iPhone 4S usage time = standby time
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4S usage time = standby time

16.08.2014 | 13:25
Pozdrav ekipa, nov sam na ovom forumu!
Ovako, imam jedan problem, radi se o iPhoneu 4S. Radi mi praktički savršeno već dvije+ godine, na njemu je iOS 7.1.2, nikada jailbreakan. do sada baterija odlična bez obzira na često korištenje. Gotovo mi nikada nije ispao, na njemu nijedne ogrebotine. Stvar je sljedeća, nismo kući imali interneta nekih 11 dana zbog prelaska na drugog operatera pa sam koristio 3G, ALI JAKO MALO. Nedavno sam skontao da mi je usage time gotovo identičan standby timeu. Također sam shvatio da se to događa samo kada mi je mobitel spojen na WiFi ili Cellular. Pokušao sam ga restartirati, hard reset, restorao na tvorničke postavke pa back upao, restoreao na tvorničke postavke i postavio kao novi iPhone, svaki puta dakle sam bio bez ijedne aplikacije te je problem svaki put bio tu. Pokušao sam i sa nekim "trikom" sa neta gdje se iskljuci wifi, ukljuci sve na cellular dati, pričeka cca 5 min te se isključi samo 3G i nakon toga se upali WiFi - ovo je pomoglo koliko sam skontao većini. međutim ne i meni. izbrisao sam sve mailove, icloud mi se ne backupa osim manually preko iTunesa, background app refresh iskljucen, iskljucen location services. nista na push notifikacijama. dakle sve sam iskljucio sto sam mogao no medutim, cim sam spojen na net odmah mi nesto nabija usage time i samim time guta bateriju. nadam se da netko ima neku ideju. garancije nemam jer jer istekla a i mobitel nije kupljen u hrvatskoj. takoder prije cu odustati od smartphoneova nego kupiti novu bateriju. u attachmentu mozete pronaci test sa iBackupbota, takoder, mislim da je taj test u redu. nadam se da cete mi nekako pomoći. živili!

i.imgur.com/3iIVgvB.jpg
16.08.2014 | 21:31
Prvo,nerealno je ocekivati da ti baterija bude istog kapaciteta kao kada je nov telefon. Koristis ga 2 godine i naravno da nece drzati kao na pocetku. E sad sto se tice problema usage. Nesto ti konstantno radi u pozadini a to moze biti i neka aplikacija . Moj savjet je restore i bas nista nemoj instalirati. Naravno idi na set as new. Koristi par dana pa vidi kako se ponasa. To sto se tebi desava ne spada pod garanciju.
17.08.2014 | 14:10
Sve sam to pokušao, čak sam par puta postavio kao novi iPhone te sam napravio i novi iCloud account. Znam i sam da nešto radi u pozadini, aplikacija nije sigurno jer sam sve eraseao. Mislim da se nešto zbuggalo, nešto u samom sustavu... Ako je kalendar ili reminderi ili vrijeme i burza (koji su mi empty) ili nešto slično, nije mi jasno jer su mi location services off i background app refresh off...
17.08.2014 | 14:48
Već se pisalo o tome.
Moraš detektirati gdje je problem.
Restore i upogovi ga kao novi telefon. Nikakav iCloud ne postavljaj, nikakve e-mailove, facetime iMessage, ništa, spotlight isključi.
Sve pogasi pa i telefon i vidi preko noći da li baterija curi, to bi bio HW kvar.
Upali telefon u avionskom modu i onda vidi.
Pali redom servise dan za dan i mkora nešto izaći.
Ja sam imao muku s 4G i nakon nekoliko restorea i postavke kao novi telefon, curenje baterije se smirilo.
18.08.2014 | 16:07
Sve je isključeno što si rekao, niti jedne aplikacije nemam. Ostavio sam ga preko noći sa airplane mode off, wifi off, cellular data off. ovo je rezultati:
i.imgur.com/YUAQQFP.png

Onda sam upalio WiFi, ostavio ga neko vrijeme, bum, usage time se povećao. Mislim da je neki bug u sustavu, jer čim upalim WiFi ili Cellular datu, odmah mi sustav nabija usage time...
18.08.2014 | 17:54
Imaš automatsko skidanje updateova?
18.08.2014 | 20:09
I to je isključeno
18.08.2014 | 20:20
Onda napravi doma varijantu da ti se komp žicom spaja na net, a iphone wifijem na komp pa preko njega ide na net. Na kompu instaliraj neki gateway softver pa prati logove da vidiš kakav je to promet, na koje servere spaja, po kojim portovima, da li skida ili šalje...
23.08.2014 | 17:19
Update: instalirao sam SYS i devicestats sa appstorea, malo popratio procese, nešto sam još po postavkama "čačkao" i čini mi se da je problem otklonjen, za sada. a u biti ni sam ne znam kako sam ga popravio. moguće je sljedeće: ostavio sam mail na push i fetch, upalio i messenger da se updatea, i onda sam ih iskljucio te je od tada sve ok. iako mi nije jasno kako je problem bio tu dok sam sve to imao iskljuceno i kada sam bio bez ijedne aplikacije ako još što otkrijem, javim
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?