Pitanje za vlasnike Iphone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pitanje za vlasnike Iphone 5

18.02.2014 | 18:39
Pozdrav!
Planiram se vratiti na iPhone pa me neke stvari zanimaju prije kupovine..

Koliko vam drži baterija na iPhone 5? Čitao sam da dosta ljudi ima problema s baterijom nakon nadogradnje na ios 7, koliko je to čest problem i da li se trebam brinuti oko toga? Kupovao bi polovan preko njuškala, a većina ih ima instaliran ios 7...
Ugl. ako je sve u redu s baterijom, da li izdrži cijeli dan s uključenim netom, nekoliko poziva,poruka i mailova i povremeno igranje igrica?

I na što trebam paziti prilikom kupnje polovnog? Prije sam s iphone 4 imao problem što je home tipka štekala, koliko sam čuo to je bio čest problem, da li je na petici bolja situacija s tipkama?
18.02.2014 | 18:43
Kratkom provjerom neces biti siguran sto se tice baterije,ako je sve ok sa telefonom moze izdrzati cijeli dan.

www.jabucnjak.hr/forum/iphone/93566-sta-...bljenog-iphonea.html
18.02.2014 | 19:11
Hvala na odgovoru!
Koliko je čest taj problem s baterijom nakon nadogradnje?
18.02.2014 | 19:49
Pa sudeci po prijateljima, moj iphone(4S) traje znatno duze nego njihovi samsung androidi. mislim da je to dovoljno reci za bateriju. savrsena? naravno da nije. ali u mom iskustvu traje duze od ostalih
18.02.2014 | 20:49
Stefanjos, molim te ako nemaš nešto objektivno što se tiče teme za napisati, da ni ne pišeš...
Kao prvo otvorio sam temu o iPhone 5, a ne 4s, i kao drugo i sam imam samsung android s baterijom od 3100mah i traje mi dva puna dana, i više uz nonstop uključen internet.
Molim da mi pišete iskustva s baterijom na iphone 5, jer nebi htio požalit nakon kupnje takvog skupog uređaja...
18.02.2014 | 21:13
pa ima veze, jer pretpostavljam da je 4s gori nego 5. -.-sorry sta pokusavam stvoriti realnu real life sliku
18.02.2014 | 21:21
Filipek, ja tebe molim da se ne otresaš na druge korisnike. Hvala.
iP5, uvijek sve uključeno. Kad provodim dan u uredu pa je mobitel cijeli dan na wifi i ne koristim ga za surf i mail, izdrži baterija 2 dana knap (ali nikad je ne puštam tako - navečer stavljam puniti uvijek). Kad provodim dan na terenu pa s moba čitam i pišem mailove i surfam po netu, +koristim intenzivno 3G i EDGE, nema šanse da telefon dočeka večer bez punjenja. Zato uvijek imam punjač u autu i mob se uvijek puni dok se vozim.
Ako se sve živo poisključuje, onda bi potrajala baterija i 4-5 dana, ali onda mi ne treba takav telefon. Jedino je dobro ovo imati na umu ako se nađeš u čudnoj situaciji da nemaš gdje puniti mob, a treba ti izdržati još neko vrijeme. Kad si na 30% baterije, isključivanjem kompletnog data prometa (EDGE i 3G), wifi, bluetooth, quitanjem svih nepotrebnih aplikacija i flushanjem memorije možeš dobiti 4-5 ekstra sati rada.
18.02.2014 | 21:38
Smayoo, nisam se otresao nego kažem da komentar nije bio mjerodavan i realan s obzirom da pitam o ip5, a i kako sam napisao na mojem galaxy-u baterija traje stvarno dugo...

