Potreban aktivacijski SIM za iPhone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Potreban aktivacijski SIM za iPhone 5

15.03.2015 | 18:03
I dalje sam u potrazi za bezobrazno jeftinim iPhone 5

Ovog puta radi se o 5ici sa Svedske Telenor mreze. Prodavac kaze da je telefon otkljucan, ali da je potreban SIM od Telenora kako bi se izvrsila aktivacija. Ja vec imam kombinaciju da dobijem SIM iz Svedske.

Zanima me da li je neko imao iskustvo sa tzv. aktivacijom i da li su mi potrebni neki kodovi od mreze kako bih uspjesno zavrsio aktivaciju, tj. otkljucavanje telefona da radi na svim mrezama?
15.03.2015 | 19:20
To sto ti je prodavac rekao je glupost da nije moguce veca. Ako je telefon otkljucan samo ubaci bilo koju karticu i uradi restore preko itunes i aktiviraj telefon.
15.03.2015 | 19:23
I mene je to malo zbunilo.

support.apple.com/en-us/HT201328
Pri dnu ove stranice pise poruka koja se pokazuje na telefonu: The SIM card inserted in this iPhone does not appear to be supported. Only compatible SIM cards...

P.S. Preko iCloud sajta sam provjerio i iCloud je otkljucan, ali me zanima ima li neko na forumu da moze da mi preko IMEI-a da provjeri da li je telefon zakljucan i na koju mrezu
15.03.2015 | 19:47
Provjera preko IMEI-a se placa koliko znam.
15.03.2015 | 22:42
Ja sam to provjeravao mnogim clanovima sa foruma besplatno ali sad ne mogu jer nemam vise bonus kredita tako da i ja svaku provjeru placam. Ako je telefon otkljucan te poruke nema. Samo jos da ti kazem da je to jedna od najskupljih mreza za otkljucavanje. Bez obzira ako je ugovor istekao.
16.03.2015 | 02:49
@Miki:

Prodam ti ja factory unlocked 5S bezobrazno jeftino
16.03.2015 | 04:20
Momci hvala vam na pomoci i preciznoj analizi situacije. Prodavcu sam pokazao vase odgovore tako da je spreman jos malkice spustiti cijenu. Vidjecu tokom dana sta ce biti.

Drlovicu posalji na pp bezobraznu ponudu da vidimo mozemo li trgovati da se i ja vise dokopam telefona, muka mi je od prefarbanih muljatora sa oglasa
16.03.2015 | 07:09
@drlovric - prodaj meni 5s ako imaš...
16.03.2015 | 10:07
daj imei da provjerim.

i dobro razmisli o kupovini. telenor sweden unlock nije baš jeftin.
na kraju će te ispast telefon i unlock skuplje nego da si ga kupio već otključanog.
16.03.2015 | 11:52
@vpasic Evo IMEI pa bas da vidimo sta se desava sa ovim telefonom: 013631001977724
16.03.2015 | 13:01
Kupljen je u United Arab Emirates tako da mi i nema logike ta prica
17.03.2015 | 03:28
Saint ti dobro govori. Meni je kroz ruke proslo jako puno factory unlocked, kao i nazovi factory unlocked (sa USA trzista), i tvornicki otkljucan uredjaj mi NIKADA nije trazio karticu za aktivaciju. Stavis svoj SIM, spojis na iTunes, i to je to.

A ovaj arapski na svedskoj mrezi je i meni zanimljiv. To je vjerojatno mobitel od nekog svjetskog putnika Baba ga neka koristila, samo za SMS, kada ide u crkvu u Dubai nedjeljom
17.03.2015 | 09:21
IMEI: 013631001977724
Original Serial: DNPKDGJJDTWF
Model Number: A1429
Order Number: MD298
Network: Global
Activated: Yes
Contract Status: Unknown
AppleCare Protection: No
Telephone Technical Support: Expired
Repairs & Service Coverage: Expired
Purchase Country: UNITED ARAB EMIRATES
Purchase Date: July 22, 2013
Carrier: United Arab Emirates Du.
Factory Simlock: Unlocked
Find My iPhone: OFF
SIM Lock: Unknown

ovo su ti podaci...
17.03.2015 | 10:18
i FMI je OFF.
17.03.2015 | 11:06
da i FMI je OFF, po mom sudu ovaj telefon nema nikakve veze sa Švedskom, kupljen je u UAE i na njihovu mrezu 90% zakljucan...

GSX provjera koja bi razrijesila misteriju SimLock statusa, bi me kostala 1.7 kredita na serveru (1.7€)ž

ako je bas bitno kupcu mogu provjerit, i pocastit ga.. ako nije, ako je jedan od mnogih na oglasu, neka trazi dalje, kompliciran je uređaj

inače factory unlock ako je na lockan bi bio negdje oko 400-500kn
17.03.2015 | 11:22
Nasao sam se sa prodavcom i moram priznati da me svaki put i iznova ljudi iznenadjuju sta sve prodaju. Tipke za pojacavanje i smanjivanje ne rade, IMEI od telefona ne odgovara onom na kutiji, kupac je inzistirao da je telefon sa Svedske mreze dok mu nisam PONOVO pokazao ovu temu gdje se vidi da su ozbiljni ljudi provjerili situaciju. Na sve to on cijenu telefona drasticno smanjuje sto mi je bio zadnji znak da mu se zuri sa prodajom da tako kazem.

Hvala vam svima na pomoci i cimanju Uglavnom ni sam ne znam gdje da vise trazim polovnjaka, jer ovo sto se na oglasima nudi je zalosno
17.03.2015 | 11:42
evo nudi ti drlovric 5S, neznam covjeka ali velika vjerojatnost je da te nece zajebat. Po oglasnima ces rijetko kad naici na uredan mobitel...
17.03.2015 | 11:44
5S je jos skupa igracka (za mene) Zato sam i u potrazi za 5icom jer su cijene fino pale, ali tesko je naci korektan primjerak
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, Riba, tino1, Anonimci (554)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa