London - iPhone - WTF
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

London - iPhone - WTF

20.09.2014 | 01:35
Nisam primjetio da je bilo na Jabučnjaku, ovo je istovremeno i fascinantno i zastrašujuće.

Red za iphone: Apple Store, Regent Street London, englezi i njihova kultura stajanja u redu.
20.09.2014 | 05:46
Nevjerojatno...
Koliko km je to dugačko (i koliko vremena traje dok stigneš u Store)?
20.09.2014 | 05:48
Na kolko procjenjuju cekanje?
20.09.2014 | 07:46
Bolesno koliko narod s toliko kulture kreira smeća da ih mala vojska smetlara mora opsluživati u realnom vremenu.
Pretpostavljam da u redu stoji manji dio onih koji ga eto maraju imati prvi, još manji dio onih koji se na pol sekunde žele pojavit u nekim medijima i većina onih koji žele iPhone 6 kupljen za X odmah preprodati za X puta PI onima koji nisu htjeli stajati u redu.
20.09.2014 | 08:27
svašta
20.09.2014 | 09:26
Bog me ne bi natjeral stajati u redu.
Mada mogu shvatiti ljude. Stoje u redu kako bi uhvatili iPgone i onda ga preprodali za veću lovu.
Čisto biznis.
20.09.2014 | 09:32
Ako je za biznis, mogu shvatit.No, ako je za osobnu upotrebu, svaki red preko pol sata do sat cekanja je ludost. Rekao bi na granici poremećaja.
20.09.2014 | 09:51
Čak i ja kao veliki Apple entuzijast nikada ne bih čekao u redu duže od pola sata, ako i toliko.

Mogu ih shvatiti ako je to neki oblik socijalizacije, ali inače...
20.09.2014 | 10:16
Pa stoje ljudi u redu i za ulaznice za tekme, pa za knjige (Harry Potter, pa kad izađu The Winds of Winter, to će bit histerija), kompjuterske igrice (WoW), i tak ... A ovaj red nije imal ni kilometar
20.09.2014 | 13:04
Nije kilometar, al je blizu. Video traje tri minute, čovjek hoda normalnom brzinom, a pola reda se zapravo nalazi sfrkano u onom šumarku. Brat - bratu, ak ide 6 km na sat, deset minuta je kilometar, pola je 5 minuta. Dakle kojih 800 metara žive vage.
20.09.2014 | 14:57
video = 3min, 1km = 10min, 500m = 5min. Kako pobogu onda red ima 800m?
20.09.2014 | 15:11
sad sam cak i pogledao video 500m max
20.09.2014 | 18:48
Ako ste rekli da covjek piči 6km/h, i neka mu je konstanta, onda znači da će 100m preč za minut. Ako taj video traje 3minute, onda je neosporivo 300m red.
20.09.2014 | 19:14
Pa red je i unutar parka po kojem ovaj nije prolazil
20.09.2014 | 21:42
Unutar parka ima ovaj burek (ili savijača ak je sa sirom) od linije tak da tu ima još par stotina metara koje nije prohodao, al ok, od 500 do 700 metara je realnije.

A evo kak je stvar izgledala u New Yorku: Big Trouble in Little China.
21.09.2014 | 09:54
Ako ljudi nemaju pametnija posla pa stoje u redu da bi zaradili koju kintu na preprodaji za više novca - to je OK - svatko zarađuje onako kako zna.
Oni koji stoje u redu da bi prvi imali mobitel su malo (za pola stepenice) veći glupani od onih koji su voljni platiti JOŠ VIŠE novca da ga kupe od onih koji su čekali u redu, da bi među prvima imali mobitel koji ionako neće raditi kako treba do nakon 3. updatea OS-a.
21.09.2014 | 13:25
kajjaznam kaže:
Pa stoje ljudi u redu i za ulaznice za tekme, pa za knjige (Harry Potter, pa kad izađu The Winds of Winter, to će bit histerija), kompjuterske igrice (WoW), i tak ... A ovaj red nije imal ni kilometar

Stoje ljudi, ali vecinom kupuju za sebe. Bogme ono kosooki ne kupuju za sebe, vec za neke bogatije.
Isto kako neki drugi kosooki igraju WoW za neke bogatije.
21.09.2014 | 14:38
Smijesno...
21.09.2014 | 14:49
smayoo kaže:

Oni koji stoje u redu da bi prvi imali mobitel su malo (za pola stepenice) veći glupani od onih koji su voljni platiti JOŠ VIŠE novca da ga kupe od onih koji su čekali u redu, da bi među prvima imali mobitel koji ionako neće raditi kako treba do nakon 3. updatea OS-a.

21.09.2014 | 16:51
smayoo kaže:
Ako ljudi nemaju pametnija posla pa stoje u redu da bi zaradili koju kintu na preprodaji za više novca - to je OK - svatko zarađuje onako kako zna.

Zasto bi nili glupi. Mozda ne sebi, klincu sam kupovao stvari po vecoj cijeni.
21.09.2014 | 19:19
Možda je ljudima dosadilo kupovati i čekati nekakva sniženja. Ja kad vidim nekakvo poskupljenje odmah to kupim, mada malo trgovina to koristi...možda je vrijeme da trgovine naprave novi zaokret u poslovanju i ponude nam česta poskupljenja
22.09.2014 | 08:23
22.09.2014 | 12:20
Ja ne znam kako se jos nisam naucio, ali svake godine se nanovo iznenadim kolikom brzinom napreduje ljudska glupost. Koliko vidim puno naprednije od same tehnologije.
22.09.2014 | 12:58

litra krvi, litra benzina.
uvijek aktualni!
22.09.2014 | 13:23
Ovo je još gore.

Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?