ostecen iphone kako dobiti nov preko garancije?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ostecen iphone kako dobiti nov preko garancije?

04.06.2013 | 16:01
Pozdrav Forumasi

neznam jel sam pogodio pravu temu li neznam gdje je ubaciti

Imam problem i mozda mi mozete pomoci
kupio sam nov iphone 5 iz vip-a prije mjesec dana
i sta se dogodi, nije proslo tri dana padne mi donji dio je ostecen.
inace sa aparatom je sve uredu, ali mena zanima kako zapravo na koji nacin mogu dobiti drugi novi
jamstvo imam.
zvao sam vip i oni kazu neznamo, treba da idem kod ovlastenog Apple servisa to jest
MMM Agramservis d.o.o.jel zna neko mozda njih kakva je procedura kod njih
sad neznam sta reci znam da jamstvo ne pokriva stetu koju samu napravite
ali mozda postoji nesto sta se moze reci ili napraviti da mi prodje i da dobijem nov
primjetio sam kad ga tresem da se nesto unutra cuje jel to normalno
pokusaj da ga prodajem isto ne ide izgleda da niko nece dati 3300kn

hvala na svim odgovorima

LP
iphone_5_bijeli_16gb_slika_23629198.jpg
04.06.2013 | 16:21
Novi neces sigurno dobiti jer je fizicko ostecenje uzrokovano tvojom ne paznjom.Na pitanje sta da uradis da bi nekoga prevario (u ovom slucaju operater) neces dobiti odgovor na jabucnjaku. Malo pogledaj po forumu i brzo ces shvatiti da ovdje nema mjesta bilo kojoj ilegalnoj stvari.Moj odgovor mozes shvatiti kao savjet i upozorenje.

Dobro nam dosao
04.06.2013 | 16:39
Tvornicko jamstvo je garancija korisniku da ce kupljeni uredjaj raditi ispranvo odredjeni vremenski rok, ili raditi unutar deklariranih specifikacija.

Ne pokriva to mehanicka ostecenja.

Ti kao da si kupio nov auto pod jamstvom i slupao ga. I onda trazis od tvornice novi, jer eto, imas jamstvo.

To sto zvecka je vjerojatno elektro-motor za vibraciju i nije nista strasno.

Navikni se na to ostecenje i zivot ide dalje. Pa to je samo mobitel

Ako ti bas toliko smeta, kupi neki bumper koji ce prekriti taj dio.
04.06.2013 | 17:48
ne kaze niko da hocu nekog prevariti

prijatelj u njemackoj power tipka mu nekad htelja i nekad ne gornji rub je vidljivo bio ostecen
on u ducanu i rekli su mu da je to od prasine i odmah na licu mjesta dobio nov

ima jos dosta toga slicog ja kazem nam da je ostecen znam da sam ja za to kriv
mozda neko ima iskustva slicnoj situaciji i moze pomoci

onom koji radi ni iz dzepa ni u dzepu a apple neca valjda propasti zbog mene
04.06.2013 | 19:25
Iz pouzdanog izvora znam da naši ovlašteni serviseri nemaju dozvolu da otvaraju iphone, pa ako je npr home tipka ili nešto drugo pokvareno, iphone će ti zamjeniti za novi. Eto nadam se da će ti to pomoći kao što je meni pomoglo...
04.06.2013 | 21:01
MislimdatinećezamijenititelefonbezdagapošaljuvannaprovjeruiondaćešsenačekatijertoznadetrajativišeodmjesecdanaNakontogadobitićešsvojtelefonnatragbezdatigazamjene
04.06.2013 | 22:22
bio danas u agramservis i rekli mi da traje 2-3 dana

odnjet cu ga pa vam javim kako je proslo
05.06.2013 | 02:14
usporedjujes kvar za kojeg nije odgovoran korisnik (problemi sa home tipkom) sa ostecenjem za kojeg je odgovoran korisnik.
mozda i dobis novi telefon, ne ulazim u to, ali po kojoj logici se ravnas kada mislis da bi trebao dobiti novi?

