16.02.2015 | 03:08
99% US web ducana ima istaknute cijene sa porezom (Apple.com je recimo jedan od rijetkih koji nema), i ova puska je bila 120$ sa svim porezima i ukljucenom besplatnom postarinom. Jos ti daju par sitnica na poklon
Nisam htio nositi pusku po aerodromima i skretati paznju na sebe, tako da sam ipak kupio kod nas.
Logicno kada da se naviknes na neke cijene da ti to postane normalno, ali ja kada godinama kupujem nesto duplo jeftinije i pozelim to kupiti i kod nas, blago se sokiram domacim cijenama. I generalno odnosom prema kupcima od kojih zive. Nista drugo.
U Americi ce te stalno zatrpavati akcijama, popustima, nekim dealovima. Samo da kupis, da potrosis. Puno njih radi price dumping, ali svejedno ne propadaju. Ameri kupuju i sto im ne treba, samo nek je snizeno.
Price guarantee je isto tako odlicna stvar ili povrat no questions asked. Ne smijem ni zamisliti taj scenarij kod nas
Kupim TV u Konzumu za 10000kn, i vidim sutradan taj isti u Mercatoru za 9000. U Americi bi ti u vecini slucajeva Konzum vratio 1000kn (da bi ostali konkurentni i imali zadovoljnog kupca), dok bi kod nas rekli "boli me patka, budes bolje gledao prije nego kupis"
Drugaciji mentalitet. Al zato su oni Amerika, a mi smo to sto jesmo