Problem s Cloud Musicom? (Petica)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem s Cloud Musicom? (Petica)

• DJ.
  • Korisnik
  • 1
27.08.2013 | 22:58
Bok svima! Znači, situacija je ovakva.

Imam CD s kojeg rippam muziku na PC i zatim je importam u iTunes te dodam one stvarčice (ime, autor, album cover itd.).

iPhone 5 (16GB ) sam kupio u lipnju ove godine. To mi je prvi Apple uređaj.

Do prije tjedan dana sam syncao iPhone preko iTunesa (koristeći onaj lightning ili kako-se-već-zove kabel). Prije tjedan dana sam se prebacio na iCloud backup - i prilično sam siguran da na tome i ostajem. Ah ta tehnologija.

Na iPhoneu nemam niti 8GB podataka ukupno; dok na iCloudu nemam niti 0.6GB (većina toga zauzimaju slike).

---

Na iTunesu pokraj library tipke imam malu ikonu oblaka koja čita "Music in the Cloud is available for [appleID]". No, svaka datoteka ima "Waiting..." pod iCloud status. (Nisam syncao sve glazbene datoteke s PCa, nego samo odabrane koje sam svrstao u tri-četiri playliste. Ipak, sve te imaju isti "Waiting...".)

Kratki Google search rekao mi je da je iCloud baš za to dizajniran; tj. da nakon dodavanja/mijenjanja stvari u iTunesu bi iCloud trebao gurnuti sve te podatke na iUređaje. No meni se to ne događa zbog nekog razloga.

Moja najveća sumnja je ta što na svoj Apple ID nisam dodao nikakvu kreditnu karticu (razlog? Premlad sam da imam jednu, haha).

---

Je li to što iTunesu nisam dao kreditnu karticu razlog zašto se meni ne pojavljuje Music opcija u iTunes & App Stores sekciji u iPhone postavkama (pojavljuju mi se samo Apps i Books)? I je li to što te Music opcije nema ujedno i razlog zašto iTunes ne gura podatke u Cloud?

(Imam instaliran iCloud kontrolnu ploču za Win7 i trenutno sam logiran. No, koliko vidim, ne prebacuje mi se niti Photo Stream, izuzetak tu i tamo neke slike; iako imam Kameru na iCloud backupu.)

---

Moja pitanja... zašto mi se ovo događa; tj. zašto mi Cloud neće sinkronizirati promjene s iTunesa na iPhoneu? Je li zaista ta kreditna kartica kriva ili sam ja nešto zeznuo? I je li uopće iCloud sposoban za takvo što, ili samo služi za backup i podsjetnike itd.?

---

Hvala vam.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.08.2013 | 01:02
Kod nas još nema iTunes trgovine osim one za aplikacije pa samim time nije moguće sinkronizirati muziku preko iClouda. Ostaje ti da ju i dalje prebacuješ kabelom ili pređeš na sinkronizaciju preko WiFija.
  • DJ.
  • Korisnik
  • 1
28.08.2013 | 03:22
Baš šteta... a reci taj Wi-Fi sync je ono Settings>General>iTunes Wi-Fi sync ili?

A za syncanje muzike preko kabela... zar nece to prouzrociti nekakve duplikate? Ili je moguce imati dijelni iCloud/iTunes?

Hvala.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.08.2013 | 11:06
Kod nas za sada iCloud može sinkronizirati kontakte, kalendare, mail, podsjetnike, bilješke, Safari linkove, iWork dokumente te se može koristiti photo stream. Kad ti je to uključeno onda iTunes automatski isključi sinkronizaciju istih preko kabela tj. WiFi. Naravno, na Mac računalima to radi izvrsno i bez potrebe za dodatnim naporom. Na windowsima iCloud baš ne radi sve to jer na windowsima ne postoje programi koji rade na istom principu kao Bilješke ili podsjetnici na Mac OS, pa se uglavnom samo sinkroniziraju kontakti i kalendari s MS Office Outlookom ukoliko je isti instaliran.

