iPhone 4S i iOS 8.1.3
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4S i iOS 8.1.3

08.02.2015 | 23:53
Je je, tako nešto.
09.02.2015 | 15:54
Stavio originalnu bateriju i ponovno iOS 8.1.2 i u prvih sat vremena palo 8% od toga bio cca 30min na wifiu a ostalih 30min podešavao postavke i porihtavao razne stvari..

Sad ću vidjeti kako će dalje biti.

Dali netko ima savjet šta bi mogao probati ili napraviti ako bude jednako kao i do sad, osim da ga prodam i uzmam drugi?
09.02.2015 | 16:48
Sama proizvodna cijena auta je 10-12% prodajne. Mislim, da je tu sve uračunato, bez razvoja marketinga ekstraprofita i ostalih nameta od strane autoindustrije.
09.02.2015 | 17:19
8% nije puno za sat vremena drkarenja po njemu.
isto tako preko noći je oko 10% potrošnje nekakva normala.
meni se to čini OK.
pali li se još uvjek sam kad ga ugasiš?
09.02.2015 | 17:47
Oke, sad s original baterijom i ponovno metnutim 8.1.2 nisam ga mogao ugasiti palio se da.

Ali sad sam stavio nadogradnju na 8.1.3 pa ću vidjeti do jutra..

Nočas mi se s 34% oko 2h do 9h ujutro ugasio.
09.02.2015 | 20:39
Meni iP 4 preko noci pojeo 2-3%. Prije toga je gutao i do 30% preko noci, ali nakon nekoliko restorea i set as new iphone to se smirilo i sad je okali je baterija na izdisaju i treba je mijenjati.
09.02.2015 | 21:37
Ma @zabac i 10-15% mi je oke kroz 8-10h noću kad samo stoji, ali 30-40% je previše.
10.02.2015 | 10:40
Bok, sinoć u 12h je bio na 80ak % a jutros kad sam pogledao u 6:45 na 30ak % i tu nešto neštima..

Dali postoji neka app za "kao" popravak baterije a da ju je netko probao?

Stavljam iOS 8.0 pa ako ni to ne pomogne onda stvarno više nemam ideja..
10.02.2015 | 10:50
Već smo razglabali o tome.
1. Sve pogasi, BT, Wi-Fi, GPS, GSM i ostavi ga preko noći - vidi koliko guta, ako guta, baterija je gotova.
2. Pali redom usluge i ostavljaj preko noći do trenutka kad počne gutati.

Znaći, upalis GSM bez podataka, pa s podatcima, pa Wi-Fi, pa BT, pa GPS.
Probaj ugasiti Spotlight.

Još probaj restore i Set As New Phone (meni je pomoglo nakon nekoliko takvih restorea), doduše iOS 6 je bio u pitanju.
10.02.2015 | 10:52
Ma ovo što je nočas progutao je bilo bez ičega samo je bio upaljen nikakvi wifi ili mobilni niti BT ni GPS..
10.02.2015 | 11:13
A prijenos podataka?
Pogasi sve prekonoć i vidi je li guta bateriju (nemoj ga gasiti na Power tipku). Mislim da avionski mod pogasi sve.
Moraš istraživati. Ja sam isto nekoliko dana prtljao dok se nije smirilo. Da li sami file kad se napravi Restore ima kakvih promjena, a Apple ne daje novu verziju zbog nekih sitnih promjena, ne znam. Znam da je za poluditi. Treba detektirati da ji je do same baterije ili ipak neki proces u pozadini radi.
10.02.2015 | 11:16
Provjeri kod upotrebe (u Settingsu, pa General) imaš dva vremena, Uporaba i Pripravno stanje. Tu su neki sati navedeni. Ne smiju biti isti. Ako jesu, tada procesa neku vrti cijelo vrijeme.
Meni je Uporaba 2h3min, a Pripravno stanje 4h28min. Tako nekako mora biti.
Prvo vrijeme je koliko si prškao po mobu, a drugo je vrijeme od kad si ga s punjača maknuo.
10.02.2015 | 14:12
@zabac, gledao sam do sad ta vremena ali tek sad vidim da tamo nešto piše do sad su bile (-) na oba mjesta.
Ma sve je pogašeno jer sam Opcije sam pregledao, pošto sam i sam prije imao IP4S tako da znam te postavke podesiti jer meni je moj prije godine dana dok ga nisam prodao normalno radio dok ovaj radi totalno nenormalno.

Kolega je rekao da ako se to se sredi s vremenom poslat će ga u iService™ ili iKlinika samo ne zna gdje je bolje pa ako može preporuka ili ako neko s foruma slučajno radi u jednom od ta dva ili nekom sličnom servisu za jabučne uređaje recite pa da pošaljemo na dijagnostiku da se vidi šta je?!
10.02.2015 | 14:20
Jesi li napravio restore i set as new? Ako nisi, zaludu ti ga je slat ikome
10.02.2015 | 14:23
Stavio staru originalnu bateriju i nakon toga iOS 8.1.2 pa ga prijavio kao novi uređaj i onda updejtao na 8.1.3 i nakon toga mi je nočas 50% otišlo.

Restore nisam kad sam stavio novi iOS ali mogu sad to napraviti pa možda dođe sebi.
10.02.2015 | 18:00
baterija.jpg

Ovako bi trebalo izgledati.
Dolje su postoci što guta najviše baterije.
10.02.2015 | 19:23
Kod mene
Uporaba -
Pripravno stanje -

Dolje napomena:

UPOTREBA BATERIJE
Informacije o bateriji bit će dostupne nakonnekoliko minuta upotrebe iPhonea

A već ga sat vremena koristim po AppStoreu i internetu..
10.02.2015 | 19:32
Nešto ne štima. Je li se telefon grije kad se puni, ono, je li vrući?
Možda je elektronika koja kontrolira bateriju vrisnula (nagađam na prazno).
10.02.2015 | 19:34
Nije. Ne znam, ali frend će ga poslati na dijagnostiku i iKlinika i iService su rekli da je dijagnostika besplatna pa ćemo vidjeti šta je točno..

Moguće da je nešto otišlo nije isključeno.
10.02.2015 | 19:43
Kažeš, stavio si gore iOS 8.1.2. Da to nije bila beta verzija. Veliš da si nadogradio na 8.1.3? Ako si nadogradio beta verziju, ne znam da li je to pametno.
Probaj stvarno restore i set as new phone. Gubiš SMS-ove i pozicije u igrama (barem mislim da je tako).
10.02.2015 | 20:08
Da, baš tim redom.

Napravio Restore prije 3h i hard reset nekoliko puta danas.

iPhone4,1_8.1.2_12B440_Restore.ipsw

Točno ovaj sam skinuo e sad ja ne znam jeli Beta taj model ili nije
10.02.2015 | 20:51
A zašto nisi preko iTunesa napravio restore?
Tko ti garantira ispravnost ipsw datoteke?
Ja nikad nisam skidao nikakve datoteke, sve je iTunes odradio
10.02.2015 | 20:56
Jesam sad zadnje popodne sam napravio restore preko iTunesa i stavio mi je ovu zadnju verziju ali opet kapacitet pada brzo..
Budem sad ponovio radnju kako ste rekli da možda tek nakon nekoliko Restorea bude bolje.

Gore ti piše vrijeme i postotak o od onda nisam dirao mob do sad kada idem napraviti ponovno Restore iz iTunesa a sad je an 69% znaći ništa popaljeno samo mob radi na signalu..

http://

btw. i sad ga opet ne mogu ugasiti, odma prikaže jabuku i pali se nazad.
11.02.2015 | 10:53
Slikano kad sam ga stavio sinoć u AirMode i jutros kad sam pogledao vidite postotak..

Ide na servis nema druge..

11.02.2015 | 16:39
Ili elektronika baterije ili neki proces zdere bateriju.
Za 11:30 sati 37% baterije je previse.
Da li se telefon grije pretjerano?
11.02.2015 | 18:15
Ne, normalne je temperature..

Evo kolega poslao u iKliniku na dijagnostiku pa ćemo vidjeti.. Javim vam šta je..

Hvala svima na pomoći
21.02.2015 | 18:21
iKlinika rezultati "obdukcije": baterija je originalna uredu ali je kvar na matičnoj i zbog toga nešto konstantno"sisa" bateriju.

Kolega se žalio prodavatelju i ovaj mu rekao da mu vrati mob i dobit će novac nazad tako da je još dobro i ispalo.

btw. (ne znam dali smijem ovo ili ne ali unaprijed se ispričavam) ajde ako netko tu s foruma ima za prodati 4S ali u potpuno funkcijonalnom stanju da je sve ispravno sa svom opremom neka mi se javi u PM pa da mu dam kontakt od kolege kupca.

Hvala na pomoći i lijep pozdrav za sada!
21.02.2015 | 18:50
Imamo oglasnik za takve aktivnosti. Pametnije ti je tamo pogledati da li tko nudi, odnosno staviti oglas da kupuješ. Oni koji su za to zainteresirani, tražit će to tamo, a ne na forumu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?