26.08.2014 | 12:53
Imam doma dvije klizne stijene, jednu dimenzija 200x220 i drugu 240x220 cm. Drvena stolarija, termopan stakla, stara 17 godina, proizvođač iz Slovenije, otišao u stečaj prije 10 godina, ne postoji nikakav ovlašteni servis niti ikakva podrška. Obje unatrag par godina zaje*avaju kod zatvaranja, ne da ih se više "sjesti" na mjesto, ne dihtaju kako treba, mehanizam za zatvaranje ne hvata više na svim točkama...
Nakon dosta traženja našao sam servisera koji je bio od volje doći i pogledati. U startu je rekao da možda neće moći ništa napraviti, ali da će nešto sigurno morati naplatiti. Ja sam se s tim složio. Čovjek je došao, pogledao i rekao "može se". Nisam ni pitao za cijenu, samo neka napravi. Kad je bio gotov, radio je oko 2h, obje su stijene klizale skoro kao nove (sve radi kako treba, samo treba biti s njima nježan jer su masivne, a mehanizam je mjestimično poglodan). Da mi je rekao 1000 kn, platio bi da okom ne trepnem. Tražio je 120 kn. Dobio je 150.
Ne treba biti takav da a priori svakog smatraš lopovom i prevarantom jer će ti se onda često i dogoditi da oni koji nisu takvi niti ne žele s tobom imati posla.