iPhone i SpeedCam ...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone i SpeedCam ...

08.10.2013 | 10:41
Ovih dana sam vozio kroz Madjarsku, Austriju i Slovacku. Koristio sam Don't Panic navigaciju, ne iz potrebe vec da vidim koliko dobro to radi.
Ono sto me zaintrigiralo je bilo da tocno ispod kamera na auto cestama se cuje piskutav zvuk na iPhoneu.
Nisam stigao provjeriti jeli stvar navigacije da ima gotovo milimetarski ucrtane kamere ili iPhone detektira kameru "kada ga snima".
Imao sam i Garmin navigaciju gdje sam imao speedcam lokacije ali one nisu toliko precizne tao da sam siguran da iphone reagira na kameru.
Tko zna vise na ovu temu?
08.10.2013 | 11:05
Piskutav zvuk ti signalizira da voziš brže od ograničenja. Dakle, voziš npr. 130 i dođeš do mjesta gdje stoji znak 110. DP ti zapiskuta i stavi znak ograničenja brzine gore lijevo, da te upozori da voziš prebrzo. To što se kod svakog takvog znaka nalazi kamera - neću reći da je slučajno, ali posljedica je očito politike da policija u tim zemljama montira kameru kod svakog ograničenja brzine. A to što ti je DP zapiskutao svaki put kad si vidio kameru - znači da si svaki put pred kamerom vozio prebrzo (pa, ovisno o tome koliko brzo je to bilo, vjerojatno možeš očekivati da ti od naše policije stigne kazna za prekršaj počinjen u drugoj zemlji Unije). Sorry.
08.10.2013 | 11:40
Jok. Ucrtane su kamere. Piskucejer signalizira kameru. Za prekoracenje mislim.kafjo Natasha veli da se vozi prebrzo.
08.10.2013 | 11:59
Evo, ja sam prošao na DP od Rijeke preko Piacenze i Torina do Lyona i natrag, pa od Rijeke preko Salzburga i Münchena do Frankfurta i natrag i nije mi signalizirao nigdje nijednu kameru. Ali moguće je možda da na tim rutama nema kamera?
08.10.2013 | 13:34
Treba ukljuciti u navigaciji sa li se zeli prikaz kamera ili ne. Nije ukljuceno pod normalno.
08.10.2013 | 15:32
To je ona opcija "u blizini radara"? Uključena mi je. Možda u karti nema označene kamere (radare) na tim rutama kojima sam ja vozio...
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
08.10.2013 | 20:21
Presporo vozis, jbg...

09.10.2013 | 11:29
smayoo kaže:
Piskutav zvuk ti signalizira da voziš brže od ograničenja. Dakle, voziš npr. 130 i dođeš do mjesta gdje stoji znak 110. DP ti zapiskuta i stavi znak ograničenja brzine gore lijevo, da te upozori da voziš prebrzo. To što se kod svakog takvog znaka nalazi kamera - neću reći da je slučajno, ali posljedica je očito politike da policija u tim zemljama montira kameru kod svakog ograničenja brzine. A to što ti je DP zapiskutao svaki put kad si vidio kameru - znači da si svaki put pred kamerom vozio prebrzo (pa, ovisno o tome koliko brzo je to bilo, vjerojatno možeš očekivati da ti od naše policije stigne kazna za prekršaj počinjen u drugoj zemlji Unije). Sorry.

Dakle,
Ne radi se o zvuku upozorenja kod prekoracenja brzine. To me neprekidno upozorava i to je nesto drugo.
Paralelno koristim i Garmin navigaciju na kojoj imam ucrtano podosta lokacija tih speedcamera. Uglavnom po garmin navigaciji, dakle po gps-u namjestim tempomat na 129km/h i tako vozim.
Nigdje ne prelazim dozvoljenu brzinu jer nemam potrebu za rizikom da nepotrebno platim kaznu.
Izmedju ostalog na relaciji Bratislava-Budimpesta-Goricn(hr) ima 20ak fixnih kamera koje uglavnom imam sve ucrtane. Na nekim lokacijama nisam cuo taj vrlo visoki pijuk na iPhoneu a na nekim se cuo i to doslovno ispod kamere. Isto sam primjetio i u Slovackoj i Ceskoj.
09.10.2013 | 11:43
smayoo kaže:
To je ona opcija "u blizini radara"? Uključena mi je. Možda u karti nema označene kamere (radare) na tim rutama kojima sam ja vozio...

Opcija "u blizini radara" pokazuje i Najblizi POI ili Najbliza Foursquare mjesta, nema izravne veze sa radarom vec sa trenutnom gps lokacijom. POI lokacije su ucrtane u samu kartu dok za Foursquare mjesta trebas internet, kojega ja iskljucim prilikom prelaska granice jer je za mene preskup:)

Vratit cu se opet na temu, moje misljenje je da iPhone registrira kameru koja te "detektira" ali sam nekako siguran da to ne znaci da si u prekrsaju vec da si u tom nekom rasponu 10ak kilometara brzine +/-
Na nekim lokacijama nisam cuo taj zvuk pa mislim da je tu limit kada kamera okida nesto iznad onoga sto pise kao ogranicenje.
Naravno ovo su naklapanja pa zato i pokusavam doci do vise misljenja da svi znamo o cemu se radi.
09.10.2013 | 13:58
Sumnjam da je kameru moguće na ikoji način "opažanjem", odnosno senzorikom registrirati, osim da se radi o naprednoj analitici (prepoznavanju kamere u slici koju snima kamera iphonea), a za to, siguran sam, iPhone nema dovoljnu procesorsku moć.
Dakle, mora biti da je to jednostavno s takvom točnošću upisano u GPS karte.
09.10.2013 | 23:09
Stari iGO je imao nacrtanu kamericu na ekranu i poziciju (je li s lijece ili desne strane). To sam mogao ukljuciti ili iskljuciti. Nije bilo super precizno, ali je signalizirala (nacigacija) nekuh 200m prije i bio je neki piskutavi zvuk. Nislin kako ona u Dezelicevoj u ZG nije ucrtana.
Sto se tice preciznosti, tesko da su cestovne nevigacije preciznije od +-5m. Mozda me netko i precizno ucrtao, ali sama navigacija je neprecizna.
10.10.2013 | 09:34
Poznato je da gps senzor danasnje generacije ima preciznost 3-15 metara, zavisno od kvalitete signala, tj. broja satelita koje u tom trenutku cuje.
Ja sam sve blize tvrdnji da iPhone (u mom slucaju 4S, iOS 7.0.2) reagira tim piskutavim zvukom kad ga u neposrednoj blizini "obasja radarski snop" sa tih kamera. Naime jasno je da kamere cine dva djela, onaj radarski i onaj foto koji okida na brzinu koju radar detektira.
Drugo mi nista ne pada na pamet jer to sa ucrtanim poi lokacijama znam jer ih i sam upisujem u garmina, ovo je nesto drugo za sto za sada nisam siguran
10.10.2013 | 09:41
smayoo kaže:
Sumnjam da je kameru moguće na ikoji način "opažanjem", odnosno senzorikom registrirati

Ja vjerujem da iphone reagira kada ga obasja taj radarski snop. Doslovno ispod stupa gdje je kamera zacuje se piskutav zvuk. Jasna mi je preciznost unaprijed upisanih lokacija i to definitivno nije to.
Ako jos netko vozi dionicom Gorican-Budimpesta-Bratislava... moze isprobati.
10.10.2013 | 11:02
Naravno, ako ti u to vjeruješ, to je tvoje ustavno pravo. Nitko ti ne može uskratiti tvoju vjersku slobodu. Međutim, ako ćemo se zadržati u domeni diskusije o tome što je tehnički izvedivo (ne govorimo o vojnoj opremi, nego o jeb... mobitelu) to što si ti zamislio je posve nemoguće.
10.10.2013 | 12:08
smayoo kaže:
to što si ti zamislio je posve nemoguće.

Ja znam da one kamere koje policija na zapadu koristi pored auta na onim tronoscima izravno preko wifi-a ili 3g mreze salju podatke na svoj server. A to je tehnicki jako blizu da bi mobitel mogao registrirati takav signal.
10.10.2013 | 12:16
Najprije si napisao da iphone reagira kad ga obasja radarski snop, sad pak govoriš o tome da mobitel registrira tuđi 3G signal.
Znam da ti se to čini kao jednostavno izvedivo, ali to je zato što se zapravo ne razumiješ uopće u tu tehnologiju. 3G signal radar-kamere, mobitela, laptopa, auta, televizora, kuće, ne znam čega se ni po čemu ne razlikuje od onog drugog. 3G koristi tzv. CDMA multipleksiranje, a u njemu su signali svih ostalih sudionika - šum u odnosu na vlastiti signal i odgovor bazne stanice. Da bi se iz tog šuma nešto razaznalo, trebaš znati prijenosni ključ onog drugog sudionika, a on je pseudorandom generiran između nekoliko milijuna milijardi kombinacija.
  • Navigator
  • Posjetitelj
10.10.2013 | 12:28
TomTom Kaže ovako:
With TomTom Mobile Speed Cameras, your TomTom device warns you whenever there is a speed camera on your route. You get alerts for mobile cameras, fixed cameras, and all other types of camera supported in your country.

Mobile cameras are sent directly onto your device as you drive. All other camera locations are stored on your device. You can update them regularly by connecting to TomTom HOME.
10.10.2013 | 12:39
Ipak nesto je jer sam to primjetio na nekoliko mjesta upravo ispod tih kamera, a ne radi se o onom znakicu koji iskace kod prekoracenja brzine jer je ovaj zvuk vrlo piskav i definitivno nije to:)
10.10.2013 | 13:14
TO što kaže TomTom može biti jedino neka podatkovna usluga, da dobiješ dinamički pozicije kamera kao što dobivaš dinamički podatke o gužvi na cesti, sudarima i sl, ako imaš 3G vezu u roamingu.
  • Navigator
  • Posjetitelj
10.10.2013 | 13:17
Da, i ja tako mislim.
10.10.2013 | 16:21
Nije ni to, imao sam iskljucen net
10.10.2013 | 17:21
Onda je podatak o poziciji kamere upisan kao podatak u samoj karti. I to je to. Nema mistične detekcije radarske zrake, ni prepoznavanja 3G signala kojeg emitira policijska kamera, ni...
10.10.2013 | 21:43
Da iPhone može reagirati na radarski snop, o tome bi brujale obje "hemisfere". LOL
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, jura22, MacSlavko, Riba, tino1, vikt0r, Anonimci (464)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO