Kako snimiti zvuk na mobitelu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako snimiti zvuk na mobitelu?

12.12.2013 | 18:59
Koliko mi je poznato samo zvuk se s mobitelom ne može snimiti,nego treba upaliti kameru za video.Zašto je to tako a nije da je neizvedivo? Stvar je do software,jer svaki mobitel ima samo jedan mikrofon koji se koristi kod govora ili kod video zapisa.Primjera radi snimio bi nekoga tko pjeva i to prosljedio preko neta. Tad će mi file narasti na par stotina mb,dok upalim kameru za snimanje.Vjerojatno postoji nekakav software koji snima samo zvuk,ali moje je pitanje zašto takvu funkciju proizođači mobitela nisu dozvolili...ili ima nekakav razlog koji meni nije poznat.
12.12.2013 | 19:12
Koji mobitel? Ako govorimo o iPhoneu, ja zvuk snimam koristeći Voice memo aplikaciju... Skinuo sam i neki Voice recorder sa iTunes store-a jer ima neke dodatne mogućnosti... Sve što snimim mogu normalno poslati mail-om...
12.12.2013 | 19:15
Je između ostalim je i iphone.Vidim da koristiš aplikaciju,ty za info.Moje je pitanje zašto to nije po defaultu ugrađeno u mobitele?
12.12.2013 | 19:17
Kako misliš "nije po default-u ugrađeno"? Pa Voice Memo dolazi sa iPhone-om...
12.12.2013 | 19:56
Nemam ga na iPhone 4S...imam iOS 7? Našao ga sad u Utilties_u.Imaju li drugi telefoni takve mogućnosti?
12.12.2013 | 20:01
Imaš pod ikonom Usluge, odabereš diktafon !
12.12.2013 | 20:22
Sve je to 5,snimio jedno 10 sec za probu,ali nema tog fajla na iTunesu a trebam ga na komp prebaciti?

Našao ga i sad ga treba prebaciti na comp s iTunesa.Kako to napraviti,taj je iTunes za mene sf
12.12.2013 | 21:30
Da malo suvislije govoriš!
Pa već ti je rečeno, preko e-maila ga možeš poslati.
12.12.2013 | 22:02
Trebao bi ga naći u music dijelu itunesa kao poseban album
12.12.2013 | 22:07
zabac kaže:
Da malo suvislije govoriš!
Pa već ti je rečeno, preko e-maila ga možeš poslati.

Taj fajl mi treba na kompu a kako ću ga slati je moj problem...ok
13.12.2013 | 07:38
Kaj se pjeniš? Kad ga pošalješ preko e-maila, tada ćeš ga imat i na kompu!
14.12.2013 | 08:33
cariblanco kaže:
Sve je to 5,snimio jedno 10 sec za probu,ali nema tog fajla na iTunesu a trebam ga na komp prebaciti?

Našao ga i sad ga treba prebaciti na comp s iTunesa.Kako to napraviti,taj je iTunes za mene sf

cairblanco, kako možeš biti tako površan? Imaj malo smisla snaći se na nepoznatom, upiši u Google nešto tipa "how to transfer voice recording to computer on iPhone", što smo svi mi - korisnici iTunesa koji ga razumijemo - isto tako prolazili i raspitivali se - i dobio bi ne jedan, nego "oko 9.380.000 rezultata" - upiši sam ako ne vjeruješ.
Onda bi, kada ti je nakon 640 i kusur postova na Jabučnjaku iTunes i dalje špansko selo, mogao kliknuti prvi link - i voilà - eto ti odgovora...
Ovakvo pitanje, stvarno bez uvrede, ne bih očekivao od osobe koja toliko dugo šeće ovim voćnjakom...
Ako se osjećaš povrijeđenim, unaprijed se ispričavam, ali nisi anonimac koji je banuo ovdje s neba pa u rebra. Nekad imaš dobre stavove, da ne znaš ovo stvarno me iznenadilo.
itunes_voice_memos.png
14.12.2013 | 21:57
Kloba ja trebam obrnuti proces,da s iPhone prebacim taj audio zapis na comp i da ga dodatno obradim.Usput rečeno mislim da iTunes u potpunosti razumije oko 5 % korisnika tog programa.Vjerovatno je program dobar i onaj tko se kuži u njega može svašta s njim napraviti,ali mislim da u povjesti nekog programa nije bilo više upita oko njegovog korištenja.Mnogi ljudi odustanu od iPhone upravo zbog iTunesa i pređu ne neku laganu platformu poput androida.Sad meni konkretno za ovu trivajalnu radnju seljenja datoteke na komp,treba pomoć na forumu.
14.12.2013 | 22:15
1. iFunBox umjesto iTunes
2. Stavi Dropbox na iPhone ako već nisi pa uploadaj na Dropbox i onda si skini na komp
3. Pošalji sam sebi mailom
4. iTransfer na iPhone, uključi FTP sharing na Macu pa si uploadaj s iPHone na Mac direktno, kamo hoćeš

