16.05.2014 | 08:14
Malo kasnim s odgovorom, ali evo mog razmišljanja. Ispravite me ako griješim
Prvo: meni je ne samo ne-estetski, nego i vrlo nepraktično (potencijalno opasno) držati neki iStick uboden u portable iDevice koji za jedan palac strši iz Lightning konektora i kao da "traži" o što će zapeti... Nekako mi je to "hod po žici" i pitanje vremena kad će se sve to strgati dok npr. gledam 5-6 GB film na iPadu u fotelji (i pritom zaspem
...
Drugo: sam taj promo-video mi je pomalo neuvjerljiv. Kao: ubodeš iStick u MBP, natrpaš ga s PDFovima, MS dokumentima, MP3-cama, JPG slikama itd. zatim ga ubodeš u iDevice i onda sve to nekako "samo od sebe" sjedne na svoje mjesto u iDevice-u, spremiš iStick u džep i miran si?
Mislim da je za to potrebna iOS integracija, tj. nekakav unaprijed predviđeni i isplanirani (programirani) postupak koji iOS mora omogućiti, a korisnik ga definirati i odabrati...
Za sad je tako nešto moguće samo za Lightning to SD Card Reader koji čita slike s memorijske kartice. Za pristupiti drugim vrstama datoteka potrebno ih je ručno na kompu ugurati u onaj DICM (ili kako se već zove) folder pa ih onda na iDevice-u nekoko potražiti. To je zaobilaženje iOS Restrictions, a ne integracija...
Mislim da Apple nije napravio cijeli iCloud "eko-sustav" da bi sad blagoslovio neki "uštekaj-USB" koncept...