Nego, hvala na odgovoru, takav odgovor sam trebao. To mi zvuči zadovoljavajuće s obzirom da sam više vremena na wifi-u nego na 3g. U skorije vrijeme ću kupiti iphone, fali mi ta jednostavnost i brzina ios-a, pretrpjet ću i mali ekran zbog toga. (prelazim s galaxy note 2 s 5,5 inča )
18.02.2014 | 22:07
Meni je na iP5, iOs 7.0.4, sve uključeno stalno (bluetooth, push, wi-fi, lokacije, 3G, iCloud backup itd.), kontrast na 50%. Nalazim se u ZG-u i pokrivenost signalom je ok.
Kad god dođem u firmu, doma, stalne birtije po kojima kružim telefon se stalno sam šalta na wi-fi, tako da sam vjerojatno više na wi-fi nego na 3g-u i navečer mi je telefon na oko 40-50% baterije.
Skidam ga sa punjača u 6.30 ujutro i svaku večer ga stavljam na punjenje neovisno o stanju baterije.
U takvom režimu bi mi vjerojatno baterija bez punjenja navečer trajala cca dan i pol što mislim da je za telefon OK.
18.02.2014 | 22:14
Hvala Velejaj, to mi zvuči ok!
19.02.2014 | 04:02
Filipek:

Gotovo svi smartphones danas izdrze skoro pa jedan dan, ovisno o nacinu uporabi. To ti je tako. Jednostavno naucis zivjeti s tim :/

To tvoje "igranje ogrica" isto moze biti problematicno, jer ja sam imao apps koje potrose bateriju na iPhone ili iPad za 2h, zato sto su procesorski zahtjevne. Ili kada pokrenes GPS navigaciju, npr.

Kupi telefon koji ti se svidja. Imaj kabel za punjenje uvijek pri ruci, i nemoj dozvoliti da izadjes iz kuce/ureda/auta sa 10% baterije jer 100% ces ostati bez mobitela

Ja imam naviku da ga punim kada god imam priliku. Bas radi toga, mi je baterija uvijek u rasponu 70->100%.
19.02.2014 | 22:25
Ne znam di da ovo pitam, pošto sam ja otvorio ovu temu pitat ću tu.

Upravo sam pročitao da na iPhoneu kad mi netko mailom pošalje neki dokument, ne mogu ga skinuti i spremiti na uređaj... da li je to istina?
19.02.2014 | 22:52
Kud bi ga ti skidao? Ako je na e-mailu, onda je na uređaju.
Neke dokumente možes "spremati" u DropBox recimo, ili u neki od programa za pregledavanje dokumenata, recimo Files Pro.
Nisam siguran da li torrente možeš skidati i spremati negdje.
19.02.2014 | 23:09
Da to me zanimalo, kad otvorim neki program za pregledavanje da mi je tamo taj dokument.. da nemoram svaki put u mail ponovo tamo skidati i otvarati dokument.

A koji je postupak ako ne ip5 želim s laptopa prebaciti neki film, da li moram preko itunes-a ili se može ko na androidu da samo uštekam u laptop i otvori mi memoriju mobitela pa samo kopiram...?
19.02.2014 | 23:51
Imaš za Mac program iFunbox s kojim napraviš točno to.
20.02.2014 | 02:34
Nemam Mac.
Na windowsu se preko itunes-a mora?
20.02.2014 | 03:06
A teško je potražiti da ima i za windowse.

www.i-funbox.com
20.02.2014 | 05:55
Convert-as si film, usnimis odmah titlove i udri, koliko sam nocnih tako kratio. Milina! Mislim da sam na win koristio prog Handbrake ili tako nesto i Gom encoder. Cak ti i ponudi da pretvoris u format za iphone i gotovo. Udri!
Kao sto su momci naveli ifunbox i to je to
20.02.2014 | 09:40
Ako sam dobro shvatio tebi treba pohrana za pdf, word, excel i slične dokumente. Možeš ih pohraniti na telefonu ako imaš aplikaciju kao na primjer USB disk pro ili Files2. Isto vrijedi za video.
20.02.2014 | 10:02
Meni je najjednostavnije sve takve dokumente pohraniti u Dropbox
20.02.2014 | 10:21
Momci hvala svima na odgovorima!
20.02.2014 | 17:11
Nema potrebe za konvertiranjem videa, infuse ili VLC sa appstorea i vozi..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds