Hitno potrebna pomoc
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hitno potrebna pomoc

17.02.2014 | 14:44
ee ovako kupio sam iphone 5 NOV prije nekih 7-8 mj...i sinoc mi se pojavi kad sam se konektovo na wi-fi da je moj iphone izgubljen i trazi mi neku sifru(OD 4 ZNAKA) ...al drugar mi je pravio one sve acc sto se trebaju napravit ne zna sifru msm zaboravio je(a ne zna ni od emaila)..jel moguce da taj telefon odnesem u neki servis i da ga napravim(jbg ako je moguce nek kosta kolko kosta) il mogu taj iphone da nabijem nogom
17.02.2014 | 15:13
Mislim da te to drugar vuče za nos jer da bi se to aktiviralo mora se znati username i password, PIN ili tako nešto. A što si nisi zapisao podatke nakon što je sve posetirao? Ili on? Sa takvim stvarima se ne šali(š). To kao da ne znaš sinu ili ocu ime, rođendan.
17.02.2014 | 16:06
ma sad i ja znam kad mi se to desilo al jbg znas kako kazu poslije jxxxxxja nema kajanjaa..jel se moze to u nokom servisu uradit...posto sam sa ovim drugom prico i on govori da ne zna te sifre..posto smo pravili novi hotmail da bi se na to prijavioo..imam jedan ja nacin al nezz jel moze to uspjet..da nadjem nekog da mi hakuje taj hotmail i da onda to uradim...jbg mada bi ja volio da mi se to moze gdje u servisu uradit...cijena nije bitnaa
17.02.2014 | 16:19
To ćeš morati pitati iskusnije na ovom forumu Sank, saint, smayoo i ostale sa četverocifrenim brojem poruka (op.a. ja sam na dvocifrenom trenutno)
17.02.2014 | 16:57
1. Dobro dosao na forum
2. Ne pisi velikim slovima(nema potrebe da se deres)
3.Probaj se koncentrisati na to sto pises(skoro pa je nemoguce skontati sta hoces da kazes)
4.Potrudi se da ne psujes(editovao sam ti postove) forum treba da zadrzimo koliko toliko pristojnim
5.Za sve ilegalne radnje na forumu neces dobiti podrsku
6.Pojavila se opcija find my phone tj ocito da je neko prijavio da je telefon ukraden.
7.Ako je ovo sto mislim da jeste onda ga mozes nabiti nogom,ako ti policija prije toga ne zakuca na vrata
8.Ako nisi vican radnjama sa iPhone odnesi u neki servis da pogledaju sta se desava
17.02.2014 | 17:04
Neki Apple uređaji (iPhone, iPod Touch, iPad, MacBook (i običan i Air i Pro) itd, imaju mogućnost daljinskog zaključavanja i brisanja podataka preko icloud.com servisa kojemu može pristupiti svaki korisnik navedenih uređaja. Kada si prvi puta upalio iPhone morao si na njemu podesiti neke opcije. Između ostalog i Apple ID. Ako ne odmah, onda prvi put kad si htio instalirati neku aplikaciju ili igru. Apple ID je neka email adresa i zaporka koje si sam odredio. Taj Apple ID i zaporku moraš znati svaki put kad preuzimaš aplikacije s AppStore. Dakle vrlo vjerojatno ga koristiš vrlo često. Na icloud.com se ulogiraj svojim Apple ID-em i vidi stanje iPhonea koji će ti tamo biti označen pod opcijom Find my iPhone. Tamo možeš podesiti zaporku od 4 znaka i onda otključati telefon ukucavanjem te zaporke ne telefonu.

Pretpostavljam da ti se netko ulogirao u iCloud i čačkao po postavkama (možda iz neznanja, a možda iz pakosti). Ako ti je frend postavljao iPhone, moguće je da je koristio neke svoje email adrese i šifre za to pa sad dijelite Apple ID, a da niti ne znate.

Ako ne znaš Apple ID, a imaš OS7 na telefonu, bojim se da sad imaš skupu daščicu za rezanje špeka i luka. Neka me isprave znalci ako sam u krivu. Ipak imam samo dvocifreni broj postova

dibidango kaže:
ee ovako kupio sam iphone 5 NOV prije nekih 7-8 mj...i sinoc mi se pojavi kad sam se konektovo na wi-fi da je moj iphone izgubljen i trazi mi neku sifru(OD 4 ZNAKA) ...al drugar mi je pravio one sve acc sto se trebaju napravit ne zna sifru msm zaboravio je(a ne zna ni od emaila)..jel moguce da taj telefon odnesem u neki servis i da ga napravim(jbg ako je moguce nek kosta kolko kosta) il mogu taj iphone da nabijem nogom
17.02.2014 | 17:47
Tako je, ako ne dodes do sifre, komotno se oprosti od telefona.. Nikakvi servisi tu nece pomoci. Takvi zblokani ajfoni se prodaju samo u dijelove ali samo ekran, baterija, kuciste.. Matična je za otpad..
17.02.2014 | 18:25
hvala svima sto su ucestvovali u ovome sto sam trazio..misli mda cu bit prvo koji ce na iphoneu da reze suho meso...ja sam na njemu instaliro facebook,youtube,skype i neke od igricaa...ako ne dodjem do tih sifri onda ce moj iphone i da mi koristi kao daska za rezanje mesa

a sad da odg saint(mederatoru)
1. Hvala bolje vas nasao
2. Nisam se dero vec sam samo naglasavo(da je nov,da trazi sifru od 4 znaka)
3. Malo vise sam u bedu jer nisu to bile male pare
4. Za ovo sto sam piso skracenice od psovki to je moja greska nece se ponovit
5. Ne znam koja je to bila ilegalna radnja sto sam ja uradio
6. Jest pojavila se ta opcija find my phone nezz al to je moj telefon i nezz ko ce to da prijavi
7. Znam da mislis da je telefon ukraden al nije,a policija moze slobodno da dodje na vrata i da pokuca posto ja imam racun jos uvijek od tog telefona u radnji kojoj sam ga kupio
8. Ovo zadnje nisam bas dobro skonto,al odnijecu ga u radnju gdje sam ga i kupio pa da vidim jel se moze sta da uradi..

jos jednom hvala svima na pomocii
17.02.2014 | 18:57
dibidango kaže:
hvala svima sto su ucestvovali u ovome sto sam trazio..misli mda cu bit prvo koji ce na iphoneu da reze suho meso...ja sam na njemu instaliro facebook,youtube,skype i neke od igricaa...ako ne dodjem do tih sifri onda ce moj iphone i da mi koristi kao daska za rezanje mesa

a sad da odg saint(mederatoru)
1. Hvala bolje vas nasao
2. Nisam se dero vec sam samo naglasavo(da je nov,da trazi sifru od 4 znaka)
3. Malo vise sam u bedu jer nisu to bile male pare
4. Za ovo sto sam piso skracenice od psovki to je moja greska nece se ponovit
5. Ne znam koja je to bila ilegalna radnja sto sam ja uradio
6. Jest pojavila se ta opcija find my phone nezz al to je moj telefon i nezz ko ce to da prijavi
7. Znam da mislis da je telefon ukraden al nije,a policija moze slobodno da dodje na vrata i da pokuca posto ja imam racun jos uvijek od tog telefona u radnji kojoj sam ga kupio
8. Ovo zadnje nisam bas dobro skonto,al odnijecu ga u radnju gdje sam ga i kupio pa da vidim jel se moze sta da uradi..

jos jednom hvala svima na pomocii

Sve je ok ali ocito nisi shvatio sta sam mislio pa cu probati da obrazlozim

1.
2.Otvaranje teme ide malim slovima(velika slova znaci deranje,svadju...)kao i postovi
3.Potpuno te razumijem i nadam se da ces uspjeti srediti problem
4.Sve je ok desava se
5.Hackiranje maila .....
6.Mislio sam na tu opciju da li se pojavila (nisam uspio shvatiti iz tvoje recenice da li je bas to)
7.Ne mislim ja nista i ako je ukraden to je tvoja stvar,nisam ja ovdje da nekom popujem da li ce da koristi nesto poplaseno ili ne (sto se tice kucanja na vrata,policija je napokon pocela da radi svoj posao sto se ne odnosi direktno na tebe)
8.Ako nisi serviser,nisi dobar sa engleskim,nisi nikada kontaktirao Apple support.....Bolje je da se obratis nekome ko je to vec radio ili radi(servis ili sta vec)
24.02.2014 | 01:07
Mozda je tvoj 'drugar' htio vidjeti gdje se nalazis preko 'find my iphone' (tvojim accountom) pa slucajno pritisnuo blokadu ...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?