Ja osobno preferiram kabel jer WiFi još uvijek zna zezati, a i sporije je, te potpuno ručnu sinkronizaciju kod koje sam povlačim željenu muziku na iPhone. To mi omogućuje da istu muziku prebacujem i na drugim računalima s instaliranim iTunesima, a s kojima iPhone nije nikad bio sinkroniziran.

Dakle, zaboravi iCloud, a ako uključiš sinkronizaciju preko WiFi onda ti ne treba kabel i obrnuto. Preporučljivo je ne miješati ta dva načina sinkronizacije.
  • DJ.
  • Korisnik
  • 1
28.08.2013 | 12:41
U redu, hvala ti što si mi sve objasnio!

Dakle iCloud potpuno zanemarujem (tj. brišem backup i gasim), a kako točno radi iTunes Wi-Fi sync? Kada priključim iPhone u PC, kliknem Sync with this iPhone over Wi-Fi na iPhoneu, i zatim će se iPhone ubuduće automatski syncati s PCem ako su oba online? Ili je kabel obavezan; samo što neće koristiti kabel nego Wi-Fi, iako su povezani?

Oprosti na svim tim pitanjima, ali jednostavno moram.
28.08.2013 | 13:10
Sank kaže:
Dakle, zaboravi iCloud, a ako uključiš sinkronizaciju preko WiFi onda ti ne treba kabel i obrnuto. Preporučljivo je ne miješati ta dva načina sinkronizacije.

AAAAAAAAAA, boli me trbuh od smijeha!!!!! Važno je da uvijek i svugdje ističeš kako je iCloud super stvar i kako je to fantastično i kako je to najveća prednost iPhonea. I onda na kraju ispadne da ga uopće ne koristiš!!! Jer zapravo ne radi za muziku, a i za još ponešto ako si na PC-u.

DJ, nemam PC pa ne znam kako radi s PC-om, ali s Macom radi ovako:

- ili prištekaš kabel, ili si iPhoneom spojen na isti LAN na kojem je i komp - ako radiš wifi, onda ti kabel ne treba

- komp ti može biti i žicom spojen, ali je bitno da su u istom LANu (IP adresa u istom subnetu), što je po kući gotovo uvijek tako

- na iphoneu uključiš wifi i spojiš se na tu istu mrežu

- pokreneš iTunes i čekaš da ti se s lijeva pojavi iphone (to je dio koji zna zezati, kao što je napisao Sank - ako se ne pojavi, pokušaj ponovno, isključi-uključi wifi na iphoneu, pa odštekaj-uštekaj komp s mreže, pospješi proces psovanjem, lupanjem, šutanjem... )

- klikneš na njega i onda s desna na gumb "sync"

- čekaš beskrajno...

Ovaj zadnji korak je brži ako ideš kabelom, a i ne zeza u onom koraku gdje čekaš da se pojavi u iTunesu.

Inače, to što je Sank napisao da nije preporučljivo miješati syncanje kabelom i wifijem - ja nemam takva iskustva. Pretežno syncam Wifijem, a ponekad kabelom (kad je jako jako puno toga što se promijenilo). Nemam problema.
28.08.2013 | 13:32
Ma sa iCloudom je sve OK, obicno radi kako treba (sa US accountom). Mada jos uvijek nije stigao Dropbox (koji je dao domacu zadacu mnogim cloud servisima), pa pljujte me koliko hocete

Problem je ovdje vise bilateralne prirode, narodski receno boli Apple guza za neku malu drzavicu Hrvatsku

Mozda to bude proradilo kako treba kada dobijemo Croatian iTunes Music Store...

Isto tako, nemam problema sa WiFi+kabel kombinacijom. Kada nemam kabel, sinkroniziram bezicno i sve radi bez greske.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.08.2013 | 14:07
Smayoo, jebga, samo se ti smij, ali iCloud i radi perfektno za sve osim naravno za glazbu koju mi još ne možemo kod nas kupovati pa time ni sinkronizirati preko oblaka. Pored toga, ja sam uvijek tvrdio da sve to radi odlično samo sa Macovima i uvijek sam naglasio da ne radi s windows PC, tako da, samo se ti smij u sav glas. jer ako niš drugo dobro je za zdravlje

Inače, nisam baš od tebe očekivao da se tako zalećeš za zaključcima... Naime ja koristim iCloud za sve osim za glazbu jer to jednostavno kod nas još ne radi.
  • DJ.
  • Korisnik
  • 1
28.08.2013 | 14:11
smayoo kaže:
Inače, to što je Sank napisao da nije preporučljivo miješati syncanje kabelom i wifijem - ja nemam takva iskustva.

drlovric kaže:
Isto tako, nemam problema sa WiFi+kabel kombinacijom.

