Jel moguce promijeniti rubove Iphone-a 4 ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jel moguce promijeniti rubove Iphone-a 4 ?

23.05.2013 | 17:50
Imam malo ogrebano gdje ide sim kartica..ako moze kolika je cijena oko prilike?
23.05.2013 | 21:25
ako nije duboka ogrebotina, mozes ispolirati pa satinirati bez beda,
23.05.2013 | 22:32
evo na slici..nez jel se vidi, al ima ogrebano
image-ea4bf5f0e52f3b0b54ae69da53678083.jpg
23.05.2013 | 22:44
Ljudi moji, pa ja nisam imao pojma kako je meni lijepo u životu...
23.05.2013 | 22:47
da vam ja moga pokazem......
23.05.2013 | 22:49
samo me zanima jel moguce ovo ikako uklonit..ruzno je i iritantno
23.05.2013 | 23:24
Pa evo, odgovorio ti je kinsif.
23.05.2013 | 23:37
znaci ovo bi se moglo ukloniti? koliko bi me kostalo?
24.05.2013 | 00:41
busilica koju imas doma, filc za poliranje, pasta za poliranje, neki kolut za satiniranje (sve to imas bauhausu ili sl. brijem), i 15 minuta dobre volje i mirne ruke

iskreno ne znam tko bi ti sad to isao "profesionalno" raditi, vise stvar dobre volje.
ako si u rijeci, javi mi na pp pa ti to napravim u 5 min.
24.05.2013 | 00:56
nisam u rijeci...ima li ikakav video kako se to radi? i nije mi jasno kako je moguce te ogrebotine samo tako odstraniti
24.05.2013 | 00:59
smayoo kaže:

24.05.2013 | 02:13
sosic kaže:
nisam u rijeci...ima li ikakav video kako se to radi? i nije mi jasno kako je moguce te ogrebotine samo tako odstraniti

pa dobro, nije bas neka znanstvena fantastika! poliranjem odstranis dio materijala oko ogrebotine kako bi dobio glatku povrsinu. kasnije satiniras cisto da bi dobio taj mat finish.
u svakom slucaju, nemoj pokusavati nista ako nisi siguran u ono sto radis da ne bude onda "ti si mi rekao"

postoji jedna simpa krpica, cape cod. polira skoro pa sve metale, i mogla bi skinuti te ogrebotine (ako nisu preduboke, cini mi se da nisu), ali ostatvit ce ti sjajan finis.
izguglaj kako funkcionira, ima sigurno i pokoji video na YT.

ili najbolje... strpi se jos 3 dana, i neces vise vidjeti tu ogrebotinu!
24.05.2013 | 05:24
Ne osudjujem nicije navike i postupke, ali meni je tako super sto nisam tip osobe koja ce se zamarati takvim stvarima, kao sto je poliranje rubova mobitela

Ja koristim specijalne krpe za ciscenje punjaca (svakodnevno, naravno), kao i custom made za poliranje kabela

U principu to je obicni aluminij i ako bas zelis mozes to polirati bez problema. Samo pazi da ne napravis vise stete nego koristi.
24.05.2013 | 07:56
Rub na 4-ci je on kromnikla koliko se sjecam.
24.05.2013 | 09:39
Tim bolje. Tvrđi je materijal pa je manja šansa da će ga oštetiti još više.
Za takve sitne ogrebotine na inoxu kažu da je najjednostavnije uzeti malo neke zubne paste (samo ne one "whitening" jer ona ima sode bikarbone pa dođe do kemijske reakcije) i krpu od umjetne kože. Imali smo na jednom projektu na nekom komadu inoxa ogrebotinu na vrlo vidljivom mjestu i klijenta koji je bio na to osjetljiv pa su dečki to tako riješili.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
24.05.2013 | 09:49
Već vidim kako će pasta (za poliranje ili zubna) biti ugurana u Sim otvor... e to će biti posao...
24.05.2013 | 11:39
smayoo kaže:

img4.imageshack.us/img4/4948/p5241193.jpg
Prilozi:
24.05.2013 | 14:09
Pa što ne ispoliraš to, a?
24.05.2013 | 14:10
Radi

Kad ga budes prodavao navedi da je u odlicnom stanju sa sitnim grebotinama od normalnog koristenja
24.05.2013 | 14:53
@Salko, kakav je ovo usb hub u desnom kutu slike? Može neka veca slika ili link gdje si ga kupio.
24.05.2013 | 14:55
saint kaže:
Radi

Kad ga budes prodavao navedi da je u odlicnom stanju sa sitnim grebotinama od normalnog koristenja

Ovo si dobro napiso "od normalnog korištenja"
Ide on još malo pa na reklamaciju u Vip,previše toga šteka na njemu od prvog dana za uređaj od 7kkn!
24.05.2013 | 15:03
juka28 kaže:
@Salko, kakav je ovo usb hub u desnom kutu slike? Može neka veca slika ili link gdje si ga kupio.

Ma to sam negdje na ebay-u naletio,moram pogledati pa ti javim.
imageshack.us/photo/my-images/43/p5241198.jpg/
imageshack.us/photo/my-images/6/p5241199.jpg/
EDIT:
Ovaj prvi je moj,ovaj drugi je Satechi koji je navodno bolji ali ga nisam mogao nabaviti preko ebay-a nego diretko preko njihove stranice,samo je bio problem što je poštarina bila skuplja od hub-a.
www.ebay.com/itm/Cyanics-Premium-4-Port-...;hash=item338266a4c6

www.amazon.com/Satechi-Premium-Aluminum-...acBook/dp/B007X6XJ98
24.05.2013 | 20:37
smayoo kaže:

A mozda nema vecih briga od toga.
25.05.2013 | 00:53
dobro, pa ne trebate sada drkati nekoga jer mu to smeta. nije nikoga ubio
ima ljudi koji idu za takvim detaljima, neko pusi, netko se kladi, neko pije... ima x stvari u kojima ljudi mogu prijeci granicu koja je vecini nepojmljiva.
jos nisam upoznao savrsenog covjeka!
25.05.2013 | 11:06
Evo, žao mi je. Očito sam ja taj koji je započeo s tim. Sosic, oprosti mi, nije mi bila namjera da te maltretiram(o).
29.05.2013 | 13:47
kinsif kaže:
ako nije duboka ogrebotina, mozes ispolirati pa satinirati bez beda,

Daj mi reci s čime satiniras i koji je postupak
29.05.2013 | 14:35
www.ottofrei.com/Satin-Finish-Wheels/

ne znam di mozes u hr naci, ali sigurno ima po specijaliziranim ducanima. najbolje je naravno sa ovim vecim kolutom, ali za to ti treba polirka, ali mozes prilagoditi i busilicu za ovakvu sitnicu (okretaji ne bi smijeli ici preko nekih 2500 rpm). bitno da je fiksiras nekako.
za iphoneov rub uzmi "Very Fine" granulaciju.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?