iPhone 5S boje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5S boje

12.09.2013 | 10:56
Kad je izašao iP5, komentari su bili da je bijeli gay, a crni straight. Zanima me kakva su sad mišljenja? Dakle, "svemirsko" ( ) sivi, srebrni i zlatni? Koji je za "koje"?
12.09.2013 | 11:23
Poznavajuči naše ljude ovo i nije daleko od istine, s time da će uz naveden profil zlatni iphone imati svaka sponzoruša i šuša u selu kao i svaki "gangsta" frajer koj drži dosebe i svi "nogometaši" i tatini sinovi. Svemirsko sivi možda pokoj šminker dok će sivi kupovati poslovnjaci i svi ostali.

http:// http://webcafe.net.hr/2013/09/11/0400007.63.jpg
12.09.2013 | 11:36
Predrasuda - majka svih okova
  • User
  • Posjetitelj
12.09.2013 | 11:38

Što se mene tiče, bitno je što je unutra. Najvjerojatnije bi uzeo crn... svemirsko sivi, ali da mi netko pokloni jedan od ova druga dva ne bi se niti malo bunio niti bi ga zamijenio za drugu boju

EDIT: Vidim da me Soffoklo preduhitrio s linkom na vikalici, al nek stoji.
12.09.2013 | 13:29
Soffoklo, slažem se. Tko se oslobodi vlastitih predrasuda, oslobodio se svih zemaljskih okova. Ali ne možeš reći da su te predrasude nastale potpuno bez osnove. Ja sam se uvijek čudio "zlatnim" tipkama za svjetlo, utičnicama, kupaonskim i kuhinjskim slavinama, itd. i pitao sam se tko to uopće kupuje. I onda sam, s vremenom upoznao određen broj ljudi koji ne samo da to kupuje, nego baš to hoće i ništa drugo. Što misliš, koliko među njima ima ljudi koji ne upadaju u neku od skupina koje je naveo lutherush?
12.09.2013 | 14:18
Bez uvrede bilo kome, ali činjenica je da zlatni 5s bude novi statusni simbol kojeg pripadnici ranije navedenih skupina najviše budu i kupovali. Nažalost većina tih ljudi ni ne koristi smartphone već samo slanje i primanje poruka i zvanje i facebook.
12.09.2013 | 14:46
Jony Ive je dizajnirao i zlatne earbuds, doduše za dobrotvornu aukciju, ali zamislite kombinaciju uz "zlatni" iPhone
tumblr_msy6f28Ru81qa6tsko1_500.png

appleinsider.com/articles/13/09/09/apple...-earpods-for-charity
12.09.2013 | 15:27

Happy Plugs

01-12d5a7519b1ca103c7301e2811f6ad7a.jpg
12.09.2013 | 16:03
@smayoo, @lutherush i sam imam predrasuda prema svačemu i osobno ne znam nikoga tko nema, a i onih malo što sam bez predrasuda našao u raznim spisima da su po ovoj Zemlji hodali spadaju u neprovjerene podatke
Na žalost činjenica je da mnogi imaju, kupuju, dobiju, nebitno, nešto što im služi kao statusni simbol, kompenzator nesigurnosti i sl. ali isto tako mene taj "zlatni" iPhone najviše asocira na ovakve stvari:

Audio komponente koje su u tzv. "champagne" boji nekada bile oznaka višeg razreda tih komponenti, ali na žalost uvijek dođu razne "vrane" koje se love na tu svjetlucavost i učine nešto kičem.

Sjećam se kad sam nabavio bijeli iPhone 4, reakcije 50% ljudi bile su podsmjeh i komentar da je to pederski, a za neke ženski uređaj. Naravno zbog svoje boje. Sad ako bi ( srećom pa nemam tu potrebu ) nabavio ovaj "zlatni" iPhone znam da bih opet doživio podsmjeh i najvjerojatnije komentare da sam svodnik

Naravno da nema nikakvih vrijeđanja ili zamjerki s moje strane
12.09.2013 | 16:05
Ja kupio bijeli telefon baš zbog takvih debilnih komentara i predrasuda... i sad kad budem kupovao 5S kupit ću zlatni, jer što bi svi ti jadni ljudi bez života radili, kad nebi komentirali mene i moj telefon
12.09.2013 | 21:11
Osobno sam korisnik kojem boja uređaja nije bitna već mi je bitno kaj se nalazi ispod plastike/aluminija i koje funkcije ima. Isto je i sa ostalim proizvodima. Brand i dizajn su mi skoro pa nebitni, bitno mi je da zadovoljava sve moje potrebe, no rad u T-COMu me dosta približio ljudima i pružil da upoznam razne profile korisnika pa je tako i za 4s bilo dosta upita dal se sa njime može na fejs ili je to samo za bijeli
12.09.2013 | 21:24
12.09.2013 | 22:08
Meni se taj zlatni baš sviđa. Ne vidim razlog zašto bi taj model više ili manje bio statusni simbol od ostalih. Ta nije napravljen od čistog zlata da je nešto vrijedniji od ostalih.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.09.2013 | 22:13
Emanuel kaže:
Ja kupio bijeli telefon baš zbog takvih debilnih komentara i predrasuda... i sad kad budem kupovao 5S kupit ću zlatni, jer što bi svi ti jadni ljudi bez života radili, kad nebi komentirali mene i moj telefon

Potpisujem!

