blokiranje kontakta
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

blokiranje kontakta

15.10.2013 | 11:12
Dali sa novim iOS 7.0.2.postoji mogućnost blokiranja telefonskog broja kontakta direktno na iphonu 4....tj da nemoram neku aplikaciju skidat s app-a...hvala unaprijed....
15.10.2013 | 11:33
U listi poziva ideš na i u krugu, na dnu je opcija blokiranja.
15.10.2013 | 11:49
Nasel sam u postavke-telefon-blokiraj.Hvala na sugestijama.
15.10.2013 | 14:27
jel postoji opcija da se blokira broj ili poziv bolje rečeno koji ima sakriven broj
15.10.2013 | 14:49
Mislim da nema za sve skrivene brojeve,ti ih jednostavno odbij kako i ja radim kad me netko zove s skrivenog broja.Za pojedinačno blokiranje je postupak kako je smet objasnio a ja sam to samo malo ilustrirao da bude svima jasnije

15.10.2013 | 15:32
Jbt, fakat to ne razumijem... Cijeli život smo se javljali na telefon, a da nismo znali tko zove s druge strane dok se nije predstavio. A sad se najednom više nitko ne želi javiti ako je poziv sa skrivenog broja. Postoji 100 razloga zašto broj može biti skriven, a pozivatelj sasvim dobronamjeran. U čemu je problem?
15.10.2013 | 15:51
Postoje i takvi slučajevi,ali onda ne piše da je broj skriven nego je neka druga poruka.Primjera radi kad me zove netko iz costa rice onda mi piše doslovno slovima "osobni broj".Za takve moguće slučajeve dobijemo nekakvu poruku na zaslonu a ako netko skriva broj onda to i piše skriveni broj.Meni izgleda jako nepristojno nekoga zvati i skrivati svoj broj,pa zato na takve pozive ne odgovaram.
15.10.2013 | 16:42
Reci, je li ti to izgledalo nepristojno prije 15-20-30 godina?
Npr. Riba je u bivšoj firmi imao službeni mobitel na kojem je bio skriveni broj, radi politike firme. I što sad? Ne javiš se čovjeku jer je on, kobajagi, nepristojan? Pa neka kupuje još jedan, privatni broj za takve pacijente?
Ja sam, u pred-bivšoj firmi, kad bi zvao nekog na mob s fiksnog telefona, izlazio van preko FCT-a koji je isto imao skriven broj (da ljudi ne vraćaju poziv na broj na kojem se nitko ne javlja i da ne zauzimaju FCT dolaznim pozivima). Kad me zovu ljudi iz dalekih zemalja, preko raznih skypeova i sličnih usluga, nekad piše neki čudni broj, nekad piše "osobni", a nekad "skriveni" broj. A čovjek me uvijek zove od svoje vlastite kuće, s jednog te istog telefona. I što? Da mu se ne javim jer je nepristojan?
15.10.2013 | 17:02
Slažem se s tobom da ima i takvih slučajeva i da imaš pravo,a opet s druge strane imam i ja donekle pravo.Nisam neki zaguljeni tip da se sljepo držim tog principa.Kad me netko nazove na taj način,prvi put mu odbijem poziv,a ako je važno bude me uskoro zvao ponovo i javit ću se
15.10.2013 | 18:01
Prvo i osnovno, JA sam gazda od telefona i JA plačam svoje usluge i JA određujem kome se budem javio a kome ne.
Fučka mi se ako zovei Bog Otac, odlučiti ću da li se javiti ili ne. Ovo su gluposti. Generalno se ne javljam skrivenom broju ako je u radno vrijeme, ali popodne i vikendom, nema šanse jer tada dobivam razno zlatno suđe, noževe i putovanja, prezentacije i slično.
Meni je kulturnije poslati SMS nego sakriti broj (tu ubrajam samo one koji namjerno sakriju broj, a neone kojima je netko drugi tako odredio).