BTW, slažem se s tobom. iTunes je napuhani monstrum od softvera, prilično kriptičan i sve samo ne intuitivan. Izbjegavam ga koliko god mogu.
14.12.2013 | 22:18
Jesi uspio prebaciti?
Ako nisi, napravi kao što je na slici koju je Kloba postao. Nakon toga će tvoj audio zapis biti vidljiv unutar iTunesa u sekciji Music, pod Albums-Voice Memos ili pod Songs-naziv audio zapisa.
14.12.2013 | 22:38
cariblanco kaže:
Kloba ja trebam obrnuti proces,da s iPhone prebacim taj audio zapis na comp i da ga dodatno obradim.Usput rečeno mislim da iTunes u potpunosti razumije oko 5 % korisnika tog programa.Vjerovatno je program dobar i onaj tko se kuži u njega može svašta s njim napraviti,ali mislim da u povjesti nekog programa nije bilo više upita oko njegovog korištenja.Mnogi ljudi odustanu od iPhone upravo zbog iTunesa i pređu ne neku laganu platformu poput androida.Sad meni konkretno za ovu trivajalnu radnju seljenja datoteke na komp,treba pomoć na forumu.

Imamo osječaja kako si hendikepiran. Objašnjeno ti je, ali jednostavno ne želiš prihvatiti.

Na iPhoneu postoji app Diktafon (nadam se da znaš što to znači).
S njom snimiš ton (ne telefonski razgovor jer to nije dopušteno).
Sinkroniziraš s kompom preko iTunesa tonove.
Imaš na kompu ton.
ili
Pošalješ iz appa Diktafon e-mailom ton i dođe ti kao privitak u m4a formatu.

Ja sam primjetoi kako na forumu ima dosta gotovana kojima je lijeno upisati par rijeći u tražilicu, već lijeno postave pitanje i joč jamraju na ljude koji im mogu pomoći jer to nisu napravili brzo ili nisu odgovorili kako njimapaše.
14.12.2013 | 22:40
U biti ne znam koliko se razumiješ, pa idemo korak po korak.
Nakon što si snimio audio zapis, pretpostavimo da si zapisu dao ime "Proba".

1. Upališ (nesretni) iTunes.
2. Spojiš iPhone na računalo.
3. U Sidebaru klikneš na svoj iPhone (ukoliko ti Sidebar nije vidljiv ideš pod View-Show Sidebar).
4. Pod sekcijom Music označiš Sync Music pa onda dole Include voice memos. (kao na slici od Klobe, samo što je na toj slici stari iTunes).
5. Nakon toga moraš sinkronizirati svoj iPhone sa računalom, skroz dole desno velikim slovima piše Sync.
6. Nakon sinkronizacije audio zapis je prebačen na računalo, kojem možeš pristupiti ili putem iTunesa na način koji sam gore naveo ili putem Findera u Home Folder-iTunes-iTunes Music-Voice Memos. Tu se nalazi file koji nažalost nema naziv "Proba" kako smo ga nazvali već je naveden kao datum npr. 20131214.m4a

Jednostavno zar ne?
15.12.2013 | 07:27
Napravio sam preko iTunesa.Nisam do sad znao da se može iz iTunesa izvući fajl na deskop,nego sam do sad uvjek nešto dodavao u njega. @zabac kaže se imamo osjećaj a ne imamo osjećaja.Možda ja i jesam hendikepiran,ali to tebi ne daje za pravo da govoriš u množini.
15.12.2013 | 09:40
Jbg, tipfelerasta tipkovnica. Trebalo je u jednini pisati.
Kolba ti je objasnio, jasam ti objasnio i Renzo je objasnio.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?