iPhone 5 problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 problem

09.03.2013 | 00:13
Ovako stoje stvari, nakon dugog cekanja iphonea 5 napokon sam ga uspio nabaviti pocetkom prvog mjeseca i onda je krenulo veselje , prva stvar iphone 5 je ocajno lovio signal za wifi i gubio se na istom mjestu gdje je moj stari iphone 4 imao full signal, najgore je bilo to sto sam ga vec bio podigao na 6.1.1 tako da se definitivno trebao bio rijesti onaj problem signala koji je bio prisutan na 6.0. Kako je to trajalo i dalje odlucio sam ga odnjeti na servis. U servisu je bio nekih 5 dana nakon cega se vratio sa 6.1.2 i rekli su da problema nema da je do updatea. Napokon sam mislio kraj je problemima napokon sam dobio nazad iphone i bit ce sve u redu, ali naravno zajeb. Nekih 5 dana nakon sta sam ga napokon dobio sa servisa ljudi me zovu, javim se no nema tona u slusalici, a na speakeru radi normalno i sve cujem, vratim na slusalicu ne radi... Nista nije preostajalo nego ponovno put pod noge i via servis tj tmobile jer sam tamo kupio mobitel. Ovog puta kako je bio mehanicki kvar a kod nas nemaju dozvolu otvaranja mobitela nego se za mehanicki kvar odmah dobije novi, tako sam i ja dobio novi ip5. I sav sretan sam se nadao da ce biti sve ok. Sada drugi dan od kada sam dobio novi ip5 ponovno problemi s novim iphoneom 5. Vecinu vremena radi kako spada, dok ujutro nakon sto cijelu noc stoji na punjacu jednostavno nece zvonit, primit poruke niti nista, isto tako ne mogu niti slat poruke niti nazvat nekoga. Tek kada restartam mobitel onda se probudi i radi sve normalno... i sada me zanima jel imao tko slicnih problema, da vidim jel ima koje rjesenje ovog problema jer mi to polako ide na jetra da stalno nesto mora zaje..... na iphoneu
09.03.2013 | 00:28
iPhone 5 imam od početka studenog. Nisam imao takvih problema (nijedan od navedenih). WiFi jest loš, ali ne toliko, a poboljšao se bitno od 6.0.2
09.03.2013 | 00:36
Na novom mi je wifi isto ok, dobro radi, ali ovo za pozive mi nije jasno.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
09.03.2013 | 11:35
Imao sam sličan problem da mi se gubio GSM signal premda to nije uvijek bilo očito po signal baru. Zamijenio sam SIM karticu u T-Mobileu i od onda je sve ok. Kad sam mijenjao SIM karticu rekli su mi da znaju za tu vrstu problema jer im dolaze kartice loše kvalitete pa ih mijenjaju na zahtijev korisnika bez problema i naknade.

WiFi na iPhoneu 5 je i meni bio slabiji u početku, ali nakon nadogradnje iOS se popravilo. No, moram primjetiti da mi WiFi prilično cucla bateriju i primjetna je razlika kad je iskopčan. Ostale postavke ne utječu previše pa mi je uključeno sve što se uključiti može osim bluetootha koji palim samo dok sam u autu za hands free i slušanje glazbe.

Ima još jedna stvar kod WiFi. Ponekad treba duže sačekati da se željeni hotspot pojavi na listi. Dakle, ono što je na četvorci uglavnom radilo dosta brzo, na petici ponekad treba sačekati nešto duže, no na kraju ipak pokaže barem većinu dostupnih hotspotova ako ne sve.
09.03.2013 | 15:19
Nista od navedenog se ne pojavljuje kod mene. Jedino LTE isisava bateriju. Upaljen WiFi, BT, 3G i dva dana uz moju naviku klepetanja.
09.03.2013 | 16:12
pa sta vi radite sa telefonom kad vam dva dana izdrzi. kod mene dan i kapak. ukljucen samo wifi i 3G. malo surfam a jos manje pricam.
09.03.2013 | 16:18
Puno veze ima kakav je 3G i GSM prijem u zoni gdje se krećeš. Ako je loš prijem mreže, puno više se troši baterija. Isto i wifi.
09.03.2013 | 16:35
ma nemam ja problem sa baterijom , navikao sam je puniti svaku vece, ali mi cudno da kod nekog izdrzi dva dana.
09.03.2013 | 16:53
Pa - kako rekoh - ako netko provodi vrijeme uglavnom u zoni odličnog 3G i GSM prijema, baterija mu se troši puno manje pa mu traje dulje.
09.03.2013 | 17:27
Me ni je iP5 privatni telefon, nije poslovni i ne jašim toliko po njemu.
09.03.2013 | 18:41
Pa i meni je privatni.
09.03.2013 | 19:50
Pa što radiš s njime? 8 sati si na poslu, 8 sati spavaš (), ostane ti 8 sati za prtljanje, a od toga sigurno nešto pitrošiš na nešto drugo. Doduše, ja uzmem iPad, a ne telefon, pa prtljam po njemu. Evo, trenutno stanje je 11:17 standby i 0:25 usage.
12.03.2013 | 18:51
scarface32 kaže:
Pa i meni je privatni.

Pa uzmi Davora, imao je 2G na 2.x sistemu i punio ga je svake subote. Sve zavisi kako ti je Smayoo rekao, ako ti je 3G stalno uključen, da nisi u zoni gdje signal oscilira, pa se antena konstantno muči hvatati signal... A i o tome kako ga koristiš...
12.03.2013 | 21:05
Ja sam čuo kako se telefon puno brže prazni kad ga se koristi na WC-u.
12.03.2013 | 22:02
Jesi uho imao u školjki?
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
13.03.2013 | 22:52
Nemaju toliko ušiju svi skupa koliko je školjki po mnogobrojnim kupaonama uvaženih jabučara
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
13.03.2013 | 22:56
scarface32 kaže:
Pa i meni je privatni.

Ali ti si odavno prestao biti mjerilo ...

Čak te ni Apple ne traži registraciju... Jerbo tko zna šta bi im to u sistemu moglo okrenuti naopako...
02.03.2014 | 02:45
Pozdrav, imam jedan problem sa brojem u imeniku: naime broj mi je spremljen ali kad me ta osoba salje poruke ne pise mi po imenu nego samo broj, isto tako u popisu poziva samo je taj broj bez imena a spremljen je. Ima li netko slicnih problema i dali znate u cemu je problem? Hvala
02.03.2014 | 07:51
Provjeri da li nemas duplo upisani broj pod razlicitim imenime.
Kod zadnjih OSX-a ti napise oba imena, a kod onih prije samo broj.
Koliko se ja sjecam.
02.03.2014 | 09:48
Provjerio sam i nemam ga pod dva imena.
02.03.2014 | 12:53
Pokusaj izbrisati konktakt, pa ga nanovo dodati.
02.03.2014 | 12:55
Napravio nekoliko puta i opet isto
02.03.2014 | 13:01
pogledaj i na cloud-u kako je upisano,i pod contacts(outlook sta vec koristis) na racunaru mozda ti se stalno synca
02.03.2014 | 13:07
Sad sam spojio icloud i sad ga ima.. Hvala svima na pomoci
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?