iPhone 3GS - Unable to Restore
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 3GS - Unable to Restore

30.01.2014 | 01:02
Nakon 3 uzalud izgubljene noći, odlučih potražiti pomoć znalaca

Dakle: poznanik je imao 3GS koji se stalno gasio. Kupio je 5S, a ovaj ”niš koristi” dao meni. Tel. je bio JB-an, ali ne znam je li bilo i softwerskog otključavanja, dizanja/spuštanja BaseBanda i sl... Otvorio sam ga i zamijenio prehapuhanu bateriju (koja je onemogućavala normalno hlađenje urešaja), no tu su tek počeli problemi:

Kad sam ga priključio na MBP ponudio mi je Upgrade sa iOS 6.1 na 6.1.3 što sam mu dopustio. No, tu je stvar zapela. Nakon raspakiravanja paketa i inicijalizacije Update, pojavila se , a ubrzo zatim i iTunes Restore slika i od tada se vrtim(o) u krug...

Restore kroz iTunes mi je davao greške 9 ili 1604.
Slika_zaslona_2014_01_29_u_19.png
30.01.2014 | 01:07
Probao sam -bez uspjeha- kroz Terminal editirati i onaj Host file s adresom koju mi je sugerirao iTunes Support članak, a zatim i sa svim drugim adresama koje sam našao na Netu:

# 74.208.10.249 gs.apple.com
# 74.208.105.171 gs.apple.com
# 17.171.36.30 gs.apple.com
# 17.151.36.30 gs.apple.com
# 127.0.0.1 gs.apple.com

Sada je ovako:
Slika_zaslona_2014_01_30_u_00.png
30.01.2014 | 01:10
Probao sa i svaku adresu pojedinačno stavljati, s razmakon nakon ljestava i bez, probao sam i sve ih pobrisati, no Restore uvijek zapne, obično s ovom porukom:
Slika_zaslona_2014_01_29_u_19-cc95dc56407ea23b98df515efdb5c336.png
30.01.2014 | 01:11
Ili s ovom:
iPhone_error_not_eligible.jpg
30.01.2014 | 01:14
Onda sam ga probao JB-ati da bih ga kako-tako oživio. Pročitao sam otada svašta i probao sljedeće:

A) Redsn0w 0.9.15b3 ne uspijeva doći do onog ananasa. Samo napravi prvu i drugu fazu pripreme, stavi(m) ga u DFU, krene Paching Kernel...
fotografija_2.PNG
30.01.2014 | 01:15
Pa nakon toga dođe ”Please wait...” jedno 2 minute, te konačno odustane, Reboota iPhone, pojavi se  i nakon toga Restore ikona..
Slika_zaslona_2014_01_30_u_00-0c34458b4ee7962513fde31062b67ca1.png
30.01.2014 | 01:17
NB: kod JBa odaberem 6.0 ipsw jer sa 6.1.3 Redsn0w ode u ”Please wait” loop i ne napravi ništa.
Probao sam i Recovery Fix, ali je rezultat isti - nikakav...
Missing_Keys.png
30.01.2014 | 01:22
[b] Sn0wbreeze: Onda sam se dokopao PCa i probao s ovim alatom. SB uspješno napravi Custom 6.1.3 ipsw, ali onda kod Shift + Restore iTunes daje Error 3194. Pa sam na PCu editirao Host file i uspješno ubacio # 74.208.105.171 gs.apple.com redak (Notepad as Administrator + Save), no ni to nije pomoglo.

Doduše, tada je proces otišao malo dalje. Do  znaka na zaslonu i onog Progress bara koji se, međutim, ne popuni ni mrvicu, pa nakon dvije minute opet Error 3194 i krene Reboot i Restore loop..
fotografija_3.PNG
30.01.2014 | 01:24
Ugl; ako imate koju ideju što bi se još moglo napraviti (ili objašnjenje zašto se ništa ne može napraviti) - tu sam
30.01.2014 | 09:59
Naravno da se moze srediti. Prvo edituj host file kako sa postavio na forumu,onda ubaci telefon u DFU mode i tek tada restore. Onda javi koji je BB pa ako je od ipada da ti objasnim kako da ga spustis.
30.01.2014 | 11:08
Da, probao sam i to: pobrisao sve gs.apple.com retke u host file-u prema uputama na www.jabucnjak.hr/forum/iphone/116087-kak...t-file-mac-os-x.html ali nije pomoglo.

S tako editiranim host fileo-m iTunes napravi:
Raspakiravanje datoteke,
Provjeru s tvrtkom Apple,
Pripremu iPhone uređaja (ubaci ga u DFU)
Čekanje iPhone uređaja (Apple logo i prazan Progress bar),
Nakon 2 minute pojavi se Greška 9 i ponovno Restore Loop.
Ne dođem do iOSa niti do BaseBanda...

Inače, taj Restore proces radim s unaprijed skinutim iPhone2,1_6.1.3_10B329_Restore file-om (zbog spore veze s Internetom). Možda da pustim iTunes da ga ipak sam preuzme i spremi na neku nevidljivu lokaciju, te da kod restora ne odabirem sam taj Restore file sa Shift odn. Alt opcijom?
30.01.2014 | 11:12
Ne ubaci iTunes u DFU mode,tu pravis gresku.Uradi kako sam ti rekao.Otvori host i napravi da ti izgleda kako sam stavio u uputstvu.Onda ti ubaci telefon u DFU mode (prvo power tipka pa onda home + power onda samo home) imas uputstvo postavio sam.Tek onda idi na restore(mozes shift a mozes i ponovo skinuti preko itunes-a. Greska ti je u DFU iTunes baca telefon u recovery a ne DFU mode.
30.01.2014 | 11:13
Ovako

30.01.2014 | 11:14
iTunes ce ti prijaviti da je telefon u recovery(on je u DFU) i onda ides na restore.Mora raditi ako radis kako sam napisao.
30.01.2014 | 15:45
@ MacSlavko: Probao sam na PCu da iTunes sam preuzme potreban ipsw i restora iPhone - nije pomoglo (ista greška 3194).

@ Saint: Na Macu (MBP i Mavericks) sam ponovno (pravilno) editirao host file tako da je sada ”kao nov”.
Zatim sam ga prvo ga ubacio u DFU pa tek onda podigao iTunes. On ga odmah prepozna u ”Modu obnove softwarea”, krene postupak raspakiravanja, pripreme, provjere, opet pripreme i onda ”Čekanje iPhone uređaja” (pojavi se  i prazan Progress bar na iPhonu), no nakon 2 minute nikakvog napretka iTunes ga reboota i daje grešku 9. iPhone se ugasi i odmah upali, ali samo do  i kasnije one Recovery ikone (iTunes + USB kabel).

Inače, iPhone ne podiže iOS (stalno je u Recovery loopu), tako da ne mogu napraviti onaj Slide to Power Off pa onda normalni DFU proces, nego mora biti spojen na računalo da bih uopće moga napraviti DFU (10 + 10 sec držanja Power i Home). Ako nije uboden u računalo uopće ne ide u DFU, koliko god ja držao Home+Power.

Ne znam je li taj podatak od neke važnosti...

Thanks, though!
31.01.2014 | 18:12
Ovdje je neki žešći problem koji ne mogu riješiti tako jednostavno kao što je Edit hosts + DFU + Restore...

Restore proces dođe do Progres bara i tu stane. Ne kužim zašto?
Na kraju izbaci Error 9 i sve ide ispočetka...
download.jpg
02.02.2014 | 22:51
Rezime nakon 8 dana/noći moje borbe s Recovery Loopom:

Probao sam ga oživjeti pomoću Custom Firmwarea (redsn0w 0.9.b13: Stich SHSH blobs + Pwnd DFU + Alt & Restore from Custom ipsw), ali bez uspjeha. Prazan Progres bar i nakon 2” Reboot u Recovery mode + Error 9.
Promijenio USB portove i razne (ispravne) Sync kablove - bez uspjeha.

