Iphone 3gs problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 3gs problem

21.06.2013 | 12:16
Prije nego sto ista napisem zelim reci da se bas i nerazumijem puno oko iphonea sto se tice jailbreakinga.
Nadam se da cete mi barem malo moci pomoci.
Evo ovako,prijatelj mi koristi iphone 3gs koji je bio na iOS 6 (tocnije 6.1.3) i imao je problem sa baterijom.Trajala je svega pola sata od zadnjeg punjenja.Pretpostavio sam da je to zbog najnovije verzije iOS-a pa smo odlucili spustiti ga na nizi. Medutim,tu je nastao problem...
Stisnuo sam tipku za obnavljanje iphonea(restore).Obrisao je sve i neznam sta je bilo dalje,neznam je li ga stavio na neki drugi sustav .Medutim na kraju kada zavrsi sa obnavljanjem kaze mi ovako: We’re sorry, we are unable to continue with your activation at this time. Please try again later, or contact customer care.”
Pokusao sam ga vise puta obnoviti ali opet ista stvar.Isao sam i preko iphonea dakle preko wi-fi mreze ali i na njemu je izbacivalo taj problem isto kao i na i-tunesu. Zanima me kako bih ga mogao vratiti u funkciju,barem nekakav sustav samo da valja,dalje bi valjda znao sam.

Hvala i pozdrav
  • num
  • Korisnik
  • 3
21.06.2013 | 12:39
Najvjerojatnije Apple ne dopušta aktivaciju na starijoj verziji iOS-a koju ste stavili.

Napravi ponovno restore, no ovaj put na zadnju verziju iOS-a.
21.06.2013 | 12:45
Spusti na 4.1 taj Apple jos uvijek potpisuje,mada to meni vise lici na HW problem.Pogledaj na google puno ljudi ima isti problem a apple im je miejnjao telefone uz doplatu od 160$
21.06.2013 | 14:46
Pokusao sam ga staviti na 4.1 i izbacilo mi error 1015. Pokusao sam to rjesit preko youtube-a ali nisam uspio.
Skinuo sam i 6.1.3 i pokusao i njega ubacit ali opet ista stvar... Satima se vec patim,ovo je rupa bez dna.
Imate li jos kakve prijedloge?
Ako znate mozda,koliko bi kostalo da ga odnesem na servis da to naprave ako neuspijem?

Hvala
21.06.2013 | 14:49
Edituj Host file,ubaci u DFU i probaj,ako tako ne prodje onda skini TU i pokreni TSS server(obavezno otkaci SHSH sa Cydia) i mora proci ako nije HW kvar.
21.06.2013 | 15:01
Eh sad..Napisao sam da se bas i nerazumijem puno oko toga pa bih te zamolio da mi objasnis kako da ga editujem
Radio sam nesto slicno;ubacio sam ovu adresu u hosts fajl : 74.208.105.171.gs.apple.com
Dali se radi o tome ili?
21.06.2013 | 15:06
To trebas da pobrises,i da probas da uradis restore iz DFU moda.Pritisnes tipku alt(option) i restore u iTunes i izaberes IPSW 4.1 koji si skinuo ranije.Ako nece tako onda skines T. Umbrella i pokrenes TSS server pa onda opet isto Alt+ restore
21.06.2013 | 15:14
To sam vec radio ali sam isao shift+restore a kad idem alt+restore onda mi neizbacuje nista da odabrem
I cijelo vrijeme sam u DFU modu radio
21.06.2013 | 15:17
Predpostavljam da si na Winu zato i ides na shift(ispravno) na mac -u je alt ili option,sorry ako sam te zbunio.Onda uradi ovo drugo sto sam ti rekao i probaj tako.
21.06.2013 | 15:21
Oke sada cu probati ovo drugo ali samo jedno pitanjce
jeli ovo dfu mode?
DFU_Mode2.jpg
21.06.2013 | 15:31
Ne to je recoverry mode,DFU mode je kada je skroz crn ekran i iTunes ga prepoznaje kao recoverry.Postavljao sam par puta na forumu kako pravilno ubaciti u DFU mode.Zato i nisi nista mogao uraditi
21.06.2013 | 15:53
napravio sam sve sto si rekao ali sad mi izbacuje error 1600
neznam vise sta da radim
21.06.2013 | 16:02
Stani,da li je ovo slika tvog telefona ili samo ilustracija??? Ovo je je iPhone 4 a ne 3Gs.Tvoj problem nije veliki samo moras biti strpljiv,negdje pravis gresku.Restatrtuj racunar,promjeni USB ulaz(obavezno na ploci),edituj Host,Ubaci u DFU,pokreni TU i startaj server,pa uradi shift restore.Mora proci ako ne onda idi u neki servis jer ti vise od ovoga ne mogu pomoci na zalost
21.06.2013 | 16:08
ma ovo je samo ilustracija
sta da napravim sa tim host fileom
jesi rekao da iz TU trebam odznacit cydiu?
21.06.2013 | 16:20
U host-u obrisi linije gdje pise gsXXXXX,obicno budu zadnje dvije,da u TU napravis kao na slici
21.06.2013 | 16:21
host treba ovako da izgleda
2013_06_21_03.png
21.06.2013 | 16:21
TU ovako
2013_06_21_03-d12d9de41a9575d8b1d71c65bd5ae5be.png
21.06.2013 | 16:28
e sad ja imam windowse pa mi ovako izgleda
Untitled-2b9bf6f56f313a9f007c669c59f53e1f.png
21.06.2013 | 16:38
Zadnje dvije linije brisi,to radis kada hoces da stavis regularni FW,cim dignes TU one se vrate jer ona lazira Apple server i to treba za custom FW.
21.06.2013 | 17:11
Ma nista od ovoga,nece pa nece. Otici cu negdje odnjet ga al se nadam da necu puno platiti. Znas li mozda koliko bi mi naplatili otprilike?
Hvala puno,pokusali smo al neide. Ako budem imao jos kakvih problema javit cu se.