Zapravo samo da nadodam, da sam ja bijeli iPhone uzeo samo zato jer imam talk bijeli auto pa da mi paše boja mobitela uz auto
12.09.2013 | 22:36
Jbg, kad sam ja seljo s crnim autom... Da je barem svemirsko sivi...
12.09.2013 | 23:22
Onda je za nas sa zelenim autom zeleni 5c
12.09.2013 | 23:58
Sad se mislim da sam još dobro prošao što mi je auto crni. Svojedobno sam vozio Opela govno-smeđe boje... Što bih, jadan, tada...
  • User
  • Posjetitelj
13.09.2013 | 00:09
Ja nemam auto pa zato valjda ni iPhone
13.09.2013 | 00:31
Ali da imaš, sigurno bi bio zlatni Genscher s bijelim coflekima koji vise naokolo po šajbi, i onda passent zlatni iPhone 5S, zar ne?
  • User
  • Posjetitelj
13.09.2013 | 01:24
smayoo kaže:
Ali da imaš, sigurno bi bio zlatni Genscher s bijelim coflekima koji vise naokolo po šajbi, i onda passent zlatni iPhone 5S, zar ne?

Blizu si. Umjesto bacanja para na cofleke, radije ću si i stakla dat pozlatit! Šta ću gledat cestu kad imam Apple Maps, zlatni standard navigacijskih rješenja
13.09.2013 | 02:45
Sivi. A ionako ću ga (kao i sve ostale) prešpricati u narančasto, narančasta je moja omiljena boja.
13.09.2013 | 07:54
User kaže:
smayoo kaže:

Blizu si. Umjesto bacanja para na cofleke, radije ću si i stakla dat pozlatit! Šta ću gledat cestu kad imam Apple Maps, zlatni standard navigacijskih rješenja

Što me podsjeti na ovo što sam neki dan uhvatio:
pink.jpg
13.09.2013 | 08:02
Kad mi ipsdne zub (od jednicice do četvorke), dati ću si napraviti zlatni! Meni je to super.
13.09.2013 | 08:08
HardcoreMAC kaže:
Sivi. A ionako ću ga (kao i sve ostale) prešpricati u narančasto, narančasta je moja omiljena boja.

Ha! Iskonovac!
13.09.2013 | 10:14
lutherush kaže:
....no rad u T-COMu me dosta približio ljudima i pružil da upoznam razne profile korisnika pa je tako i za 4s bilo dosta upita dal se sa njime može na fejs ili je to samo za bijeli

Majko mila......ma brijem da si to sad izmislio samo da nas nasmiješ. Ako je to stvarno istina, onda je to neki teži kalibar
13.09.2013 | 10:42
JOHN kaže:
lutherush kaže:
....no rad u T-COMu me dosta približio ljudima i pružil da upoznam razne profile korisnika pa je tako i za 4s bilo dosta upita dal se sa njime može na fejs ili je to samo za bijeli

Majko mila......ma brijem da si to sad izmislio samo da nas nasmiješ. Ako je to stvarno istina, onda je to neki teži kalibar

Jok. Trebaš vidjeti kakvih sve ljudi ima. Samsung Galaxy S4 white je bolji nego black jer je white sa boljim zaslonom, a objašnjenje on studira informatiku A to su još najlakši primjeri. Bilo slučajeva kad lik neželi iphone jer mu prijatelj koj ima android kaže da bez apple računala ne može glazbu prebaciti na njega.
13.09.2013 | 12:38
lutherush kaže:
JOHN kaže:
lutherush kaže:

Jok. Trebaš vidjeti kakvih sve ljudi ima. Samsung Galaxy S4 white je bolji nego black jer je white sa boljim zaslonom, a objašnjenje on studira informatiku A to su još najlakši primjeri. Bilo slučajeva kad lik neželi iphone jer mu prijatelj koj ima android kaže da bez apple računala ne može glazbu prebaciti na njega.

Ovo mogu potvrditi iz prve ruke. I ja imam čast raditi svakodnevno s takvim lumenima... tipa - donese laptop i žali se da neće na net preko sticka. Upalim, pokrenem, sve radi... kako kod tebe hoće a kod mene neće? Hoću da me odmah spojiš s inženjerom u HTu jer želim znati zašto mi jučer u 6 popodne nije radio USB stick!?
13.09.2013 | 12:40
Sank kaže:
Emanuel kaže:

Potpisujem!

Zapravo samo da nadodam, da sam ja bijeli iPhone uzeo samo zato jer imam talk bijeli auto pa da mi paše boja mobitela uz auto

Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?