iStick USB Flash Drive with Lighting for iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iStick USB Flash Drive with Lighting for iPhone

• Sank
  • Moderator
  • 221
11.05.2014 | 21:55
Upravo je na Kickstarteru objavljen novi projekt koji bi mogao interesirati vlasnike iĐiđa.

Evo linka: www.kickstarter.com/projects/hypershop/1...50821?token=8b8a91cb

Memorijski štapić koji s jedne strane ima normalni USB konektor, a s druge Lighting konektor za iĐiđe te omogućuje jednostavno prebacivanje multimedije i dokumenata bez potebe za iCloudom.
14.05.2014 | 02:50
Groovy
14.05.2014 | 09:54
Nekako sumnjam da bi to prošlo kroz iOS...
14.05.2014 | 11:41
Zašto. Ako ima ipad adapter za sd kartice...
14.05.2014 | 15:25
Da li se svi podaci s SD-a mogu koristiti na iPadu?
Nije problem prebaciti podatke na iĐiđu, već što s njima.
A iĐiđa kao stick nje rješenje jer je memorija malena (dok stick od 32GB košta 119kn).
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.05.2014 | 21:46
Eto, u samo dva dana sakupiše preko 400.000 US$. Ja sam također uzeo jedan od 64Gb. Veseli me pomisao da ću udvostručiti memoriju iPada kao i jednostavnost punjenja iSticka kao i dijeljenje sadržaja bez potrebe za internetom i Cloud servisima.

Jedva čekam da mi stigne u Augustu.
16.05.2014 | 07:38

Sank, frende, pa kako to sad??? A jedinstveni Apple ekosustav? A jednostavnost dijeljenja sadržaja? A elegancija i ljepota minimalističkog rješenja? Pa nemoj tako, pomislit ću sad da si tako čvrsto branio sve te stavove dok sam ja pisao da ne shvaćam što imaju toliko protiv memorijskih kartica - samo zato da se imamo oko čega raspravljati.
A sad ti je najedamput - jedva čekaš da ti stigne điđa koju moraš izvana naštekati na iPad da mu povećaš memoriju... A o cijeni da ne pričamo...
16.05.2014 | 08:02

16.05.2014 | 08:14
Malo kasnim s odgovorom, ali evo mog razmišljanja. Ispravite me ako griješim

Prvo: meni je ne samo ne-estetski, nego i vrlo nepraktično (potencijalno opasno) držati neki iStick uboden u portable iDevice koji za jedan palac strši iz Lightning konektora i kao da "traži" o što će zapeti... Nekako mi je to "hod po žici" i pitanje vremena kad će se sve to strgati dok npr. gledam 5-6 GB film na iPadu u fotelji (i pritom zaspem ...

Drugo: sam taj promo-video mi je pomalo neuvjerljiv. Kao: ubodeš iStick u MBP, natrpaš ga s PDFovima, MS dokumentima, MP3-cama, JPG slikama itd. zatim ga ubodeš u iDevice i onda sve to nekako "samo od sebe" sjedne na svoje mjesto u iDevice-u, spremiš iStick u džep i miran si?
Mislim da je za to potrebna iOS integracija, tj. nekakav unaprijed predviđeni i isplanirani (programirani) postupak koji iOS mora omogućiti, a korisnik ga definirati i odabrati...

Za sad je tako nešto moguće samo za Lightning to SD Card Reader koji čita slike s memorijske kartice. Za pristupiti drugim vrstama datoteka potrebno ih je ručno na kompu ugurati u onaj DICM (ili kako se već zove) folder pa ih onda na iDevice-u nekoko potražiti. To je zaobilaženje iOS Restrictions, a ne integracija...

Mislim da Apple nije napravio cijeli iCloud "eko-sustav" da bi sad blagoslovio neki "uštekaj-USB" koncept...
16.05.2014 | 08:25
Bullshit. Zašto su onda napravili lightning SD card reader?
16.05.2014 | 08:39
Pa upravo za čitanje slika sa SD kartice. Ne i svega ostaloga što se stavi na karticu...
Onda bi ljudi kupovali jeftinije iDevices s manje ugrađene Flash memorije i to nadoknađivali ovakvim rješenjima. A onda bi novac išao third-party developerima i firmama, a ne Appleu
A no-go scenario for Cupertino.
16.05.2014 | 09:15
sta nije lightning sd card reader napravljen da se s fotica uploadaju slike na ipad direktno, i samo zato i napravljen.??

ovaj usb mi je veoma glup. korak unatrag. ne govorim iz estetskih razloga(iako znate da i to preferiram), nego cisto da sveukupno djeljenje podataka ide ka koristenju clouda. naravno, mi patimo time sto je naš upload bezobrazno spor pa ne funkcionira kako bi htjeli, ali za one dokumente koji su vazni(word, pdf, xls po par MB) radi.

osobno ne vidim smisao, jer ios nema finder(valjda misle koristiti one neke third party apps, ili ciljaju cisto na jailbreak community koji imaju iFIle).