Jos jednom hvala i pozdrav
21.06.2013 | 17:22
Ako imas error 1600 mozes ga rjesiti ovako.

1.Skini neki .ipsw tj iOS koji oces i koji odgovara tvome mobu i skkini RedSn0w pa krenimo
2.Moras napraviti DFU_File od tog .ipsw fajla sto si ga skinio a to radis ovako

Ovo ti je pocetni zaslon kada otvoris RedSn0w pa kliknes "Extras"

Kada udes u to dobijes ovo pa ides "Even More" i dobijes ovo

te kliknes na "DFU IPSW" te kada ti izade prozor odaberes onaj file koji si skinio u koraku 1. i kada ti do zavrsi doce ti ova poruka

te sada tamo gdje ti je ovaj file iz prvog koraka je i ovaj sto smo sada kreirali samo ima DFU_bla bla bla tj taj pocetak.

Onda odes u iTunes i pomocu ALT tipke stavis ovaj dfu mode i ako je sve dobro izbacit ce ti error 37 i onda
stavljas to sto si htio i ako ti izbacuje error 1600 samo skines Sn0wBrezze i taj error ti je rjesen..

Nadam se da sam pomogao
Prilozi:
21.06.2013 | 17:43
Hvala ti puno al evo sad mi izbacuje error 1015 haha pa ovo nema nigdje
21.06.2013 | 17:50
Jel ti u Recovery Modu? Ono da ti je nacrtan kabal i da je iTunes?
21.06.2013 | 17:52
Ne,u DFU je
21.06.2013 | 17:57
www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750
nađi ovdje pod ovim imenom
"6.0.0 (3GS): iPhone2,1_6.0_10A403_Restore.ipsw"

Skini i odma preko iTunesa ako je u DFU modu probaj pa javi
21.06.2013 | 18:14
opet je poceo izbacivat error 1600 i isao sam opet onako kako si rekao al isto
a taj snowbreeze,njega ako skinem onda sam rjesio taj 1600?
21.06.2013 | 18:18
Ovo je super imate oboica skoro isti problem pa djelite savjete jedan drugom.Molio bih da daljnju prepisku prebacite u privatne poruke jer je vec sve receno ili napisano u vasa dva topica
21.06.2013 | 18:58
A nisu iste greške:S Pa da sa Sn0w Brezzom rjesis to
28.06.2013 | 00:17
Pozdrav prije svega, imam 3GS ios 4.3.3 jeilibrejk napravljen. Sada bih stavio ios 6.1.3 pa me zanima dali će biti dostupan na barem jednoj mreži tj mreži na kojoj je i kupljen?
Pošto sam relativno novi u tom svijetu dali ja njega jednostavno mogu updejtat na način kada me u itunesu pita i samo stisnem update? Dali mi netko može malo objasnit postupak, bio bih mu zahvalan, znam da prvo moram napravit backup, dali moram spremati SHSH blob, jesam li dobro skuzio ako kažem da se taj SHSH blob sprema zato ako želim mjenjati ios npr ako zelim ići s manjeg na veći ios ili se on uvijek mora spremati?

Bio bi jako zahvalan kada bi mi netko u potpunosti odg na pitanja jer sam dosta novi u ovom svijetu a želio bih to savladati.

Hvala
28.06.2013 | 01:54
Dobro nam dosao

- Ako koristis telefon sa karicom na koju je zakljucan onda mozes uraditi update na 6.1.3
- Mozes uraditi update ali nemoj OT jer ce ti telefon upasti u Loop zbog JB
- SHSH Blobs se spremaju da bi mogao sa veceg spustiti na nizu verziju iOS-a koju Apple vise ne potpisuje
- Za spustanje na nizu verziju potrebna ti je TU
- Na 6.1.3 nema JB ako ti treba napisi koje SHSH blobs imas spasene
- Sa samo idi na restore iz itunes-a i prihvati opciju Restore and update
- Backup-m ces spasiti neke podatke ali ne i aplikacije i tweak-ve koji su instalirani sa Cydie(moze ali si pocetnik pa ce ti biti komplikovano)
- Moja preporuka je da radis clean instal i set as new phone
- Mozda i najvaznije "procesljaj malo forum "dosta ce ti pomoci oko svih pitanja
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?