iphone garancija, help!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iphone garancija, help!

13.11.2013 | 16:45
Molim pomoc!
na iphoneu mi je prestao raditi wifi. mobitel je pod garancijom. U servisu rekli da garancija ne vrijedi jer je mobitel bio "pod utjecajem vlage" - sto god to znacilo i da mi nece popraviti telefon.
Imam li kakve sanse da mi poprave telefon jer telefon nikad nije bio u vodi niti je pokisnuo?
13.11.2013 | 16:53
1. Jesi li siguran? 100% siguran? Nemaš djecu i sl?

2. Nisu ti rekli da je pao u vodu, nego da je bio pod utjecajem vlage. Ostao u zaparenoj kupaonici dok se tuširaš. Držao si ga neposredno uz tijelo dok si se jako znojio (na nekom sportu i sl.). Stajao ti je negdje vani, jako se ohladio i onda si ušao s njim u toplu prostoriju i odmah ga počeo koristiti (kondenzacija vlage). Da li ti se išta slično tome dogodilo?

3. Ako si potpuno, potpuno siguran da nije ništa od toga u pitanju, onda se idi svađaj s njima i traži da ti pokažu i dokažu tragove djelovanja vlage.
13.11.2013 | 17:03
Na forumu sam postavio sliku kako mozes provjeriti da li je telefon bio pokvasen,imas senzore koji pocrvene kada su bili u dodiru sa vodom.Potrazi malo.
13.11.2013 | 17:04
evo
water_damage_indicator.jpg
13.11.2013 | 17:05
Za iPhone 5
iphone_water_damage_sensors.jpg
13.11.2013 | 17:29
Meni je s IPhonom 3g bilo isto tako. Onda sam im dao gas i zaprijetio odvjetnikom i sve je prošlo. Ni moj IP nije bio nikad u vodi. Ja mislim da su im ti senzori tako osjetljivi da odmah pokazuju vlagu. Neka ti dokažu da je taj dio koji je riknuo bilo pod vlagom.
Mislim i ja ću u moje proizvode ugraditi neki senzor koji pokazuje nešto i kad to promjrni boju nema više garancije. A boju mijenja na znoj.
13.11.2013 | 17:29
Hvala na brzim odgovorima.
Smayoo - sigurno je bio na hladnom pa onda na toplom, ali zar to nije bio svaki telefon. Vjerojatno je bio i uz znojno tijelo , ali sam siguran da nije bio u doticaju s vodom ili kisom. Navodno su poslikali zahrdale djelove.

Budem pogledao ove indikatore.

Nek mi se napuse k...... - ispricavam se malo sam ljut.
13.11.2013 | 17:32
Tito kaže:
Smayoo - sigurno je bio na hladnom pa onda na toplom, ali zar to nije bio svaki telefon. Vjerojatno je bio i uz znojno tijelo , ali sam siguran da nije bio u doticaju s vodom ili kisom. Navodno su poslikali zahrdale djelove.

Budem pogledao ove indikatore.

Nek mi se napuse k...... - ispricavam se malo sam ljut.

Lažu, daj im gas. I vidjet ćeš da će pasti.
13.11.2013 | 17:54
Što je gas? Plin?
13.11.2013 | 18:08
Tito kaže:

Moj telefon (niti jedan ikad, ni laptop isto) nije nikad bio dugo na hladnom (da je sav hladan) i onda da sam ga odmah počeo koristiti čim bi ušao u topli prostor. Mobitel mi je jednom ostao u autu preko noći, bila je zima i -10 vani. Ujutro sam mobitel stavio u džep od hlača i nisam ga koristio dok nisam na nozi osjetio da se zgrijao.

Ali, ako ti je bio uz znojno tijelo, to ti je to. Od znoja vodljive veze na tiskanoj pločici korodiraju izuzetno brzo. Znoj je prilično agresivna tekućina.

Ako ti mobitel pokisne, od toga ti zapravo ne može biti ništa. Jer kišne kapi ne sadrže minerale. Kišnica je čisti H2O, bez iona koji nastaju otapanjem minerala (koje voda pokupi podzemnim tokovima), te to znači da ne vodi električnu struju (jer struja kroz vodu prolazi ionima).

Dakle, ako si mob čuvao od kiše, a nisi ga čuvao od znoja, zapravo si zajebo, onako - solidno. Sorry.
13.11.2013 | 18:18
zabac kaže:
Što je gas? Plin?

Bola Žabac, daj malo mašte. To je gas u autu, onaj se kojim ideš brže, jače, bolje i dođeš prije na svij cilj. Kako to nisi znao? Odakle ti to da je Plin? Pa plin je plin a ne Gas:huh:
13.11.2013 | 18:46
Kaj se ne veli, dodaj male plina?
13.11.2013 | 18:53
Bola Žabac, pod jedan ne" veli" se, nego "kaže". Pad dva gas kad je ona desna papučica u autu u pitanju. Kako to ne znaš:cheer:
13.11.2013 | 19:17
Jesu kod vas komplikovani. Ja sam svoj iphone 3 puta mjenjao, sve zbog ogrebotina a izmislim da mu nesto ne radi. I nikad mi nisu gledali je li pokisnuo. Samo mi daju drugi i jos mi na poklon daju i zastite ekrana.
Mor as dodati jos neki razlog i malo grubih rijeci posebno ako jos ima musterija u ducanu.
13.11.2013 | 20:34
Ja danas pokupio mobitel. Nešto je izgubio nijansu na bijeloj boji, jedva zamjetno. Nasro sve i svašta još i zamjenili ga. Jedino nisam dobio novu garanciju od dvije nego jedne godine.

Išo probat mjesec dana prije isteka i eto prošla reklamacija.
Mislim da trebaš inzistirat na zamjeni.
14.11.2013 | 01:15
A mozda zbog ovakvih kao sto su opisali JOHN i scarface32, imaju problema oni kojima je zaista nesto otislo na uredjaju.
14.11.2013 | 10:13
Ja gotovo svakodnevno slusam muziku dok se tusiram i kupaonica uvijek bude puna pare i na iPhone-u nikad nista. Senzori cisti i uredni.
Jmirakul - nebih se slozio da zbog "takvih" nekome nece popraviti. U hr ne postoji sluzbeni Appstore pa tako ni "sluzbeni" servis. Ovaj nas Agram ili Mobis mogu ili priznati gar ako je uvjet za garanciju ispunjen ili odbiti (meh. ostecenje) pa to dobro naplatiti. To vani drugacije funkcionira. Kod nas ga uglavnom zamijene i gotovo, to se odnosi na home ili power tipku, bateriju mikrofon slusalicu ili slicno. Ne mislim na jaka mehanicka ostecenja. Treba probati nesto progurati pod garanciju, zasto ne ? Jos ako prode prva liga.
Meni je lik u Vip-u na pultu otvoreno rekao , citiram : " sta mob ne doneses i kazes da te muci nesto od gore navedenog i 99% ces dobiti drugi (refrubished) + god garancije. I sad ja nebih trebao to pokusati? Pa zasto ne? Normalno da sam pokusao i proslo je bez greske, nisam ja kriv sto ta "rupa" postoji. Ja ju samo koristim.
Tito prijeti im malo sa D I pa cemo vidjeti, nedaj se obeshrabrit i budi uporan i vjerujem da ces uspjeti. Drzim fige!
Pozdrav od Clerica
14.11.2013 | 12:03
jmirakul kaže:
A mozda zbog ovakvih kao sto su opisali JOHN i scarface32, imaju problema oni kojima je zaista nesto otislo na uredjaju.

A ti si taj koji bi trebao odlučivat šta će se kome radit?
Ti si taj koji plaća svaki mjesec taj mobitel?

Nisi ni jedno ni drugio zato pristojno odsurfaj čudnovati stvore.

Uređaj je dobio blage sivkasto žute flekice po desnoj strani ekrana, a ovo pod terminologijom "nasrao" su realne stvari koje su se događale u svakodnevnom korištenju (ponekad konektor gubi kontakt s kablom punjača, kamera nekad zna zatitrat, pri glasnijem razgovoru nekad zna krčat zvučnik) ali nisu takvi nedostaci da je uređaj neupotrebljiv i da hitno treba obavit zamjenu.

Uostalom, ako sam iz nekog razloga hardverski/softverski neazdovoljan uređajem i nije onakvim kakav je bio od dana kupovine,a pod garancijom je, onda imam osnove reklamirat uređaj taman to bila neznatna sitnica. I to bi trebalo vrijediti za sve ostale.

Zašto postoje izuzeci kod nekih i zašto nekima ne udovoljavaju?
Taj odgovor ti neću dati ja jer nije u mojoj domeni, a kamoli da zbog mene ili sličnih meni drugi imaju problema.

S oproštenjem, stvarno mi nije ni najmanje jasna ta iznimno glupa izjava koju si dao.
14.11.2013 | 12:38
scarface32 kaže:
.... 3 puta mjenjao, sve zbog ogrebotina a izmislim da mu nesto ne radi.

Evo zbog ovog.
Maksimalno sam ljut onda kada stvarno imas problema (ovo kako ti kazes sa flekama ili nesto fakat ne radi) u garantnom roku, a servis stvara ili izmislja probleme (mozda iz razloga sto su premasili mjesecnu kvotu zamjenskih). Jbt nekima bi taj sa ogrebotinom bio cisto OK, samo da radi ispravno.
14.11.2013 | 13:52
jmirakul kaže:
scarface32 kaže:
.... 3 puta mjenjao, sve zbog ogrebotina a izmislim da mu nesto ne radi.

Evo zbog ovog.
Maksimalno sam ljut onda kada stvarno imas problema (ovo kako ti kazes sa flekama ili nesto fakat ne radi) u garantnom roku, a servis stvara ili izmislja probleme (mozda iz razloga sto su premasili mjesecnu kvotu zamjenskih). Jbt nekima bi taj sa ogrebotinom bio cisto OK, samo da radi ispravno.

Ako to jamstvo pokriva, onda je sve legitimno. Ne razumijem. Nitko nema pravo suditi nekome što ga u kojoj mjeri smeta.

Neko uđe u stan s cipelama, a netko se izuje. Ako je politika u mom stanu da se izuva, onda ću to tražit. Ne zamjeram tu naviku toj osobi jer se kod nje očito ne izuva.
Šta bi ja trebao krivit nekog drugog u koga se ugledao i stekao naviku da se ne izuva? A ta ista osoba bi trebala krivit trećeg kojeg se izuva.

Pravila igre su jasna i treba ih poštivat, a ne vagat.
14.11.2013 | 14:52
Tako je, ako jamstvo pokriva onda je legitimno i legalno i kako god hocete. To sto se nasim servisima nece, ili nemogu ili neznaju ili nesto trece to je druga stvar. A ako priznaju, priznaju i kao trece - jmirakul kazes da zbog takvih imaju problema oni kojima je nesto stvarno otislo? Pa ako je nekome nesto otislo a u garantnom je roku i ispunjava uvjete za garanciju nevjerujem da ce imati velikih problema , bas naprotiv , svjedocio sam tome da kad je bio pravi problem podlozan garanciji rjesen je vrlo brzo na zadovoljstvo svih strana
14.11.2013 | 16:59
Upozoravam sudionike da se suzdrže svađalačkih i pljuvačkih izjava. Diskutirajte, argumentirajte, ali ne psujte i ne vrijeđajte. Hvala.
14.11.2013 | 18:27
Slazem se sa smayoom. Pozdrav
14.11.2013 | 18:57
Ako mi se boja skine sa strane 5ce , koja ima svu mogucu zastitu zasto ne bih reklamirao i trazio novi izmisljajuci kvar. Sto je koga briga sta ko radi i kako radi. Ako mi u apple store daju novi dobro i jeste ako ne daju opet sam pokusao. Eto do sad nisam imao problema, uredno izadjem sa novim uredjajem i jos dobijem pakovanje folije za zastitu ekrana.
Kod nas kazu ko zna njemu dvije a ko ne zna nek gleda.
16.11.2013 | 15:11
scarface32 kaže:
Ako mi se boja skine sa strane 5ce , koja ima svu mogucu zastitu zasto ne bih reklamirao i trazio novi izmisljajuci kvar. Sto je koga briga sta ko radi i kako radi. Ako mi u apple store daju novi dobro i jeste ako ne daju opet sam pokusao. Eto do sad nisam imao problema, uredno izadjem sa novim uredjajem i jos dobijem pakovanje folije za zastitu ekrana.
Kod nas kazu ko zna njemu dvije a ko ne zna nek gleda.

Mislim da pretjeruješ - bi tako i sa autom radio? Nasloniš se na njega s kožnom jaknom i zakovicama i malo ga izgrebeš po rubu? Idemo odmah tražiti zamjenu.
To ti je to, tebe karma jebe. Toliko muljaš i filozofiraš, pa ti karma vraća na način da stalno imaš nekih problema. Riješili smo misterij
16.11.2013 | 17:44
Auto lak ima garanciju. Garancija je definirana uvjetima korištenja.

Ta famozna boja je u sklopu garancije uređaja i definirana je uvjetima korištenja.
Ako se lak skida, a izlozen je prema uvjetima koristenja, onda se garancija mora priznati.

Ako cemo brojat zrnca oko svega, onda ce se garancija priznat maltene samo ako dođe do samozapaljenja uređaja, auta, kuće, stana itd.
16.11.2013 | 19:20
Ono što scarface prića neiju u Hrvatskon, već vani u Evropi.
18.11.2013 | 22:40
JOHN kaže:
Auto lak ima garanciju. Garancija je definirana uvjetima korištenja.

Ta famozna boja je u sklopu garancije uređaja i definirana je uvjetima korištenja.
Ako se lak skida, a izlozen je prema uvjetima koristenja, onda se garancija mora priznati.

Ako cemo brojat zrnca oko svega, onda ce se garancija priznat maltene samo ako dođe do samozapaljenja uređaja, auta, kuće, stana itd.

Dobro, mogao sam i bolju analogiju smisliti, no činjenica je da smatram da se uz normalno korištenje mobitela, dakle - grebanje, navlačenje po džepovima sa ključevima i kovanicama, padovi i slično moraju desiti wear & tear oštećenja koja neću smatrati nekvalitetom već normalnim procesom koji nastaje uslijed korištenja. To što scarface ide muljati i izmišljavati svašta, samo da opet dobije "novi" mobitel je po meni ljigavo. Netko bi to nazvao sposobnošću i majstorijom, ali ma koliko volio Only Fools & Horses, ne volim takve muljatore, prekupce i probisvijete. Ne kažem da je scarface takav, ne poznajem ga, no on se ponosi time što radi, a ja imam pravo misliti da to nije nikome na ponos već na sramotu.
Al sad već filozofiram

zabac kaže:
Ono što scarface prića neiju u Hrvatskon, već vani u Evropi.

Znam, no bilo to u Nizozemskoj, UK, USA, u nas, bilo gdje je isto sranje - muljanje i varanje.
19.11.2013 | 12:02
Pa ne poznam ni ja scarface, također ne znam kod 5-ice koliko je ta boja održiva u normalnim uvjetima korištenja. Svoje mišljenje sam donjeo na zaključku tisuće korisnika koji se žale na trajnost tog premaza.

Sječam se davno na nekoliko uređaja koji nisu Apple da se boja znala ljuštit i sl., pa se garancijom to nije dalo riješit. U zadnje vrijeme je to vrlo rijetka pojava, pa ako netko ponovi dječje bolesti koje su preboljene onda to ide na sramotu proizvođača i vrlo je važno da to jamstvo pokrije ako mu je stalo do budućih prodajnih rezultata i sa svime ostalim što je stime povezano.

Ako netko namjerno guli lak, noktima, ključevima i sl., mislim da su dovoljno pametni da ocjene skime imaju posla i kako će riješit problem.

Smatram da danas svatko može reklamirat proizvod pod garancijom, isto tako da smo bolje zaštićeni nego prije. Kod nekih pravdu možeš istjerat na lakši, a kod nekih na teži način. Bitni su samo valjani argumenti, te je po meni neutemeljeno neke prozivati da su krivi zbog neugodnosti koja ja moram proci.
Česta je pojava kod ljudi da uvijek krive nekog drugog jer je to najlakši način kako bi smetnuli stvarne razloge problema, bio to tzv. bad luck, vlastita nesposobnost ili x drugih stvari.
19.11.2013 | 16:43
Lijepo si sve napisao i slažemo se... Ja imam 5icu i slažem se da se taj lak u tom ćošku guli lako, no osoba sam kojoj je jasno da je to wear & tear i ne zamaram se time.
Ići plakati zbog toga mi je jednako kao da plačeš jer ti se stanjio đon na novim cipelama...

Ne znam, mobitel i dalje radi odlično, zadovoljan sam njime, vizualno uopće nije neka tlaka, priznajem da ima ljudi kojima to smeta, osobito ako žele uređaj prodati dalje - ja nisam jedan od takvih, koristim ih dok ne riknu, ili naslijeđuju.

Dakle, moj iP5 je bez futrole i ičega, baš kako treba biti i vide se te ogrebotine, s druge strane, moja žena svoj iP5 drži od prvog dana u kvalitetnoj futroli/oklopu i bez gluposti kao scratch protector na ekranu i mob izgleda kao iz tvornice prvi dan. Zato se divim onima koji ga uspiju zgrebati u futrolama i inime - jer s kvalitetnom futrolom to nije moguće...

A onda već idemo na pitanje zašto i kako itd

Ali složili smo se da se uglavnom slažemo na tu temu, idemo dalje!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?