EDIT: evo sada vidim da imaju svoju aplikaciju.. kako sam i mislio. bljeh
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.05.2014 | 17:59
Bit će mi zadovoljstvo napisati prikaz iSticka kad ga dobijem bez obzira bude li iskustvo pozitivno ili negativno.
05.06.2014 | 07:21
Ja pak željno iščekujem 20GB Cloud Drive! Mislim da je 1$ mjesečno OK cijena za takvu uslugu.
I onda mi ne treba ovaj dongle koji strši iz Lightning konektora
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.06.2014 | 18:14
Ovaj dongle koji strši iz Lighting konektora ne bi imao smisla kad biš stalno bio brzom vezom spojen na internet. Na žalost to još uvijek nije moguće, naročito za nas svjetske putnike, pa kad mi iCloud drive ne bude na raspolaganju, onda će iStick odlično poslužiti, kao npr. u letu avionom da si pogledam koji film ili seriju. Letovi za Australiju nisu baš kratki

Također se nadam da će biti odlična solucija za sve one koji ne vole i ne vjeruju u razno-razne cloud servise te preferiraju da su im njihovi dokumenti zaštićeni od pristupa drugih neželjenih individua

Da ne spominjem da će mrzitelji iTunes programa konačno doći na svoje i bez njih moći dijeliti svoje datoteke između računala i iđiđa

Pitanje je samo koliko će sama aplikacija za podršku iSticku biti dobro napisana i koliko će mogućnosti nuditi.
05.06.2014 | 18:16
Jos da budu dovoljno pametni da omoguce(open in icloud drive) pa da se mogu stvari prebacit. to bi vec imalo neku korist.
06.06.2014 | 03:16
Kada sve zbrojis i oduzmes, opet ovako nesto ispadne puno prakticnije rjesenje:

www.seagate.com/external-hard-drives/por...s/seagate-satellite/

Stavis ovaj HD u torbu u pretinac iznad glave ili ispod sjedista, i gledaj sta zelis do mile volje (baterija traje nekih 7h, skoro kao i sam iPad).
06.06.2014 | 08:21
Za do Australije 7h nije ni blizu dosta...
06.06.2014 | 08:22
U x slučajeva mi se dogodilo da zaboravljam stickove od doma ili s posla na kojima su mi raznorazmi podaci, tabele, projekti i onda kunem kad shvatim da je ostalo doma ili na poslu. Kreneš na posao ili s posla, ponesi dva mobitela(to mi je valjda prva i jedina stvar koju provjeravam bar jednom ili dvaput jer sam bez njih ko bez gaća, žalosno ali šta mogu), papire, torbicu, ipad i fakin stickovi ostanu jer ostanu uštekani u kompu, ostanu u drugim hlačama i zbog toga ih zaboravljam. Neznam dali drugi imaju problema stime ali mene to proganja koliko god vodio računa o njima.
Uvijek me dirala činjenica zašto Apple ignorira korisnike, a mislim da ih ima dobar dio koji od svog ajfona, ipada ili ipoda žele primjenu kao svojevrstan stick. Nije mi nužno da baš fajlove moram otvarat na njima ali brate mili da ih bar mogu prenijet putem ajfona jer znam da mobitel u 99% imam pored sebe.
06.06.2014 | 08:32
U slučaju iSticka, morao bi imati jedan u firmi i jedan doma.
I definitivno bi trebao kupiti noviji tip ajfon(što nebu tako skoro) jer moj nema odgovarajući konektor. Znači dobrih par stotina dolara za to zadovoljstvo ili dalje vodit bitku sa klasičnim stickovima što i nije baš tolika tragedija.

U svakom slučaju neki pomak što se tiće zatvorenosti tih iUređaja. Evo do sada nisam ni znao da ima SD reader, dok ga niste spomenuli.
06.06.2014 | 09:48
smayoo kaže:
Za do Australije 7h nije ni blizu dosta...

Pa neces valjda cijeli put buljiti u ekran kao retardiran?

A ice, pice, stjuardese, ubit oko...
06.06.2014 | 12:09
Ej... 21h leta od Beča do Sidneya. Sve to napraviš triput i još nisi stigao.
06.06.2014 | 17:11
Ja stickove nosim oko vrata, a uskoro ih budem za čunu vezal, a ako ih ne najdem kad dojdem na posao, onda znam da mogu sluziti kao sirovina za sapun.
06.06.2014 | 20:11
zabac kaže:
Ja stickove nosim oko vrata, a uskoro ih budem za čunu vezal, a ako ih ne najdem kad dojdem na posao, onda znam da mogu sluziti kao sirovina za sapun.

Samo jedno loše iskustvo od prije par godina vezano za te reklamne špage mobitela, ključeva itd. Čovjek pao sa skele i imao ključeve oko vrata. Ona špaga mu je doslovno spasila život jer se spetljala oko spojnice cijevnih profila. Ostao živ samo zato jer nije pao sa 9m i zato što su u blizini bile kolege. Da ih nije bilo, bio bi obješen. Nevjerojatna činjenica da nije pukla. Nisam vidio ali pričali mi na gradilištu jer se dogodilo dan prije. Čovjek tjedan dana nije mogao gutat.
Od tada svojim klincima skidam sve te privjeske jer se čovjek skoro zadavio bez obzira što mu je i spasilo život.
06.06.2014 | 22:13
Sorry, ali za to što se njemu dogodilo nije kriva reklamna uzica oko vrata, nego to što skela nije imala zaštitnu ogradu, kao što je propisano (nego je ili nije bilo, ili je bila preniska, ili klimava). Zar ne?
07.06.2014 | 14:37
Skela se montirala, trebao je biti vezan, detalje bas neznam. Dali je uzrok alkohol, umor ili nesto trece, neznam. Uglavnom ljudska glupost. Znam samo da je bila drama. Nisam se stime opterecivao jer ionako sam tamo bio kao konzultant za nadzora iz geotehnickih radova, znam samo da je mene presjeklo kad sam cuo.
15.07.2014 | 16:31
Back to the topic: evo, naš iStick je došao i do Walta Mossberga: Link
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?