JA bi više volio kada bi mogao blokirati primanje SMS-ova, jer na to ne mogu utjecati (T-Com svako toliko davi, a nije isključeno i da budu reklame išle s i bez znanja korisnika).
15.10.2013 | 20:27
Gle, pa naravno da si ti gazda svog mobitela i da ti odlučuješ kome ćeš se javiti. Mene samo zanima shvatiti taj način razmišljanja jer ne razumijem otkud taj stav. Ja *NIKAD*, ali *BAŠ NIKAD NIKAD NIKAD NIKAD* nisam primio bilo kakav neugodan ili neželjen ili bilo kakav sličan poziv sa skrivenog broja. U popodnevnim satima znaju nazivati razni prodavači, ali *NIKAD* sa skrivenog broja. I ja im lijepo kažem da sukladno zakonu o zaštiti potrošača u tom času primaju na znanje da ne želim više ikad primiti poziv od njih, oni to zabilježe, ispričaju se i ne zovu više (oni, nego zovu neki drugi ).
Pozivi koje sam ja primao sa skrivenih brojeva su od Ribe i od prijatelja iz Švedske, Švicarske, ili Australije, kad zovu preko neke VoIP usluge.
Jeste li vi sigurni da si niste umislili tu svoju briju? Možda vas netko, jadan, pokušava dobiti da vam čestita rođendan, a vi mu se ne javljate i još ga mrzite što je nepristojan.
15.10.2013 | 23:11
Ja govorim o namjerno sakrivenom broju, a redovito su oni (moje iskustvo) koji prodaju zlatno suđe. Ja sam svojevremeno spremao sve te brojeve pod "Davež", ali postali su lukavi, sakrili su broj.
15.10.2013 | 23:17
Gle, primatelj poziva *ne može* pouzdano razlikovati namjerno od nenamjerno skrivenog broja, kao što sam već objasnio. Ali nema veze, da sad ne šiljimo po tome... Ako zaista imaš takvo iskustvo da te uvijek i isključivo iza skrivenog broja zovu oni koje ne želiš čuti (što je potpuno suprotno od mog iskustva...), onda si u pravu da se ne javljaš na takve pozive.
  • Navigator
  • Posjetitelj
16.10.2013 | 00:41
Ja se isto tako ne javljam onima sa skrivenim brojem. Nikada!
16.10.2013 | 03:56
U mojoj bivšoj firmi smo zvali sa skrivenog broja vezano uz naplatu neplaćenih računa, jer kad su klijenti vidjeli broj pozivatelja, bili su na službenom putu, na sastanku, skupljali su za pdv... ovako su se ponekad i javili (zabunom). Da ne pričam o tjednoj kupovini novih prepaid sim-kartica kako bi se prikrio identitet pozivatelja.
16.10.2013 | 09:52
Aha, vidiš, možda je u tome stvar. Ja nisam nikad ništa nikom ostao dužan pa me nikad nisu zvali utjerivači dugova.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
16.10.2013 | 11:31
smayoo kaže:
Gle, primatelj poziva *ne može* pouzdano razlikovati namjerno od nenamjerno skrivenog broja, kao što sam već objasnio. Ali nema veze, da sad ne šiljimo po tome... Ako zaista imaš takvo iskustvo da te uvijek i isključivo iza skrivenog broja zovu oni koje ne želiš čuti (što je potpuno suprotno od mog iskustva...), onda si u pravu da se ne javljaš na takve pozive.

Pa baš i nije jasno zašto ti šiljiš ovo pitanje, kad je sasvim normalno i pristojno NE javiti se na sakrivene brojeve..

Ekvivalent tome je kao da bi trebao se nekime voditi ozbiljan razgovor, a dotični se ne želi predstaviti ili bi došao sa maskom na glavi.

Ovo sa politikama firmi i čestitanjima rođendana su obične gluposti i ti slučajevi su zanemarivi...ako te netko želi čuti neka nazove normalno i bok...ili još bolje neka navrati i zavrti koju rundu...