kupis novi auto, spucas ga u zid i... dobis novi? mislim, super ako je tako, javi pa da znamo otici par dana prije isteka jamstva baciti mobitele na pod pa otici po nove!
05.06.2013 | 08:04
I naravno, neće dobiti novi telefon, nego rabljeni u novom kućištu.
05.06.2013 | 10:58
E ovako svako moze dobiti nov telefon zapakiran i ne rabljeni sa novim kucistem
Platis 1820kn i dobiješ nov to možeš naprimjer jedan dan prije isteka jamstva napraviti
Ali evo još jedanput da se ponovim znam sta sam napravio znam da sam kriv
Mene je samo zanimalo jel neko imao iskustva kao moj prijatelj
Power tipka mu nekad hoće nekad ne i on u dućan dobio nov ali gornji dio mu je bio oštećen
Mogli su reci da je od pada jel tako
Ja mislim da nećemo nikog prevariti ako tražimo svoja nekakva prava koja imamo
Za auto slobodno ga slupaj ako imaš kasko sve će ti platiti samo nemoj biti pijan
05.06.2013 | 11:08
Takvih primjera ima koliko hoćeš. Svaki treći iPhone ima problema sa home tipkom. Ako ona ne radi, dobit ćeš novi (refurbished). Ostatak telefona može bit izgreban i oštećen. Naravno, ne smije bit potpuno uništen. Ako i tebi ne radi home tipka, neće bit problema na servisu. Ali ako sve radi servis te uopće neće uzet ozbiljno.
05.06.2013 | 11:15
moj nije bio ostecen, ali jest se farba malo skinula sa coskova i ruzno je izgledao. i ja odem i kazem da imam problem sa wifi, i dobijem drugi . ja mislim da to nije varanje. za 700€ mislim da se ne bi farba morala tako lako skinuti. moras reci ili da ti ne hvata wifi kako treba ili home tipka. to su dva najcesca kvara kod petica.

s napomenom da sam ja to uradio u apple storeu.
05.06.2013 | 11:52
scarface32 kaže:
moj nije bio ostecen, ali jest se farba malo skinula sa coskova i ruzno je izgledao. i ja odem i kazem da imam problem sa wifi, i dobijem drugi . ja mislim da to nije varanje. za 700€ mislim da se ne bi farba morala tako lako skinuti. moras reci ili da ti ne hvata wifi kako treba ili home tipka. to su dva najcesca kvara kod petica.

Potpuno se slaze stobom ali problem je sto je momentalno SW 6.0.2. na njemu i jailbreak ima

da ga predam na servis moram to skinuti ali sad kako stvari stoje za 6.1.3. nema jailbreaka
to mi je problem i negdje sam cuo da kad si na 6.1.3. nemozes se vratiti i ako si osigurao BLOB-ove
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.06.2013 | 11:53
Scarface, lagao si i nema tog opravdanja koje to može olakšati. To što ti misliš ne znači da tako i mora biti. Kad se već spominju automobili i na njima se lako ošteti lak ako se ne pazi, a nije da su baš jeftini, pa nisi otišao s autom kod prodavača i zbog oštećenog laka rekao da ti ga zamjene jer ti je sjedalo neudobno.

Apple je valjda jedna od rijetkih kompanija koja pristaje zamijeniti svoj proizvod čak i zbog gluposti. Jeza me hvata kad pomislim kakvih se sve bedastoća naslušaju ti ljudi što rade tamo.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.06.2013 | 11:59
damire kaže:
scarface32 kaže:

Potpuno se slaze stobom...

Naravno da se slažeš jer ti to u ovom momentu tako odgovara

...ali problem je sto je momentalno SW 6.0.2. na njemu i jailbreak ima

da ga predam na servis moram to skinuti ali sad kako stvari stoje za 6.1.3. nema jailbreaka
to mi je problem i negdje sam cuo da kad si na 6.1.3. nemozes se vratiti i ako si osigurao BLOB-ove

Eh, sad bi i ovce i novce. Najbolje je da ih u servisu zatražiš da ti još plate odštetu jer ne možeš više instalirati svoje drage Cydia tweakove.... cccc... baš svašta...
05.06.2013 | 14:33
slazem se potpuno sa sankom.
ako mislis da proizvod ne vrijedi koliko bi ga trebao platiti, nemoj ga kupiti i kraj.
ali kod nas je normalno iskoristiti priliku kad god se moze i to je ok. jer ako ukradem ili zajebem onoga tko krade i zajebe onda je to cista stvar.
uz takvu logiku imamo i vlast koju zasluzujemo i zivomo kako zivimo!
05.06.2013 | 14:51
Sank kaže:
damire kaže:
scarface32 kaže:

Potpuno se slaze stobom...

