Mail app
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mail app

28.01.2019 | 17:00
Budući da se sve više susrećem s problemima s custom mail app-om, šteka mi i svašta nešto, ne učitava nove mailove,..
Sve to traje povremeno, te me zanima koju aplikaciju bi mi preporucili za korištenje maila-a? Koristim hotmail, gmail mailove (ne aplikacije, jer također nisu dobre..) Nešto tipa Spark, samo da ne sprema mailove na svoje servere..
Kakva je myMail app za iOS: itunes.apple.com/us/app/mymail-email-app/id722120997?mt=8 ?
28.01.2019 | 20:25
Htio si reći da imaš probleme sa stock mail appom? Dakle, ovim uobičajenim od iPhonea? Probleme koje ti navodiš ja sam jedno vrijeme imao vrlo intenzivno i ispalo je da nije bio problem u appu, nego u serveru i mom načinu korištenja. Naime, koristio sam IMAP protokol, a inbox na serveru mi je bio narastao na preko 12 GB pa je indeksiranje trajalo jako dugo i kad god bi otišlo u timeout problem bi se manifestirao tako (da šteka, ne prikazuje nove mailove, i slično). Provjeri da nije sličan slučaj kod tebe. Ako jest, probaj najprije inbox podijeliti po bilo kojem ključu u par foldera. Dakle, ne moraš ništa micati sa servera, NA SAMOM SERVERU napravi par foldera IZVAN inbox foldera i u njih razdijeli dio mailova.
Ako ispada da ti je zaista problem u Mail appu, nažalost, ne mogu ti pomoći, meni je fakat stock app bolji od bilo kojeg drugog, kako na iOSu, tako i na Macu, pa nisam nikad nijedan dulje koristio.

Ovaj myMail za kojeg pitaš ima neki fine print u opisu. To si vidio?
myMail uses AdChoices. More information can be found here m.facebook.com/ads/ad_choices
28.01.2019 | 20:56
Outlook za iOS je OK. Imam privatni Hotmail i službeni na Exchange serveru. Sve radi odlično, boje nego Mail.app od iOS-x.
Na MAil-u imam Gmail i iCloud račun. To isto radi OK.
Inaće redovito čistm foldere na serverima i ne dozvoljavam da mi se mailbox napuni. Ono što mi je važno jednostavno arhiviram na disk.
Mail star dvije godine mi je nepotreban i brišem ga.
29.01.2019 | 09:40
iOS-x lol

Također preporuka za Outlook.
29.01.2019 | 20:36
@Žabac i @energyman:
www.skolded.com?sid=xjAmP3M6MoN
29.01.2019 | 22:15
Meni je Macov Mail app jedan od najpozudanijih softvera ikada, koristim ga s istom bazom od Beta verzije OS X-a, nikada problem. No, kada mi se netko javi da ima problem, onda se to obično svede na totalni kaos u inboxu (npr. sve poruke ikada neki ljudi drže u inboxu), ne brišu, ne sortiraju, ništa, potpuno su bez informatičke kulture! A neki pak imaju korumpiranu bazu ili neki oštećeni file u attachmentu ili nešto slično što se dogodi s greškom na disku ili sa zeznutim permissionima. Ako je na Macu sve uredno i Mail radi bez greške.
31.01.2019 | 09:42
Joj joj

Nego, slažem se oduvjek sam preferirao stock aplikacije i na Macu i na iPhoneu. Jednostavno rade. No i one imaju svoje mušice pa mi je recimo Mail.app izbacivao 2 Exchange accounta stalno van sa liste računa. Ja dodam, on opet nestane i tako se igramo i lovimo. Mail app na iOS mi je odličan, ali Gmail (koristim 5 različitih accounta) nema podršku za Push. Ne mogu editirati i koristiti HTML formatirani potpis nego plain text. Nema nekih naprednih opcija kod ubacivanja slike u mail, formatiranja teksta...

Smayoo što ti koristiš?
31.01.2019 | 10:09
I na Macu, i na iPhoneu koristim stock app. Kako reče Davor, probleme sam imao jedino kad IMAP server nije mogao savladati veličinu inboxa.

dpasaric kaže:
totalni kaos u inboxu (npr. sve poruke ikada neki ljudi drže u inboxu), ne brišu, ne sortiraju, ništa, potpuno su bez informatičke kulture!

Taj sam! Naime, svi raniji pokušaji sortiranja pokazali su mi se nefunkcionalni kad mailove moram grupirati i pretraživati i filtrirati sad po ovom, sad po onom kriteriju. Zato su mi svi mailovi u inboxu i koristim tagove za dinamičku organizaciju. Tako da su problemi nastali jednom, u bivšoj firmi, kad je inbox narastao preko 12 GB. I to ne zbog mail.app, nego zbog IMAP servera.

Ono što NE koristim je:

Gmail (oduvijek, to jest, nisam ga nikad koristio)
M$ Exchange (since 2010™ ), i osjećam se puno bolje, tegobe su nestale, više nemam manijakalne ubilačke porive, ne urlam na informatičko osoblje i ne gađam ih 19" CRT monitorima...

EDIT:
Za privatni mail account koristim zoho.com
Za poslovni mail i document server imam zakupljen virtualni server kod jednog hrvatskog data centra (koji inače ne radi s tako malim firmama kao što je moja, ali direktor mi je dobar prijatelj pa sam se "ugurao preko veze"
01.02.2019 | 17:19
Evo da se javim opet i ja, idući dan opet sve normalno.. tako da ne znam do čega je bio problem ali se samo popravilo Što se tiče foldera na mailu, imam ih sigurno 5-6 tako da ne vjerujem da je do toga, nebitne mailove brišem, ali imam i mailova od prije 6 godina koji mi ponekad zatrebaju pa bolje da ih neka

I ja isto kao i energyman volim originalne aplikacije, jer jednostavno su očišćene od svega nebitnog, a u 99% slučajeva to radi sjajno sve skupa..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 49 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, MacSlavko, Riba, tino1, vikt0r, Zoki, Anonimci (588)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO