slike sa starog telefončeka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

slike sa starog telefončeka

28.10.2013 | 21:50
Pozdrav!
ovo pitanje i meni pomalo zvuči blesavo, al se vodim za onim da nema glupih pitanja...
iz meni nekog nepoznatog razloga, na iphoneu 4, na kojem je bilo nekih 1700 slika, i koji je bio syncan s kompom prije prodaje, nisam iskopirao slike koje su se nalazile na telefonu u neki od foldera na kompu...
Sad sam kupio 4s, no nažalost sa sirotom memorijom od slabih 8 GB, tj.-6 dostupno korisniku, te navedene slike nije bilo koguće, kao ni sav ostali sadržaj, syncat s novim mobom jer jednostavno-nema dosta memorije... da li, na neki čudotvoran način, postoje podaci koji su syncani sa stare 4-ke na komp ili se sve poništava sa syncanjem novog telefona?
nakon priključenja novog uređaja, budući da mi je izbacilo poruku da nije moguće syncati podatke zbog premalo memorije, kliknuo sam na 'dodaj kao novi Iphone' i vjerojatno poništio staru sinkronizaciju...
28.10.2013 | 21:59
A koji je komp u pitanju, PC?
Ako je odgovor DA, a nisi mijenjao nista onda pogledaj u C_User_My Pictures.
28.10.2013 | 22:10
lap je u pitanju...
nisam ništa mienjao, znači, napravio sam sync, spojio novi telefon koji nije imao dovoljno memorije pa sam ga podesio kao novi uređaj, i sad traćim po gore navedenom naputku, imam tonove, zvučne zapise, aplikacije.... ali slike ne...
28.10.2013 | 22:22
Stari backup ne mozes ponistiti dok ga ne izbrises ili se korumpira na neki nacin (npr. mehanicko ostecenje diska).

Da bi vidio listu backupa u ituesima, odes na Izbornik na Edit pa na Preferences, pod tabom Devices (Uredjaji) vidjeti ces listu backupa svih uredjaja koje si do sada sinkao.
To sto si ga setapirao kao novi uredjaj, ne znaci da ne mozes kasnije povuci na njega (restore) neki od ranijih backupa, da bi to ucinio desni klik na uredjaj pa izaberi restore from backup (pitati cete koji backup zelis restorati).

Gdje su bile sinkane fotografije sa starog uredjaja mozes uvijek provjeriti klikom na ikonu uredjaja u iTunes, zatim u gornjem izborniku pod Photos, opcija sync Photos from...pokazuje u koji folder na racunalu ih sprema, a uvijek mozes odabrati drugi folder.
Fotke niti sadrzaj iphona nije potrebno zato ponovo spremati u neki drugi folder vec postoje opcije za uredjenje iTunes Library kako bi sve bilo uredno i na jednom mjestu.

Ono sto mozes napraviti u smislu dodatne zastite jest dodatni backup cijelog diska racunala na kojem je i iTunes library, a to preporucujem svakome.
28.10.2013 | 22:23
Mac ili win
Ako si na mac-u skini program phone to mac i mozes izvuci slike iz starog backup-a ili probaj ovo sto je pero69 napisao
28.10.2013 | 22:27
na Win-u sam... idem pokušati na ovaj način...
28.10.2013 | 22:36
jacoby kaže:
lap je u pitanju...
nisam ništa mienjao, znači, napravio sam sync, spojio novi telefon koji nije imao dovoljno memorije pa sam ga podesio kao novi uređaj, i sad traćim po gore navedenom naputku, imam tonove, zvučne zapise, aplikacije.... ali slike ne...

U kojem folderu na PC-u si pronasao zvucne zapise, navedi puni path foldera (pr. C/User/My Documents/My Music...)?
28.10.2013 | 22:39
pretpostavljam da telefon mora bit na Itunesima spojen?
28.10.2013 | 22:41
Da, tamo gdje si pronasao sve ovo ostalo trebale bi biti i slike ako si ih backupirao.
28.10.2013 | 22:41
C: /Users/marijan/Music/iTunes/iTunes Media/Voice Memos
28.10.2013 | 22:48
e ovak... fakat lutam i ispadam glup, al bi to možda i napravio da mogu nać opciju edit na itunesima, ak se dobro sjećam, najnovija verzija...
28.10.2013 | 22:59
jacoby kaže:
C: /Users/marijan/Music/iTunes/iTunes Media/Voice Memos

OK, sada provjeri da li postoji folder C: /Users/marijan/Pictures (ili My Pictures ovisno koja je verzija Windowsa), ako ga pronadjes, tamo bi trebale biti slike pod uvjetom da si imao ukljucenu opciju u iTunesima da backupira slike. Ovo kazem jer postoji sansa da ih uopce nisi backupirao jer nisi oznacio u iTunesima da ih backupira (ovo mozes provjeriti tako sto ces spojiti novi uredjaj, te klikom na Photos u njegovom izborniku, pogledaj gdje je podeseno da ih backupira).
Screen_Shot_2013_10_28_at_21.png
28.10.2013 | 23:02
izgleda da nisam bio dovoljno pametan za sinkronizaciju fotki, ali nakon detaljne pretrage računala, pronašao sam mjesto di sam ih za svaki slučaj prekopirao u folder.... hvala vam puno na trudu, stvarno sam zahvalan...
28.10.2013 | 23:21
Zahvale primamo na ziro racun...
28.10.2013 | 23:48
ma kolko su me sad slike razveselile, nema problema... al bolje je primit poziv na pivo...
28.10.2013 | 23:49
i ispričavam se ako kršim odredbe pravila i ponašanja poticanjem na alkoholizam...
29.10.2013 | 00:06
Biti ce prilike i za to iako ne pijem vec vise godina...
29.10.2013 | 06:55
pero69 kaže:
Biti ce prilike i za to iako ne pijem vec vise godina...

Takvi su gori od bivših pušača! LOL
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?