18.10.2013 | 10:28
Dakle evo summarya nakon silnih peripetija sa apple suppotom i t-mobile supportom:
5s se moze kupiti (samo?) u T-mobile ducanu i Apple Storeu.
Ja sam Apple support pilao cvrsto se drzeci za "..... When you travel internationally, you can use a nano-SIM card for iPhone 5s from a local GSM carrier." sto pise na njihovom Web-u.
Izmotavali su se na sve moguce nacine, i na kraju su uspjeli kada se utvrdjeno da je mob kupljen u T-mobile ducanu a ne u njihovom. Tu su se ogradili i kazu da se obratim t-mobileu.
Na pitanje da li je 5s na u njihovom storeu, koji kosta isto, i isto tako se vodi kao T-MObile 5s otkljucan ili ne, nisam dobio jasan odgovor i vjerojantno nikad ni necu.
E kod t-mobile-a je pak prica da se kod njih uopce ne moze kupiti unlockani mob, svi koje oni prodaju su lockirani. Medjutim ako se kupe po punoj cijeni onda se moze zatraziti unlock, ALI uz slijedece uvjete (ima ih jos, ali za nas su bitni ovi)
- treba proci 40 dana od aktivacije
- treba nadoplatiti $50 na racun
E sada ova aktivacija je isto prica za sebe, pod aktivacijom se smatra aktivacija SIM-a, dakle ne ono na iTunesu. A da se aktivira SIM, treba otici u ducan, ili pokusati preko t-mobile supporta (sto meni nije uspjelo), nego sam na kraju nekim cudom dosao do zenske koja je mob prodala u ducanu i ona je to rijesila za 10ak minuta.
Nakon te famozne aktivacije dobijete SMS koji vam zeli dobrodoslicu
i jos par sa tarifama i sl. I nakon toga se iPhone napokon sa "NO service-a" spoji na T-mobile HR, i postanete ponosni vlasnik US mob broja...
Nadoplatu mozete napraviti na my-tmob US stranama, registrirate se sa mob brojem itd itd i cini se da se moze platiti karticama, jos nisam platio, cekat cu 40 dana, samo da ne bude da ne prihvacaju CRO kartice...
Uglavnom...OPREZ!!
Have fun
Zsolt