I murja zove sa sakrivenih brojeva... i naravno - zašto bi im se javio ( kad su nepristojni) - šta njih BK za mojih 50 kg bijelog ( za osobne potrebe)
16.10.2013 | 13:43
Sin kaže:
Pa baš i nije jasno zašto ti šiljiš ovo pitanje,

Želim shvatiti taj "frame of mind".

kad je sasvim normalno i pristojno NE javiti se na sakrivene brojeve..

Evo, vidiš, upravo to ne shvaćam.

Ekvivalent tome je kao da bi trebao se nekime voditi ozbiljan razgovor, a dotični se ne želi predstaviti ili bi došao sa maskom na glavi.

Ne slažem se. Nakon što se javim, pristojno je da se osoba s druge strane predstavi, osim ako nismo jako dobri prijatelji. Neovisno o tome da li ja vidim ili ne vidim broj. I to - da se netko s druge strane ne predstavi - jest ekvivalent da dođe na sastanak, a ne želi se predstaviti.

To što netko zove sa skrivenog broja je ekvivalent toga da ti netko zvoni na vrata, a ti ne znaš tko je dok ne otvoriš vrata ili dok ne pitaš kroz vrata tko je. Ne kužim zašto je to nepristojno.

Da li si smatrao da je pristojno ne javiti se na telefon i prije 20 godina, dok nije bilo prikaza broja pozivatelja?
  • Navigator
  • Posjetitelj
16.10.2013 | 15:22
smayoo kaže:
Sin kaže:
Pa baš i nije jasno zašto ti šiljiš ovo pitanje,

Želim shvatiti taj "frame of mind".

kad je sasvim normalno i pristojno NE javiti se na sakrivene brojeve..

Evo, vidiš, upravo to ne shvaćam.

Ne slažem se. Nakon što se javim, pristojno je da se osoba s druge strane predstavi, osim ako nismo jako dobri prijatelji. Neovisno o tome da li ja vidim ili ne vidim broj. I to - da se netko s druge strane ne predstavi - jest ekvivalent da dođe na sastanak, a ne želi se predstaviti.

To što netko zove sa skrivenog broja je ekvivalent toga da ti netko zvoni na vrata, a ti ne znaš tko je dok ne otvoriš vrata ili dok ne pitaš kroz vrata tko je. Ne kužim zašto je to nepristojno.

Nije istina - imaš špijunku, pa gledaj tko je.

Da li si smatrao da je pristojno ne javiti se na telefon i prije 20 godina, dok nije bilo prikaza broja pozivatelja?

Fora je u tome da mi živimo SADA, a ne prije 20 godina i da telefoni (osim što "emitiraju") i VIDE broj pozivatelja i da je u 21. stoljeću jednostavno tako - nepristojno zvati sa skrivenog broja.
16.10.2013 | 15:41
Evo smayoo je spomenuo, ja sam imao broj koji je bio skriven na centrali, dakle nisam to mogao iskljuciti. Zbog toga sam imao problema dobiti nekoga, ali su s vremenom ljudi naucili da sam "skriveni broj" ja, pa sam cesto dobijao pozive "hej, jesi li me ti zvao".
  • Navigator
  • Posjetitelj
16.10.2013 | 15:50
Riba kaže:
Evo smayoo je spomenuo, ja sam imao broj koji je bio skriven na centrali, dakle nisam to mogao iskljuciti. Zbog toga sam imao problema dobiti nekoga, ali su s vremenom ljudi naucili da sam "skriveni broj" ja, pa sam cesto dobijao pozive "hej, jesi li me ti zvao".

U tom i svakom slučaju ja lijepo i fino nazovem s (privatnog) mobitela i ne trošim telefon firme na privatne razgovore.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
16.10.2013 | 16:14
Riba kaže:

Baš skriven - skriven ? ne broj od centrale recimo, jer takvih slučajeva imam

smayoo kaže:

Na vratima pogledam tko zvoni, pa odlučim da li mi se otvara ili ne kao i na telefonu ( uglavnom na lijep dekolte ili flašu ide automatsko otvaranje)

Iskreno ne sjećam se ni prošlog mjeseca, a kamoli prije 20 god ... ali mislim da je tada bilo pristojno, danas više ne
16.10.2013 | 18:41
nije stvar u javljanju ili nejavljanju na skriveni broj nego je stvar u tome da sa skrivenog broja često dolaze pozivi koji provociraju i na koje se obično nestignem javit jer samo zazvone i prekinu
16.10.2013 | 19:46
Navigator kaže:
Riba kaže:

U tom i svakom slučaju ja lijepo i fino nazovem s (privatnog) mobitela i ne trošim telefon firme na privatne razgovore.

Osim što je nepotrebno zajedljiva (a volio bih znati čime je Riba to zaslužio), primjedba je besmislena jer nemaš pojma tko kakav aranžman i dogovor ima sa svojim poslodavcem. Moj bivši poslodavac je imao politiku da svatko ima službeni mobitel i u startu 400 kn bonusa za telefoniranje, bilo službeno ili privatno. No ovakva diskusija zaista više nikamo ne vodi.

Knock yourself out, ekipa. Ja očito živim u nekom drugom svemiru.
  • Navigator
  • Posjetitelj
16.10.2013 | 20:01
smayoo kaže:
Navigator kaže:
Riba kaže:

Osim što je nepotrebno zajedljiva (a volio bih znati čime je Riba to zaslužio), primjedba je besmislena jer nemaš pojma tko kakav aranžman i dogovor ima sa svojim poslodavcem. Moj bivši poslodavac je imao politiku da svatko ima službeni mobitel i u startu 400 kn bonusa za telefoniranje, bilo službeno ili privatno. No ovakva diskusija zaista više nikamo ne vodi.

Knock yourself out, ekipa. Ja očito živim u nekom drugom svemiru.

Imaš pravo. Zapravo sam htio napisati da ne trošim vrijeme na poslu za privatne razgovore. Bajdvej, tu se ne misli na službeni mobitel, već (ako se jako ne varam!) na fiksni telefon. Mobitel je mobitel, ne? I na njemu se skriveni broj može isključiti.
16.10.2013 | 20:07
Ne. Misli se na službeni mobitel. Skriveni broj se ne može isključiti ako je vlasnik broja (firma) operateru platio da se broj nikad ne prikazuje. Ali nema veze, važno je da si našao razlog pljunuti na nekog kad već nemaš protuargument. Nemoj se sad ispričavati, pokvarit ćeš bodove koje si do sad skupio.
  • Navigator
  • Posjetitelj
16.10.2013 | 20:09
smayoo kaže:
Ne. Misli se na službeni mobitel. Skriveni broj se ne može isključiti ako je vlasnik broja (firma) operateru platio da se broj nikad ne prikazuje. Ali nema veze, važno je da si našao razlog pljunuti na nekog kad već nemaš protuargument. Nemoj se sad ispričavati, pokvarit ćeš bodove koje si do sad skupio.

Citat: "ja sam imao broj koji je bio skriven na centrali". Mobitel preko centrale?
16.10.2013 | 20:51
A kako misliš da se pozivi s mobitela spajaju? Preko svemira?
Naravno da preko centrale. Svi telefonski pozivi idu preko neke centrale. Riba je mislio na javnu telefonsku centralu telekom operatera. Tako to ide. Vlasnik broja plati i traži da broj bude skriven bez obzira na to što je podešeno na samom mobitelu.
Podsjećam, nemoj se ni slučajno ispričati, da si ne pokvariš score. Super ti ide!
  • Navigator
  • Posjetitelj
16.10.2013 | 20:58
A da ti ipak pitaš Ribu na što je on točno mislio? Ili misliš da treba advokata?
16.10.2013 | 21:17
Fantastičan si!!!! Još malo i postižeš apsolutni rekord!!!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?