.apple.com/en-us/HT204215#findiTunes
04.10.2018 | 21:05
Yonkis kaže:
U iTunesu imaš opciju gdje se pohranjuje back-up. Sorry ali moram reci da za sto ti sluzi onda PC/iPhone kad ne znaš ni izguglati tako nešto jednostavno poput “iTunes backup windows” ... ili imaš 11 godina pa ti je oprošteno.

support.apple.com/en-us/HT204215#findiTunes

Bio bih ti jako zahvalan da mi kopiraš s linka dio koji govori o toj opciji unutar iTunesa (ne kopiranju nego o opciji da sam odabirem lokaciju na kojoj će biti pohranjen back-up). Jer očito ti vidiš neke rečenice koje drugi ne vide..
Ja kad nemam šta pametno za reci radije prešutnim
04.10.2018 | 22:00
Pa eto, onda možda da prešutiš i pogledaš video kojeg ti je linkao JOHN...
04.10.2018 | 22:03
smayoo kaže:
Pa eto, onda možda da prešutiš i pogledaš video kojeg ti je linkao JOHN...

Nisam uopće skuzio link u poruci.. ili je bio možda EDIT poruke nzm
05.10.2018 | 07:28
Sve ok. Editirao sam poruku svega minutu nakon posta, a ti pak očito nisi primjetio. Čisto iz razloga da ne pišem stotinu postova.

Yonkis...mislim da iTunes u windows okruženju ne nudi opciju odabira lokacije za pohranu backup-a. Bar je tako bilo prije koju godinu kad sam se i ja hrvao sa promjenom odredišta pohrane. Baš ću pogledat danas kad dođem kući. Mada imam verziju iTunesa od prije godinu dana
05.10.2018 | 08:27
JOHN kaže:
Sve ok. Editirao sam poruku svega minutu nakon posta, a ti pak očito nisi primjetio. Čisto iz razloga da ne pišem stotinu postova.

Yonkis...mislim da iTunes u windows okruženju ne nudi opciju odabira lokacije za pohranu backup-a. Bar je tako bilo prije koju godinu kad sam se i ja hrvao sa promjenom odredišta pohrane. Baš ću pogledat danas kad dođem kući. Mada imam verziju iTunesa od prije godinu dana

Ja sam pročitao odmah jer mi mailom stigne obavijest
Tražio sam i ja ali nema nigdje
05.10.2018 | 08:46
gladhr2, kao prvo isprike, posipam se pepelom, radi mog "niskog udarca". Bio sam uvjeren da sve stoji tamo, jer sam odgovarao sa mobitela a sve mi je izgledalo uredno i lijepo objašnjeno pa sam smatrao da je tamo i ta informacija.
Još jednom isprike na tomu.

www.imobie.com/support/how-to-change-itu...location-windows.htm
- tu je objašnjeno kako promijeniti folder za backupove, jest da je malo kemijanja po Windowsima ali kad je to tako sada. Prije je bilo moguće mijenjati, ali evo prije 2 godine na laptopu sam mijenjao standardni HDD sa SSDom, nanovo instalirao iTunes i nisam primjetio da su se stvari tako drastično promijenilo.
05.10.2018 | 17:49
Nisam zlopamtilo Sve 5 i hvala
15.11.2018 | 16:16
sve gore navedeno isprobano i ne radi...
Isprobao je dečko koji se kuži u kompjutere i ostalo, uglavnom pronašao sam ovu soluciju:
www.copytrans.net/blog/solved-itunes-cou...le-on-this-computer/

Jel može to odraditi posao? I u slučaju nečeg da treba restore napraviti povuče se taj odrađeni backup kroz itunes iz foldera u koji je snimljen..?
15.11.2018 | 17:19
Kako ne radi? Stvar je vrlo jednostavna...

Sto tebi u biti treba od tog backupa?
Najjednostavnija opcija ako ti treba foto i video, spojis se na comp i sve si kopiras. iCloud koristis za spremanje postavki pa ti sve vrati kada kupis novi iph.

Sve ovo sa full iCloud backupom je po meni nepotrebno i neprakticno. itunes je isti klinac.
16.11.2018 | 11:21
Ja slike i videe spremam na vanjski HDD.
iCloud backup čak ponekad i obrišem. Počistim si na mobitelu sve extra gluposti, od nebitnih konverzacija u iMessageu, WhatsAppa, Vibera.. počistim nešto starih kontakta, obrišem aplikacije koje ne koristim i onda napravim sasvim novi backup na iCloud. I nastavim tako dok opet nađem vremena počistiti..
I to sa 5GB storagea, za sve uređaje koje možebitno imaš (iPad, iPhone i sl..) pa to je smijurija. iako ni dodatni prostor nije nešto skup, ali 5GB je smiješno. Meni je više nego dovoljno ali netko tko je stvarno "in" u tom Appleovom walled garden-u, to je malo.
02.01.2019 | 14:39
Evo da malo oživimo temu, šta mislite, šta preferirate i zašto, iCloud ili iTunes backup?
02.01.2019 | 16:30
Meni su kontakti vazni a i mailovi. Ne radim back-up jer nemam sto arhivirati. Slike mi idu u Photos od kud is spremam na disk i brisem pa se i na telefonu brisu. Slika je trenutno 46.
02.01.2019 | 18:16
Imam potpuno isti princip kao i Žabac, važni dokumenti, kontakti, mailovi i bilješke idu na iCloud, plus dodatno na vanjski HDD, a slike kad se iPhone poprilično napuni idu na Mac, pa na vanjski HDD - tada se brišu sa iClouda i na njihovo mjesto dolaze nove.

Glazba je odnedavno sva na posebnom vanskom HDD-u, ali povezana sa iTunesom, baš po preporuci Žapca. Ima tu dosta originalnih ripova sa CD-a i LP-a, vjerojatno važnih i vrijednih samo meni.
02.01.2019 | 19:14
Moje navike su iste, kao od predhodne dvojice kolega, koje su naveli u postovima iznad mog. Imam 6 uređaja dignut na iCloud i 5 Gb mi je i više nego dovoljno. Sva multimedija ide na nas i neka važnije stvari na externi hdd. Niti meni nije važan backup, vjerojatno tefefon to radi na iTunes. Da mi se nešto desi i da ostanem bez svega, vrlo brzo bi povratio sve aplikacije koje su vezane uz moj račun, a samo podešenje unutar aplikacija mi nije toliko bitno i brzo se rješi, jer ne koristim igre i neke aplikacije za koje treba puno vremena da se podese na željeni način.

Najvažniji su kontakti i mejlovi, a za sve drugo je lako.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 37 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, MacSlavko, Riba, tino1, VanjusOS, vikt0r, Anonimci (313)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO