iPhone 5s na US store, da li je otkljucan
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5s na US store, da li je otkljucan

30.09.2013 | 15:07
Nadam se da ovo nije vec negdje spomenuto u ovim forumima, trazio sam, majke mi

Imam priliku naruciti 5s iz US, i pitam se ako uzmem onog po punoj cijeni, od T-mobilea, je on otkljucan ili nije?
Kod 5c se jasno navodi da postoji otkljucani, kod 5s to bas nije tako jasno.
Apple Support ne zna, pitao ih jutros, a na t-mobile forumu neki kazu da je, a neki kazu da nije, ali da se moze zatraziti otkljucavanje....
Da li mozda netko ima informaciju iz prve ruke.
Hvala
Zsolt
30.09.2013 | 20:54
Pa zar ne pise kako su SIM free?
01.10.2013 | 08:42
Ne.
Sa Apple Storea:
5c
If you buy iPhone for T-Mobile, it will arrive with a nano-SIM card already installed that you can activate by visiting an Apple Retail Store .......If you buy a SIM-free iPhone, you will need to purchase a GSM-compatible nano-SIM card separately........ When you travel internationally, you can use a nano-SIM card for iPhone 5c from a local GSM carrier. The unlocked iPhone 5c model is A1532 (GSM).

5s
If you buy iPhone for T-Mobile, it will arrive with a nano-SIM card already installed that you can activate by visiting an Apple Retail Store..... When you travel internationally, you can use a nano-SIM card for iPhone 5s from a local GSM carrier.

Dakle za 5c je jasno za 5s bas i nije....ne spominje se unlocked, ni sim free, je moze se koristiti sa local GSM carrirer SIMom, sto bi znacilo da nije zajkljucan, ali zasto onda razlika u tekstu?

Na t-mobile forumu postoje postovi koji tvrde da se treba otici u t-mobile i zatraziti otkljucavanje, a oni ce ga odobriti ali samo ako su neki uvjeti ispunjeni...a na istom forumu postoje postovi koji kazu da je otkljucan, i na jedne i na druge su odgovorili t-com tehnicari ili moderatori....

pa ti vidi...

Zsolt
01.10.2013 | 10:12
zar ovo nije dokaz da je otključan: When you travel internationally, you can use a nano-SIM card for iPhone 5s from a local GSM carrier.

Da nije otključan ovo ne bi radilo.
01.10.2013 | 11:30
znaci da se u konacnici moze otkljucati, ali ne znaci nuzno da je odmah otkljucan, a ako moram letit u US samo da ga otkljucam, onda mi to bas i nije neki fun...znat cemo samo ako netko bude imao iskustva iz prve ruke, sve ostalo su samo nagadjanja...
01.10.2013 | 11:39
Rodjak je kupio mobitel u t-com Usa. kad je dosao u ovaj dio Evrope, uredno nazvao i zatrazio otkljucavanje. uradili u toku 24 sata. objasnjenje je dao da se nalazi u evropi i da mu treba otkljucan telefon za koristenje, a pri tome je kupio uredjaj po reklamnoj cijeni(199$). LP
02.10.2013 | 04:33
Pozdrav
Ja sam imao zakljucan iPhone 4 kada sam isao u US (zakljucan na tmobile). Kupio sam americki tmobile sim. Ali nije radio, nego sam morao otkljucat mobitel. Znaci europski tmobile ne radi sa americkim tmobile.
18.10.2013 | 10:28
Dakle evo summarya nakon silnih peripetija sa apple suppotom i t-mobile supportom:
5s se moze kupiti (samo?) u T-mobile ducanu i Apple Storeu.
Ja sam Apple support pilao cvrsto se drzeci za "..... When you travel internationally, you can use a nano-SIM card for iPhone 5s from a local GSM carrier." sto pise na njihovom Web-u.
Izmotavali su se na sve moguce nacine, i na kraju su uspjeli kada se utvrdjeno da je mob kupljen u T-mobile ducanu a ne u njihovom. Tu su se ogradili i kazu da se obratim t-mobileu.
Na pitanje da li je 5s na u njihovom storeu, koji kosta isto, i isto tako se vodi kao T-MObile 5s otkljucan ili ne, nisam dobio jasan odgovor i vjerojantno nikad ni necu.

E kod t-mobile-a je pak prica da se kod njih uopce ne moze kupiti unlockani mob, svi koje oni prodaju su lockirani. Medjutim ako se kupe po punoj cijeni onda se moze zatraziti unlock, ALI uz slijedece uvjete (ima ih jos, ali za nas su bitni ovi)
- treba proci 40 dana od aktivacije
- treba nadoplatiti $50 na racun

E sada ova aktivacija je isto prica za sebe, pod aktivacijom se smatra aktivacija SIM-a, dakle ne ono na iTunesu. A da se aktivira SIM, treba otici u ducan, ili pokusati preko t-mobile supporta (sto meni nije uspjelo), nego sam na kraju nekim cudom dosao do zenske koja je mob prodala u ducanu i ona je to rijesila za 10ak minuta.
Nakon te famozne aktivacije dobijete SMS koji vam zeli dobrodoslicu i jos par sa tarifama i sl. I nakon toga se iPhone napokon sa "NO service-a" spoji na T-mobile HR, i postanete ponosni vlasnik US mob broja...

Nadoplatu mozete napraviti na my-tmob US stranama, registrirate se sa mob brojem itd itd i cini se da se moze platiti karticama, jos nisam platio, cekat cu 40 dana, samo da ne bude da ne prihvacaju CRO kartice...

Uglavnom...OPREZ!!

Have fun
Zsolt
21.10.2013 | 14:18
Prošli tjedan sam obišao Apple storeove u Bostonu, New Yorku i Washingtonu te T-Mobile store u New Yorku u nadi da kupim 5S, ali bezuspješno.

T-Mobile ima 5S, ali je zaključan na njihovu mrežu i ne rade otključavanje.

Apple store nema 5S. Prodaju sve što dobiju po principu ticketa koje dijele u 6 ujutro ispred storea (dok sama prodaja starta oko 10), čak i na famoznoj 5. aveniji u NYC-u. Tako da treba doći jako rano po ticket i nadati se da će taj dan dobiti novu pošiljku (obično oko 9 sati navečer znaju dal će sljedeći dan dobiti, ali se mora doći osobno u store i pitati).

Također, Apple store trenutno prodaje 5S isključivo preko ugovora tj. još nije moguće dobiti otključani mobitel jer time Apple kontrolira dostupnost (pretpostavljam da je to zbog ograničene proizvodnje). Takvo sam objašenje dobio u storeu u Washingtonu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?