14.06.2014 | 10:51
1. Nabavio sam preko t-coma legalno iPhone4s u 02/2014 godine.
2. Iskoristio sam "ponudu zbog novonastale situacije" tako da raskinem ugovor sa t-comom i pređem na novog operatera, te sam izabrao tele-2 i ovu novu opciju "revolucija". Iz dna duše mrzim pretplate i sve ostale gluposti koju nas tjeraju da napravimo pa rađe biram opciju "bez ugovorne obveze".
3. Potpisao sam sa tele 2 i dobio karticu, te podnio zahtjev za prebacivanje postojećeg broja telefona na njihovu mrežu. Pri preuzimanju "nove" kartice od tele 2 operatera, rekli su mi da ću kroz 2-3 dana dobiti SMS da je kartica aktivna i da mogu koristiti postojeći broj kod novog operatera. Sve ovo sam obavio prije 48 sati.
4. Istovremeno sam kod t-coma podnio zahtjev za otključavanje moga iPhone 4s uređaja, te da ću obavijest dobiti putem SMS-a o proceduri "otključavanja".
5. Sinoć sam od t-coma dobio SMS poruku: "Poštovani, Vas iPhone uređaj je otključan. Molimo umetnite SIM karticu drugog operatera na kojoj je PIN isključen i spojite uređaj na iTunes. Vas HT", ajde prva lijepa vijest od njih, napravili su to u roku od 3-4 sata.
6. Tele 2 još nije poslao SMS sa porukom da je prebacio broj.
7. Službeno koristim i karticu od VIP-a.
PITANJE:
a. Što znači "PIN isključen". Dali je to opcija da sam isključim autorizaciju kartice putem unosa PIN-a, što mogu jednostavno napraviti na način da umetnem tele 2 karticu u neki drugi mobitel i isključim autorizaciju PIN-om i ili treba na kartici napraviti nekakvu dodatnu operaciju koju treba napraviti služba u tele2 mreži. Imam NOKIA-u koje je otključana i prihvaća sve kartice pa onda mogu na njoj isključiti autorizaciju PIN-om?
b. Dali na iPhone i gdje trebam postaviti kakvu opciju, napominjem da mi je opcija: Settings/Phone/SIM PIN već od ranije isključena. Dali trebam još nešto aktivirati ili deaktivirati?
c. Dali je moguće otključan mobitel onda koristiti u bilo kojoj mreži svijeta jer često idem van države i imam uređaj koji onda koristim u tim zemljema sa njihovom karticom (konkretno Srbija i BiH - nisu članice EU-a pa mi je jeftinije nabaviti njihove kartice i onda to tako riješiti).
d. Obzirom da imam službeni VIP, koji ne postavljen na način da ne traži autorizaciju PIN-om (na mobitelu NOKIA je uključena opcija "Potvrda akcije SIM usluga - NE") dali mogu tu karticu staviti u t-com iPhone samo radi probe, ili je bolje čekati dok mi iz Tele 2 ne jave da su prebacili moj broj mobitela na svoju mrežu? Malo sam nestrpljiv pa bih probao odmah sa VIP karticom.
e. iPhone je sinhroniziran sa mojom iTunes datotekom na računalu (koristim PC) i sa iCloud također.
f. Dali otključan uređaj i dalje može normalno koristiti sve update i sve ostalo što mi automatski dali od Apple?
g. Dali su u pravu kada su mi objasnili proceduru: "Kada dobijete SMS, isključite uređaj, stavite novu otključanu SIM karticu, spojite se na računalo, pokrenite iTunes i uključite iPhone, iTunes će dalje sve sam obaviti"?
Znam da voditelji foruma uvjek traže podatke o uređaju, pa evo i njih:
iPhone4s, model MD242B/A, verzija iOS-a 7.1.1 (11D201).
Oprostite što sam ovako oprezan i opširan, ali bih volio da ovo sve prođe što bezbolnije jer na iPhone imam hrpu kontakata, a i nekako mi je prirastao srcu jer kada vidim ove iz ureda kako se muče sa raznim Samsunzima, a ja nemam nikakvih problema ni sa e-mail niti sa Viber niti sa Skaype, niti sa zvanjem, čak mi i baterija traje 2 dana sa uključenim svim "điđama" ne bih volio da sada ostanem "kratkih rukava".
Hvala i pozdrav