iPhone 5 "Hot stuff" :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 "Hot stuff" :)

20.08.2013 | 18:19
Jabučnjak wizardi molio bih vas za pomoč, taj moj nesretni iPhone 5 poslije 4-5 mjeseci predivnog druženja na FW 6.0.1 i JBem (evasion) došlo je do problema, vozio sam se kući s posla i primjetio kako mi je iPhone zakuhao, te prikazao je ovako nešto
, sve bi to bilo ok da je on bio na vrućini ili preopterečen ali nije. Poslije tog događaja život baterije je možda i preko 50% manji, više manje stalno je na punjaču.
Kupljen je u t-comu. E sad ja bi njega i dao u servis i vjerojatno dobio novog samo nezelim 6.1.4 nego nešto ispod 6.1.2. Kontaktirao sam direktno servis od t-coma gdje mi se javila gospođa koja tvrdi da samo moram odnijet iphone u t-centar i napisat na ceduljicu koji FW želim i ukoliko se ustanovi da je uređaj neispravan šalje se novi iPhone sa FW-om kojim sam ja zatražio (meni djeluje pusta priča s obzirom na "signani" FW koji je trenutno 6.1.4). Drugi je problem taj što sad bi trebao maknut JB sa iphonea , zanime me dali se može maknut JB i ostat na 6.0.1. Svaki savjet je dobrodošao. Unaprijed hvala.
20.08.2013 | 18:25
Mozes ako imas spasene SHSH blobs,uradi prvo Hard reset,mozda je zbrljavila neka aplikacija i radi u pozadini.Skinu TU i spasi Blobs na racunar (napisi koje imas) pa uradi restore na FW za koji imas spasene SHSH
22.08.2013 | 09:37
Nažalost nisam spasio SHSH blobs kad je bilo vrijeme, malo sam pročitao i koliko razumijem to se trebalo odmah napravit dok je 6.0.1 bio signan, i dok iphone nema JB (?). Hard reset sam napravio u više navrata, ali ne pomaže.

Dali vi mislite da je moguća opcija gore navedena da ja pošaljem iPhone u servis i napisem koji FW želim i da oni to isporuče ? ako imate iskustva sa time.
22.08.2013 | 09:51
Ne postoji ta opcija ali eto svasta ljudi vole da pricaju,nemoj zaboraviti da je JB legalan ali da apple moze praviti probleme oko zamjene kada budes mijenjao aparat.
22.08.2013 | 11:28
znaci jedino riješenje koje mi preostaje, update na 6.1.4 odlazak u t-centar, prijava kvara i čekanje JBa za novu uređaj tj. za FW 6.1.4 ?
22.08.2013 | 11:59
Sumnjam da će izlaziti novi JB dok ne naprave za ios 7
22.08.2013 | 14:44
saint kaže:
Ne postoji ta opcija ali eto svasta ljudi vole da pricaju,nemoj zaboraviti da je JB legalan ali da apple moze praviti probleme oko zamjene kada budes mijenjao aparat.

Meni je na iPhoneu zaglavila tipka za paljenje i gasenje te su mi u servisu uredno odbili garanciju i ukinuli ju (ostalo mi je jos pola godine garancije) zato sto je koristen JB.
Mislim kakve veze ima hw kvar sa softverom.
Ima neko ideju kako to rijesavati?
22.08.2013 | 17:44
Jbg, platiš popravak i točka. Za cijenu popravka nakradeš se programa. Pa za to valjda služi jailbreake?
22.08.2013 | 18:14
Sluzi JB za jako puno korisnih stvari, a ne samo za kradju kako se misli.

Stvari koje godinama postoje u JB svijetu Apple na kapaljku uvodi u nove verzije iOS kao cuda nevidjena
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
22.08.2013 | 18:37
zabac kaže:
Jbg, platiš popravak i točka. Za cijenu popravka nakradeš se programa. Pa za to valjda služi jailbreake?

istina...al treba i za krađu imat mozga ( kao i za sve ostalo), da prođeš bez penala...
22.08.2013 | 20:22
drlovric kaže:
Sluzi JB za jako puno korisnih stvari, a ne samo za kradju kako se misli.

Stvari koje godinama postoje u JB svijetu Apple na kapaljku uvodi u nove verzije iOS kao cuda nevidjena