Naravno da se slažeš jer ti to u ovom momentu tako odgovara

...ali problem je sto je momentalno SW 6.0.2. na njemu i jailbreak ima

Eh, sad bi i ovce i novce. Najbolje je da ih u servisu zatražiš da ti još plate odštetu jer ne možeš više instalirati svoje drage Cydia tweakove.... cccc... baš svašta...

pitao sam za odstetu ali mogu mi samo ponuditi upaljac i olovku:P

ali moram da kazem da pojedinci u ovom forumu se ponasaju kao da oni trebaju da plate ili ce oni da budu osteceni aljda smo tu da jednom drugome pomognemo
ovih dana idem u EU idem icu u neki apple store i vidjet cemo
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.06.2013 | 15:39
@kinsif

baš u tome i leži najveći problem ove naše ljudske vrste i civilizacije, opravdavanje svojih loših postupaka tuđim. Ne mogu se složiti s tobom da je varanje i podkradanje lopova uredu. Za ono što radimo loše nema opravdanja, a pravilo je zapravo vrlo jednostavno: ne čini drugome ono što ne želiš da drugi čine tebi.

@damire

pojedinci ovdje na forumu samo ne žele utješiti tvoju savijest koja zna da nema pravo tražiti novi iPhone jer si ga svojom nesmotrenošću oštetio. Hoćeš li ti prihvatiti tu činjenicu ili ne ovisi samo o tebi. Svejedno, znam da ćeš probati i ja se nadam da ćeš svejedno uspjeti. Nadam se da ćeš naići na jednog dobrog čovjeka koji će ti svjesno dozvoliti da ga prevariš pa makar kasnije on morao nadoknaditi štetu jer je pristao zamijeniti uređaj za koji ne postoje opravdani razlozi da se zamjeni.
05.06.2013 | 16:13
pa to govorim. nikako ne opravdavam stav da je ok krasti od lopova. cak ni u onoj svojoj romaticnoj verziji "kradem od bogatih i dajem siromasnima".
05.06.2013 | 23:23
sve dok ne ostetim nekog licno, tj pojedinca ja se ne kajem. ove kompanije,osiguranja i slicno , uzimam gdje god stignem. Uzimaju i oni od nas.ja se toga ne stidim. ukrao nisam. sve legalno da legalnije ne moze biti. da nije ja ne bih dobio telefon nego nogu u guzicu.

ja samo ne kontam vas dezurne moraliste. ovdje kao da niko nista ilegalno nije uradio, a kladim se da svako od vas ima neki ilegalan program na macu.ako niste to onda ste barem film ili muziku snimali ilegalno. koja je razlika?
05.06.2013 | 23:43
Baš si licemjeran. Sigurno opravdavaš Sanaderovu krađu (krao je od države)?
06.06.2013 | 00:21
On je krao od naroda. A ja ne kradem. Ja samo koristim nesto sto se moralistima ne svidja. Mada sam siguran da bi vas pola isto uradilo da moze. Inace meni je veca kradja sto npr svi elektonski aparati pa i kompjuteri imaju garanciju 2 godine, a apple jednu. To mi je veca kradja nego ovo sto korisnici rade pa dobijaju nove uredjaje. ljudi se snalaze kako snaju i umiju.
06.06.2013 | 01:00
svi mozemo ostetiti telefon i otic probat dobiti novi... ja to ne zelim, ti zelis.
to je cijela prica. ne znaci da sam u pravu, ali ne budi siguran u to sta bi drugi radili.
06.06.2013 | 07:45
scarface32 kaže:
On je krao od naroda. A ja ne kradem. Ja samo koristim nesto sto se moralistima ne svidja. Mada sam siguran da bi vas pola isto uradilo da moze. Inace meni je veca kradja sto npr svi elektonski aparati pa i kompjuteri imaju garanciju 2 godine, a apple jednu. To mi je veca kradja nego ovo sto korisnici rade pa dobijaju nove uredjaje. ljudi se snalaze kako snaju i umiju.

Kod tebe nema osiguravajućih kuća? Osiguraj i imaš garanciju koliko želiš.
06.06.2013 | 10:16
Ima, ali sto bih osiguravao nesto sto bi trebalo da je osigurano. Za imac imam apple care, ali i toje otimacina, ali eto mora se pa nije toliko ni tesko. Za iphone se snalazim. I to ne samo ja nego vecina korisnika istoga. Za peticu ti vracaju peticu, ako hoces sa 4s na peticu doplatis 170 eura i dobijes 5-cu. Nista nelegalno. Samo malkice slazes i to je to.
Laze i apple da se farba ne moze lako oguliti, a meni se ogulila a imam futrolu, a jos sam veoma pazljiv sto se toga tice. Auto vozim 7 godina i 200000 km presao a nigdje ga nisam ogrebao, telefon u djepu i na stolu i farba se skine. Gdje to ima? Kod apple-a.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?