Ja sam to protumačio "iCloud i iTunes nisu kompatibilni". Dakle ne samo da iCloud i iTunes backupi nisu dobri zajedno, već iTunes Wi-Fi i kabel ponekad mogu prouzročiti probleme? The more you know.

Ok, onda ću čekati da iTunes music store stigne u Hrvatsku, i onda natrag na iCloud! ... Yea right.

Hvala vam!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.08.2013 | 14:20
Ja ne koristim WiFi sinkronizaciju jer koristim iCloud koji mi u trenu sinkronizira već navedeno: kontakte, mail, kalendare i podsjetnike, bilješke, Safari i dokumente.

Medijateku se za sada ne može sinkronizirati preko iClouda zbog toga jer kod nas nema iTunes trgovine za istu. Dakle, ostaje sinkronizacija preko WiFi ili kabela, a u tom slučaju bolji je kabel od WiFija zbog brzine, a i nije baš da mi se treba baš svaka nova muzika dodana u iTunes odmah preseliti i na iPhone. To radije radim ručno (manualno) tako da prvo napravim playlistu i onda ju samo povučem na iPhone bez potrebe da pritišćem Sync dugme.
28.08.2013 | 14:21
DJ, nisam ti ja mjerodavan za ovaj primjer, ja koristim US account i kod mene sve sa iCloud radi.

Doci ce i u HR za neko vrijeme...
  • DJ.
  • Korisnik
  • 1
28.08.2013 | 14:23
Upravo sam imao moment plavuše aka brainfart... tek sam sada shvatio da mogu imati photo stream, kontakte itd. syncane, bez iCloud backupa! Jezuš kristuš.

To mi je mnogo toga olakšalo. Znači puni iPhone backup ide u iTunes, muzika ide kroz iTunes, a kontakti, podsjetnici i ostalo se odmah pojavljuje na icloud.com (jedino mjesto gdje se tomu može pristupiti s PCem).

Ta tehnologija, stvarno...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.08.2013 | 15:25
iCloud rulez

Još da i kod nas dođe iTunes store i onda bu konačno 100%, pa da onda čitam Androidaše i ine ..daše
  • DJ.
  • Korisnik
  • 1
28.08.2013 | 15:49
Znači ovakvo je sad stanje:

Omogućio sam iTunes Wi-Fi sync na iTunesu kad je iPhone bio priključen. Prije svega toga sam naravno ugasio iCloud backup.

Sve se syncalo savršeno pomoću kabela. No, otkopčao sam iPhone i izbrisao neku bezveznu aplikaciju i dvije slike, recimo. Priključio sam i iPhone i laptop pomoću Wi-Fija na mrežu, iPhone ukopčao u struju i otvorio iTunes na PCu. No ništa se ne događa, niti se ne pojavljuje opcija "Sync Now" na iTunes Wi-Fi postavkama na iPhoneu.

Što treba samo čekati ili? (I treba li iTunes uvijek biti uključen kod Wi-Fi synca? Obično punim iPhone po noći stoga mi je malo bezveze ostaviti PC upaljen cijelu noć dok se sve ne synca.)
28.08.2013 | 16:10
Ne treba iPhone biti spojen na punjač dok se synca. Barem ne ovaj moj (iP5, iOS 6.0.nešto).
Da ti nije uključen windows firewall?
  • DJ.
  • Korisnik
  • 1
28.08.2013 | 17:01
Za automatsko syncanje vjerujem da treba. "Automatically sync with iTunes on your computer when your iPhone is plugged in to power and connected to Wi-Fi." Tehnika je ista kao i kod iClouda.
  • DJ.
  • Korisnik
  • 1
29.10.2013 | 17:59
Jel bumpanje dozvoljeno ovdje? Uglavnom,

S obzirom da nemam kreditnu karticu (i da sam jedan dan slučajno promijenio store, pa onda išao na internet, pa onda otkrio još mnogo toga), sad sam se prebacio na US Store.