Cuo sam debilne razloge jaibreak-anja. Te premalo ikona, te razlicite postavje sucelja, te programi koje Apple ne zeli staviti u ducan, a inace su besplatne, bez kojih se ne moze. Pa tweak ovaj, pa tweak onaj. Jednim potezom prsta napraviti radnju koja se inace radi s dva poteza prsta. Uglavnom preseravanja. Na kraju dojde istina, skidanje piratskih programa jer eto nude se besplatno pa zasto ih platiti.
Nikto me ne moze uvjeriti da vecina napravi JB bez razmisljanja instalacije piratluka.
22.08.2013 | 21:38
Nisi u pravu ali bas nikako.Bez JB se mogu instalirati krekovane aplikacije (95%) Vecina korisnika JB koriste bas za modifikovanje sistema jer je iOS ali bukvalno ogranicen kao balkon.Sjeti se da jedno vrijeme nije bilo moguce iskljuciti 3G bez JB. U slucaju kvara home dugmeta mogao si ubaciti tweak koji ga mijenja(prije Activatora).Nije se mogao telefon koristiti osim na mrezi za koju je kupljen(Npr.Ni danas nema da se kupi zvanicno u BiH ili SR iPhone)tako da je trebao za unlock.Zasto da ne koristim tweak-ve koji mi olaksavaju rad na aparatu.Zato sto nisam ok ako koristim JB.Bezveze stav pravo.Imam preko 100 placenih aplikacija imao sam par puta krekovanu na telefonu i to bas iz razloga da je probam prije kupovine.Sada ti hoces da kazes da nikada u zivotu nisi nista skinuo sa torenta,pogledao neki rip filma ili poslusao pjesmu koja je skinuta.Ako nisi nista nikada od ovoga uradio ti si naj posteniji covjek kojeg sam ikada sreo u zivotu i ponosim se s tim da te poznajem(bar virtuelno).
Ima ljudi koji koriste JB iskljucivo za krekovane app ali taj broj nije veci od 5% i to je vecinom u siromasnim zemljama.
22.08.2013 | 22:23
Istina, zapravo je najčešća aplikacija sa JB upravo SBsettings iliti najnovije otkriće u ios 7 zvano Control center.

A tek onda sve ostalo
23.08.2013 | 00:49
saint kaže:
Nisi u pravu ali bas nikako.Bez JB se mogu instalirati krekovane aplikacije (95%) Vecina korisnika JB koriste bas za modifikovanje sistema jer je iOS ali bukvalno ogranicen kao balkon.Sjeti se da jedno vrijeme nije bilo moguce iskljuciti 3G bez JB. U slucaju kvara home dugmeta mogao si ubaciti tweak koji ga mijenja(prije Activatora).Nije se mogao telefon koristiti osim na mrezi za koju je kupljen(Npr.Ni danas nema da se kupi zvanicno u BiH ili SR iPhone)tako da je trebao za unlock.Zasto da ne koristim tweak-ve koji mi olaksavaju rad na aparatu.Zato sto nisam ok ako koristim JB.Bezveze stav pravo.Imam preko 100 placenih aplikacija imao sam par puta krekovanu na telefonu i to bas iz razloga da je probam prije kupovine.Sada ti hoces da kazes da nikada u zivotu nisi nista skinuo sa torenta,pogledao neki rip filma ili poslusao pjesmu koja je skinuta.Ako nisi nista nikada od ovoga uradio ti si naj posteniji covjek kojeg sam ikada sreo u zivotu i ponosim se s tim da te poznajem(bar virtuelno).
Ima ljudi koji koriste JB iskljucivo za krekovane app ali taj broj nije veci od 5% i to je vecinom u siromasnim zemljama.

Nisam najpošteniji, ali se trudim. Ne generaliziram. Imamo osjećaj kao poštenje nekako raste s godinama. Eto, recimo @smayoo, da li će on ikada napravit JB na iP5? Mslim kako neće. Telefon mu treba zbog jedne jedine svrhe, pouzdanosti. On je dosta loši primjer. Ako je proizvođač reka da telefon/program radi na određeni način ja očekujem takav rad od njega, ni više ni manje. Ne zanima me 100% više mogućnosti uz upitnu funkcionalnost. To JB upravo nudi.
23.08.2013 | 09:00
Pa istina je kako sam odlučio da neću raditi JB, ali prije nabave iPhonea sam bio prilično siguran da hoću. Ne zbog krađe aplikacija (da, to je krađa - nije "nabava", nije "snalaženje", nije "besplatno" - to se zove krađa), nego zbog prepoznavanja rukopisa. Na kraju je ispalo da je jedina OCR aplikacija koja je postojala za iPhone - ionako napuštena, a ostale stvari koje su mi smetale na iPhone se rješavaju kupovinom boljih aplikacija nego što su one koje dolaze s iOSom, tako da nije bilo svrhe raditi JB.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.08.2013 | 09:53
Ja sam do sada radio JB iz znatiželje i da naučim pokoju foru. No sve mi više ide na živce jer donosi više problema nego koristi. Definitivno iz mog iskustva mogu potvrditi da JB smanjuje pouzdanost i sigurnost uređaja tako da usprkos većeg broja kupljenih tweakova nemam ga namjeru više raditi.

