28.09.2021 | 09:38
"Ton" poruke je otud što dođeš s pitanjem, dobiješ neki odgovor i lakonski ga odbacuješ "ne, nije to" bez provjere. Dakle, nisi došao "pod"jebavat, nego "za"jebavat.
U 13 godina ovdje na jabučnjaku, više od pola problema s kojima se ljudi javljaju je bilo prozročeno takvim "glupim" razlozima i uvijek svi tvrde "nije to, znam ja".
Nisam si mobitel kupio jučer pa da ne znam provjeriti ili upload u cloud ili sve te slične pizdarije.
Evo, o tome govorim.
Ja koristim mobitel 21 godinu, a smartphone 20 godina, od čega iPhone - 10 godina. Pa ne znam u podešenjima od iPhone NIŠTA provjeriti, a da sam SIGURAN da je to što sam provjerio TOČNO. To jest, da je fkt baš to podešenje za ono što sam trebao, da nema na nekom drugom mjestu neki glupi "override", neki "accessibility", neki "privacy" q..ac, itd.
Dakle, kako ti je @JOHN već napisao, ti si fenomen i neusporedivo si pametniji od nas ovdje. Kako to da nas onda dolaziš pitati za savjet?
Provjeri, dakle, pa javi što se događa.
Ako nije to u pitanju, ne pada mi baš na pamet ništa od čega samo "nestane" 9GB podataka. Neki ljudi su se žalili da im se "napuhuje" other dio u zauzetoj memoriji i da ne znaju što je to ni otkud. Ako si imao taj "other" velik 9GB (nisam još čuo za takav slučaj) pa je to iOS u nekom housekeepingu očistio, to je možda razlog, ali čudno je da ti se slobodni prostor povećavao tako, malo po malo. Zato sam i napisao da mislim da ti uploada sadržaj s mobitela na cloud, jer upload 9 GB traje dosta dugo i ovisi o brzini veze, a možda je to radio samo kad je na wifiju (ovisno o podešenju).
Treća stvar koja mi pada na pamet je da si npr. Viberu (FB Messengeru, WA-u...) "odrezao" koliko unatrag pamti. Nisam još čuo da bi netko imao 9 (DEVET?!) GB smeća u nekoj IM aplikaciji, ali evo...
Četvrto, slično kao treće, ako si Mail.appu "odrezao" koliko unatrag pamti (npr. sa "sve" na zadnjih 1000 mailova), a imaš 3-4 ogromna inboxa...
Ali to su sve stvari kojih bi se valjda i sam sjetio da si napravio, zar ne?
Pak mi se onda i dalje čini najvjerojatnije ovo prvo, jer znam da je meni tako kćer us*ala iPad. Rješavala je Duolingo, to govno joj je popnulo, ona je samo piknula OK, i Apple mi je maknuo SAV sadržaj s iPada u Cloud, jer ja iPad koristim kad odem na teren (dakle jednom tjedno cca), a ona - svaki dan.