Smočio mi se iPhone 4S 64G
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Smočio mi se iPhone 4S 64G

18.08.2013 | 19:31
Smočio mi se iPhone i to oko konektora za punjenje i ostalih stvari.
Od tada mi baterija traje tri puta kraće, zvuk od tastature mi se sam uključuje i isključuje, glazba koju na njemu slušam se zaustavi nakon jedne minute, kada ga želim ugasiti, iPhone se sam upali.
Ima li tu pomoći, ili ne?
18.08.2013 | 20:54
Kad se to dogodilo? Ako je danas, pokušaj ga isključiti potpuno i ostaviti isključenog dan-dva, da se dobro osuši.

Čime se smočio? Vodom ili sokom ili...?
18.08.2013 | 21:18
Smočio se prije par dana. More mu je smočilo dio iPhonea, ali ne mogu ga ugasiti osim ako mu se potpuno isprazni baterija
18.08.2013 | 21:45
Kako - ne možeš ga ugasiti? Stisneš i držiš lock tipku dok ti se ne pojavi "off" slider, i onda slide to turn off.

Ali ako ga je smočilo more, najvjerojatnije nema spasa. Sol je gadna. I progresivna. Isključi pa probaj uzeti dosta destilirane vode i nekako isprati pa pustiti da se osuši par dana. Najvjerojatnije nećeš uspjeti, ali mislim da si u fazi da nemaš što izgubiti.

I, da - napravi backup što prije ako ga nemaš.
18.08.2013 | 21:55
Ne mogu ga ugasiti. Kada stavim turn off, on se gasi i nakon gašenja se sam od sebe upali. Ugasi se kada se baterija isprazni, nakon 18 sati.
Sutra ću se vratiti kući i napraviti backup i spustiti sve fotografije i video.
Moram li razmišljati o novom iPhone?
18.08.2013 | 22:02
A rastaviti ga i oprati, pa na sušenje? Ovako samo ostane vode u njemu
18.08.2013 | 22:06
Kako bi ostalo vode u njemu? Ako je dovoljno toplo, sva će ispariti nakon dan-dva-tri. Nije hermetički zatvoren. Da jest, ne bi ni ušla voda unutra.

Bitno je samo da je voda destilirana, da, nakon što ispari, ne ostane sloj vodljivog minerala.
18.08.2013 | 22:08
mario.zg kaže:
A rastaviti ga i oprati, pa na sušenje? Ovako samo ostane vode u njemu

Susenje u 1-2 kg rize desetak dana i onda mi u Zgb kazemo odes zapaliti svijecu na Kamenita vrata, pa probas sve skupa sastaviti i konacno upaliti.
18.08.2013 | 22:11
Ako se ne ispere destiliranom vodom, riža neće ništa pomoći protiv soli. Ako već nije prekasno. Sol grize vrlo brzo.
18.08.2013 | 22:14
Sutra dođem kući, naprevim backup i fotografije i video prebacim na iMac.
Pričekam 1 dan da se iPhone sam od sebe ugasi, rastavim ga i očistim kontakte u slatkoj vodi.
Pričekam da se iPhone osuši ili ga stavim u rižu dva tjedna da se u njoj osuši?
18.08.2013 | 22:16
Rekao si "prije par dana" i to s morem. Mislim da jmirakul najbliži istini. Spremaj pare za drugi i moli boga ako uspiješ napraviti backup. Nažalost.
18.08.2013 | 22:28
Otišao sam na godišnji odmor prije mjesec dana i napravio više video snimaka s iPhone, pri čemu se dio oko konektora dobro smočio.
Sutra kada prebacim video snimke ću iPhone pustiti da se isprazni, oprat ću ga u slatkoj vodi, upaliti ću ga i koristiti dok bude radio.
Moram razmišljati o kupovini novog iPhone 5S preko Claudia u Londonu.
18.08.2013 | 22:40
smayoo kaže:
Kako bi ostalo vode u njemu? Ako je dovoljno toplo, sva će ispariti nakon dan-dva-tri. Nije hermetički zatvoren. Da jest, ne bi ni ušla voda unutra.

Moguće je, jer sam jednom otvarao iphone 4 od frenda, i bilo je mokro unutra i nakon 2 mj, usprkos sušenju. A nije se sjetio da ga otvori
18.08.2013 | 23:12
Ja bi ipak odspojio bateriu, zlu ne trebalo.
Odgovor kako destiliranavoda nije vodljva je tocan, alo koju ce destiliranu vodu nabaviti? Medicimsku sigurno nece, vec on za pegle.
18.08.2013 | 23:30
Nabaviti ću destiliranu vodu koju preporučite!
18.08.2013 | 23:44
Ti bas hoces da ostanes bez tog iP.Kada ga operes u destilovanoj vodi ostavi ga tj nemoj ga koristiti.Mada s obzirom da to radim preporucujem ti da ga rastavis i oscistis(operes ) te pustis da se osusi.S obzirom da je vec proslo dosta vremena cisto sumnjam da ce biti ok ipak je morska So u pitanju.
18.08.2013 | 23:59
Mario.zg, treba biti dovoljno toplo. Ljetne temperature jesu dovoljno tople. Eventualno pospješiš tako da ostaviš uređaj kod zatvorenog prozora, gdje je vruće. Zimi staviš na radijator ili blizu njega, ili slično.

No, čak i da se ne osuši, ako je voda destilirana, ona zapravo ne smeta radu uređaja jer nije vodljiva (voda provodi električnu struju samo ako u njoj ima otopljenih minerala).

Destilirana voda. Najbolje bi bilo da je medicinska. Kupiti u apoteci. Ako nema, onda kišnica koja se nije skupljala s krova od crijepa ili ičeg obojanog, niti kroz metalni ili bakreni oluk.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.08.2013 | 00:56
Sol iz mora vrlo je destruktivna, naročito na sitnim kontaktma i dijelovima današnjih uređaja. Pored toga soli iz mora zadržavaju vlažnost i jedino hitna intervencija uz iskapčanje baterije i ispiranje destiliranom vodom eventualno mogu spasiti uređaj od sogurne smrti. S obzirom da si čekao par dana, vrlo je vjerojatno da ti backup preko kabela neće ići osim uz puno sreće jer su kontakti već prilično korodirali. Iskreno se nadam da ćeš uspjeti usprkos neumoljivoj destruktivnosti morske soli.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?