Dobio sam iTunes Radio, i konačno ona iTunes Store ikonica na iPhoneu ima nekakvu korist!

Ali, uz sve to, pod iPhone Postavke > iTunes & App Stores mi se pojavljuje opcija za auto skidanje muzike.

Znači li to da ako npr na iTunes na PC-u, dodam muziku s CD-a (i dodam info i album cover itd.), ta će se muzika skinuti na iPhone preko noći? Ili što? (Mislim na syncanje preko iClouda koji sam ponovo omogućio samo radi ovog fenomena.)

Ili to opet ništa ne znači za nikakvu muziku koja nije kupljena s iTunesa?
30.10.2013 | 10:16
mislim da ta opcija znači da kad kupiš glazbu na itunesima na kompjuteru, ako je opcija uključena, ta glazba će ti se odmah automatski downloadati na iphone/ipad
30.10.2013 | 10:24
Bilo je neke price da ce Apple rigoroznije kontrolirati krsenje iTunes pravila. Tipa koristis US Account, a ne zivis u Americi, i sl.

Nesto su poceli bili raditi po tom pitanju, pa su i meni jednom prilikom poslali mail. Da li slucajno ili im je neko prijavio, ne znam.

Uglavnom,izvrsili su provjeru i trazili da im dostavim papire po kojima bi ja trebao koristiti US account, a ne Hrvatski.

Ja sam poslao sto su trazili pa su odgovorili da je sve u redu i vise se nisu javljali.

Ima li neko slicnih iskustava i znate li nesto vise o tome?

Mislim da ovo pitanje uopce nije bezazleno. Pogotovo kad je neko potrosio stotine eura/dolara za aplikacije (ali u pogresnom store) i moze sve to izgubiti preko noci :/
  • DJ.
  • Korisnik
  • 1
30.10.2013 | 11:27
Zar stvarno? Mislim, ja živim u Hrvatskoj, i nikada nisam platio ni za što od Applea, osim za iPhone... a pola toga nema u Cro storeu tako da mi se stvarno ne isplati biti na Cro storeu... oh well. Samo se nadam da ne dobim nikakav mail, mada sumnjam.
30.10.2013 | 11:57
Mislim da od toga nece biti nista,dosta ljudi se seli sa kontinenta na kontinent.Tako da i za to moraju da nadju neko resenje
  • DJ.
  • Korisnik
  • 1
30.10.2013 | 12:14
Ma ne znam... a pogotovo su mi smiješne one "Send feedback to Apple" opcije gdje trošiš Internet promet bezveze kako bi oni saznali slušaš li Katy Perry, Lady Gagu ili imaš li piratice.
30.10.2013 | 12:31
Saint mislim da nema veze gdje zivis, vec da po bilo kojem kriteriju steknes pravo na neki tudji account. U mom slucaju dvogodisnji boravak na US teritoriju i linkana kreditna sa US Billing adresom, i normalno da mi nece oduzeti account, kada danas-sutra ne budem vise tu. Jer bi mi propali placeni sadrzaji.

Ali sa druge strane, recimo koristis Njemacki iTunes store, a 99% vremena se spajas sa BiH IP adrese, i 1% iz Hrvatske (lupam), ocigledno je da zloupotrebljavas i krsis iTunes pravila, jer nisi u Njemackoj a nemas ni Njemacko drzavljanstvo.

Jedno je ako si 3 godine boravio recimo u USA (studij, posao i sl) pa odselio natrag u Australiju, pa tamo nastavio koristiti svoj US account. To je totalno druga stvar.

Kada bi oni striktno provodili svoja vlastita pravila, onda bi sve oficijalno nepodrzane zemlje ispale iz trzista, pa bi Apple gubio svojih 30% od tih transakcija.

Oni to po logovima spajanja i IP adresama mogu ocistiti za par dana, samo ako hoce. Ovako je svima u interesu da zmire na to, ali nikad ne reci nikad
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?