Prvotno sam planirao čekati izlazak iOS7 da se riješim problema (čitaj JB), no sad mislim da ću to učiniti i ranije i na taj način pripremiti uređaje na bezbolnu nadogradnju na novi iOS kad konačno bude objavljen.
23.08.2013 | 12:06
Ja imam 4G, stari prastari koji jos radi. Prije mjesec dana sam stavio password koji sam nakon 10 minuta zaboravio

Morao sam restorati cijeli mob i izgubio sam JB. Priznajem da brze radi bez JB, ali pomogla je i cinjenica da sam ga reinstalirao nakon par godina (nakupilo se vremenom svakakvim tweakova i inih gluposti).

Eto recimo u Afganistanu je nemoguce vidjeti pozivaoca koji te zove ili salje ti poruku ako nemas JB, pise broj ali ne prepozna u imeniku. To mi svakodnevno pravi probleme. Snimam svaki broj u 3 formata za SVAKU osobu i opet ne radi kako treba (079111111, +9379111111 i 009379111111). A JB to sredi sa 3 sekunde.

Retardirano zar ne?

P.S. Brutalno mi nedostaje i BiteSMS jer je Appleov SMS jako ogranicen :/
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.08.2013 | 12:45
@drlovric, zar za poruke ne koristiš viber ili whatsapp?
23.08.2013 | 15:10
Imam Viber i WhatsApp, to koristim privatno, ali jako puno ljudi sa druge strane nema smartphones (jer su im zabranjeni ili nemaju taj clearance level).

I da, najbanalnija stvar poput SMS delivery report je za Apple komplicirana za implementirati
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.08.2013 | 15:55
Pa implementirali su za iMessage, a za obični SMS ne bih sudio. Zar toga ima na drugim platformama? Ako da, onda si u pravu da prigovaraš
23.08.2013 | 17:23
Ma ne prigovaram. Da mi je tako krucijalno, vratio bi JB opet.

Pokusavam koristiti telefon u modu AS IS, znaci onako kako je dizajniran, ali Apple i ja se zacas posvadjamo, oko banalnih stvari

3G mi trosi bateriju ko mutav kada sam u zonama slabe pokrivenosti, pa ga cesto gasim. Dotuzilo mi kopanje po meniju da bi nasao switch. Kako se samo veselim iOS7 radi takvih stvari. Da nesto ugasis/upalis jednim klikom :/

U takvim situacijama je JB odlicno rjesenje...
25.08.2013 | 07:52
drlovric kaže:

I da, najbanalnija stvar poput SMS delivery report je za Apple komplicirana za implementirati

To radi bez greške. Samo metneš uskličnik na početku poruke i gotovo.. Iako, mislim da to ovisi o mreži na kojoj se nalaziš...?
25.08.2013 | 08:10
Nije to baš isto. Na symbianu sam redovito imao delivery report ne na način da dobijem poruku da je moja poruka isporučena, nego bi dobio tihi izvještaj na način da bi pokraj odlazne poruke stajala kvačica. I imao sam pregled koje moje poruke nisu isporučene. A ovo s uskličnikom radi samo na Vipnetu.
25.08.2013 | 12:50
drlovric kaže:
Ja imam 4G, stari prastari koji jos radi. Prije mjesec dana sam stavio password koji sam nakon 10 minuta zaboravio

Morao sam restorati cijeli mob i izgubio sam JB. Priznajem da brze radi bez JB, ali pomogla je i cinjenica da sam ga reinstalirao nakon par godina (nakupilo se vremenom svakakvim tweakova i inih gluposti).

Eto recimo u Afganistanu je nemoguce vidjeti pozivaoca koji te zove ili salje ti poruku ako nemas JB, pise broj ali ne prepozna u imeniku. To mi svakodnevno pravi probleme. Snimam svaki broj u 3 formata za SVAKU osobu i opet ne radi kako treba (079111111, +9379111111 i 009379111111). A JB to sredi sa 3 sekunde.

Retardirano zar ne?

P.S. Brutalno mi nedostaje i BiteSMS jer je Appleov SMS jako ogranicen :/

Koliko znam, ovo s formatima je do centrale, a ne do telefona. Ako nešto ne štima, tada se slučajno pokazuje ime ili se ne pokazuje.
25.08.2013 | 13:53
zabac kaže:

Koliko znam, ovo s formatima je do centrale, a ne do telefona. Ako nešto ne štima, tada se slučajno pokazuje ime ili se ne pokazuje.

Pa na toj istoj centrali JB-an iPhone uredno pokazuje sve brojeve

Ogranicenje je softverske prirode u vecini zemalja koje nisu direktno podrzane od Apple...
25.08.2013 | 14:06
I u RH neki telefoni ne prikazuju dobro.
Primjer iz prakse. Imao sam broj +385 91 1234567 i promjenio sam ga s +385 99 1234567 (promjena operatera i odabir broja po želji) i kad nazovem nekoga tko ne zna za novi broj, već ima stari u imeniku, ureno mu se moje ime prikaže. Naravno, kad vrati poziv, on ode u čoravo. Jedan mi je objasnio kako centrala pošalje (ili je slala) samo 1234567, a ono prije maskira.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds