06.05.2019 | 16:24
ajren kaže:
drlovric kaže:
Moj Apple watch racuna korake i predjeni put, cak i katove ali samo one na koje sam se popeo
Suprotan smijer zanemari. Koliko je to mjerenje tocno ne bi mogoa reci, jer nemam sa cime usporediti.
Logicno da je puno lakse detektirati kretanje sa zgloba nego sa telefona koji je u dzepu ili torbici nekoj koja visi na ramenu.
Ma da, kontam ja da nisu mjerenja toliko vjerodostojna. Samo mi nelogicno da dok hodam s telefonom u ruci i pratim app, ne mjeri nista...zato se pitam u kojem trenutku izvrsi mjerenje, tj. jel trebas preci tipa 100koraka da bi zabiljezio ili? To nikak da nadjem na netu
Možda po gps mjeri koliko si prešao neku udaljenost, pa to pretvori u korake...uneseš svoju visinu i on zna koliki ti je prosječan korak.
Ja imam od garmina HR vivoactive sat i imam drugi problem, a to je da osim što precizno sve broji ( korake, katove dole-gore,sportske aktivnosti i sl. ) broji mi i kad mi ne treba brojat. Primjera radi, imam neki svoj ritam koji moram svaki dan ispoštovat, znači određeni broj koraka u danu ,12 katova uspona i određenu tjednu tjelesnu aktivnost od 250 min. Kad god ostvarim dnevni cilj, on mi pomalo poveća broj koraka za sljedeći dan i tako sam već došao do dnevnih 15 k koraka. Kad taj cilj ranije u danu ispunim onda sat skinem s ruke, da si normu puno ne povećam...ustvari on to ( sat )automatski radi.
I tako ja skinem sat s ruke i stavim u đep od jakne i pređem još km ili dva, a kad izvadim sat vidim da mi je i to brojao
Na koju foru, nemam pojma...možda ima kakav senzor za vibracije pa osjeti da se njišem dok hodam