iPhone 4s i iOS 7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4s i iOS 7

11.09.2014 | 17:17
Znam da je ova tema već obrađena i pročitao sam komentare ali s obzirom da je tema davno bila otvorena i da sad ipak postoji veći vremenski odmak koji može dati objektivniju sliku zanima me sto sada ekipa misli o iOS 7 na iPhone 4s. Da li i dalje postoje dvojbe oko toga da li napraviti upgrade na iOS 7 ili ipak ostavit na iOS 6?

Nevjerojatna je činjenica da ekipa sa istim modelom iPhone 4s ima toliko različita iskustva stoga bi volio čuti mišljenje od onih koji nadprosjecno znaju vise o ovim uređajima i samom sustavu kako on funkcionira.

Nadam se da neće rasprava o ovome krenuti u krivom smjeru i svađu već da će par ljudi reci konkretna i uistinu objektivna iskustva na ovu temu.
11.09.2014 | 18:02
Tesko je donijeti objektivnu prosudbu kad je to uglavnom subjektivna stvar. Mene ne smeta sto je u nekim radnjama 10-20% (subjektivan osjecaj) sporiji nego na iOS6. Nekad, vrlo rijetko (recimo jednom u dva mjeseca), zna se zablokat na 2-3 sekunde (kad ne reagira na touch) i nakon toga nastavi normalno. Ponekad otvaranje nekih aplikacija zna potrajati 1-2 sekunde. Cini mi se da su svi navedeni problemi bili manje izrazeni na iOS6. Medjutim, meni to ne predstavlja nikakav problem i ja cu reci da mi iP4S solidno radi na iOS 7. iPad 2 jos uvijek koristim na iOS6 i za nijansu je zivahniji. Nikako se nebi slozio sa tvrdnjom da je ocajno spor i da se neda normalno koristiti. Ukoliko razmisljas o update-u, moras se pozuriti jer za nekoliko dana kad izadje iOS 8 neces moci staviti iOS 7. Za update na iOS8 tek treba vidjeti.
11.09.2014 | 18:08
Hvala na odgovoru..
Sad ćemo vidjeti još koji komentar ako dodje..
Ja ću mob dobit tek za nekih 10 dana tako da će vjerojatno već izaći iOS 8 ali jbg, tu ne mogu ništa napraviti.
11.09.2014 | 18:39
Ne znam da li ces dobiti mobitel od nekoga polovni ili ces ga dobiti novog. Ako je polovni mogao bi ti taj ciji je sada mob reci kako ide na njemu ios6, a ako se odlucis kroz dan dva neka ga on napravi update na 7. Osobno mi je misljenje ako radi na ios6 odlicno, zasto mijenjati:)
12.09.2014 | 14:13
Žena je imala na 4-ci iOS6 i to je za razliku od iOS7 na mojoj 4-ci bilo puno fluidnije. Dakle, "običnu" 4-ku imam i ponekad se događaju slične stvari kao jmirakulu. Npr. popis kontakata se otvara dvije sekunde nakon klika na ikonu slušalice.
Ponekad stisneš neki klizač, npr. 3g, pa ne znaš jel nisi precizno taknuo, pa ponovo i onda uhvati.
S vremenom sam se naviknuo, da bi bilo bolje brže - dapače i rado, al i ovako se može, na jednojezgrenom procesoru.

Na iPad-u 2 mi 7-ica radi zvjerski - meni brže ne treba Doduše, ja sam nezahtjevan user iĐiđa.
12.09.2014 | 15:07
Moja supruga isto ima 4G na kojem smo napravili upgrade na iOS7. Velika greska. Sve je super fluidno radilo na starijem OS-u :/ Sedmica jednostavno steka, fali tu memorije vidi se.

Zato jedva ceka da dobijem iPhone 6, kako bi se ona dograbila mog 5S i rijesila trzavog 4G

Tako da, u svakom zlu nesto dobro
12.09.2014 | 17:21
Imam 4S i ios7 mi radi glatko, ne blokira... bez problema. Na iPad-u 2 sam instalirao i isprobavao prve bete 8-ice i nisu bile upotrebljive, bugovito je to bilo, zapinjalo, rušilo se; sada je gore beta7 (vani je i beta8 koju nisam isprobao) koja radi korektno i mišljenja sam da će i finalna verzija raditi tako; sporije je to nego na ios7 pa je možda za iPad2 bolje ostatit na ios7, dok će iPhone 4S vjerojatno ići dobro i na 8-ici.
12.09.2014 | 18:54
@smet Kaj iPad2 nije zericu brzi (ima veci clock jer se bolje hladi i veca baterija) od iP4S, pa bi shodno tome na njemu trebalo bolje raditi. Mozda je ipak otezavajuca okolnost malo veca rezolucija na iPad2.
12.09.2014 | 19:17
Hehe...kad se sve zbroji i oduzme vidim da prevladavaju oni kojima ipak iOS7 na iPhone 4 ili 4s malo steka, makar to bila sitnica. Evo ja imam iPad Air i iOS7 na njemu i naravno da je meni to super, ali kad je u pitanju iPhone to mi nije vazno jer mi ne treba masu tih funkcija, osim osnovnog ali ne bih davao toliku lovu za to..lovu radije trošim na novi Mac.

Prema mom mišljenju malo pre skupa stvarčica s obzirom koliko je važna u smislu korištenja u usporedbi s drugim iDevice uređajima.
13.09.2014 | 02:51
Ja sam kupio iPad Mini cim je izasao i dosao mi sa iOS6. Napravio sam kasnije upgrade na 7 i pokajao se ISTI DAN. Prodao sam ga kolegi odmah. Toliko mi je isao na zivce...

Ako platim premium product hocu premium iskustvo, a ne trzavo, steka, hoce/nece, cekam 3 sec da se nesto dogodi. Da mi treba takav dozivljaj kupio bi Android

Kasnije sam kupio Mini sa Retina screen i sve radi ko zmaj. Bas onako kako i treba. Ali, naravno, on je i puno jaci ispod haube...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?