Također na Windowsima sa Sn0wbreezom i iFaithom - s jednakim neuspjehom. I tu sam uz pomoć iFaitha dohvatio SHSH blobse i ubacio ih u Custom ipsw, iTunes prođe raspakiravanje, pripremu, provjeru i onda zapne na ”Čeknje iPhona”. Nakon dvije minute opet sam na Error 9.

Dobijem ovo:
Slika_zaslona_2014_02_02_u_21.png
02.02.2014 | 22:52
Ili ovo:
Slika_zaslona_2014_02_02_u_21-ab07b137a854744fbce3240447379de1.png
02.02.2014 | 22:54
Restorao sam ga do sad već 100-injak puta, pogledao 30-ak YouTube videa i pročitao 50-ak Support & Discussion članaka...

Tako sam došao i do iRecovery-a. Zanimljiv je log koji pokazuje Terminal:
Slika_zaslona_2014_02_02_u_16.png
02.02.2014 | 23:02
Rastavio sam iPhone i odspojio matičnu od bterija (da se resetira NAND chip). Nakon sat i pol opet sam ga sastavio i probao - bez pomaka naprijed.

Također sam prema uputama modificirao taj File (zadnja tri retka) da ga probam izvući iz Recovery Loopa - bez uspjeha:
Slika_zaslona_2014_02_02_u_22.png
02.02.2014 | 23:05
Ponestaje mi ideja (i snage ) za daljnu borbu...

Gdje griješim (osim u ne-odustajanju)?
03.02.2014 | 00:06
Probaj restore na 4.2.1,ako ni taj ne prodje probaj napraviti custom pa onda sa njim. Mozda da ga posaljes za sarajevo jedino mi jos to pada na pamet.Mozda nesto nisi spojio kako treba u samom mobu.Tesko je ovako dok se fizicki ne pristupi aparatu
03.02.2014 | 00:08
4.2.1?

Idem provjeriti na Check-listi jesam li to već probao...

Nisam!

Krećem...
03.02.2014 | 00:17
Hmm...

S čistim Host file-om normalni Restore kroz iTunes ne ide.

Sada radim Custom ipsw sa Redsn0w (Stich SHSH blobs) pa ću probati s njim. Samo mi reci treba li kod tog postupka host file i dalje ostati čist, ili treba ubaciti neku gs.apple.com adresu?
03.02.2014 | 11:32
Host mora biti cist,nema potrebe da ti dodajes linije. Ako se i dodaju to za tebe tadi TU.
03.02.2014 | 21:37
Ne ide ni s 4.2.1 (ni Stock ni Custom ipsw, ni s čistim Hostom, niti s bilo kojom od onih gs.apple.com adresa u Host file-u).

Kad takav set (nazovimo ga ”orig. Display i Mother board) spojim na iRecovery, Terminal mi pokazuje ovaj log:

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: Spremljeni_izlaz_Terminala1.txt
Veličina datoteke: 1846
03.02.2014 | 21:38
A imam i još jedan takav 3GS kojem ”curi struja” tj. rapidno gubi snagu čak i dok je spojen na punjač i stalno se čuje zujanje / krčenje u zvučniku pa je neupotrebljiv. Uzeo sam njegov Display i stavio na ovaj koji pokušavam oživjeti.

U tom slučaju iRecovery pokazuje bitno drugačiji log:

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: Spremljeni_izlaz_Terminala2.txt
Veličina datoteke: 4185
03.02.2014 | 21:49
Što me navodi na zaključak da ta greška (Error 9) može biti uzrokovana nekakvim hardverskim nedostatkom i to ne nužno samog NAND chipa (kako sugerira Terminal log), nego nekih drugih dijelova.

Zamijenjeni Display panel se spajaja na 1,2 i 3 konektore na matičnoj ploči - pa je Hardware failure možda povezan s LCDom, Touch Digitalizerom ili sa Earpiece & Proximity hardverom?

Jedino mi je čudno da taj Display na onom ”curi-baterija-iPhonu” uredno radi, reagira na Touch i pokazuje sliku (dakako samo dok taj iPhone za nekih 2 sata ne ode u Power Off)?!
03.02.2014 | 22:19
Koji je BB na tom drugom
03.02.2014 | 22:34
BB: 05.16.08
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?