04.04.2015 | 09:49
Ne znam točno za iPhone, ali Apple Care Protection Plan za Mac u Hrvatskoj sam iskoristio bez problema.
To je pravilo Apple-a kojeg se svi reselleri moraju pridržavati - kada im se donese proizvod pod Apple Care produženim jamstvom - ne samo da ne mora biti kupljen u tom dućanu, već može dolaziti iz bilo kojeg dućana na svijetu i vlasnik za njega ne mora imati račun jer se sve vidi na webu pod serijskim brojem - oni su ga dužni besplatno popraviti dokle god jamstvo vrijedi.
Za iPhone Apple Care nije plus dvije godine, već još godina dana, ako se ne varam - no opet je duplo duže.
Tako da s te strane ne vidim razlog zašto ti ne bi priznali jamstvo kojeg ćeš ipak morati nabaviti vani jer ga ovdje ne možeš kupiti, pa ga registrirati ga na neku stranu adresu.
No, potencijalni problem je što sa zemljama u kojima nema vlastite Store-ove za iPhone radi zastupstva direktno sa mobilnim operaterima tih država, a ne njihovim generalnim zastupnicima u toj zemlji. Tako kod nas iPhone-ove u iStyle-u, Store-u, Filex-u ne kupuješ preko Apcom-a (distribuera), već preko T-Coma ili Vipa - pa su njihova pravila...
Ne znam ti šta više reći, osim da dobro provjeriš hoće li ti to proći ovdje.
Primjerice, u EU smo skoro dvije godine, a još uvijek nemamo iTunes gift card-ove kod naših resellera, iako su mi u Store-u 2013. pričali da ih samo ulazak u Uniju priječi da i s time krenu u ponudi; jer sve zemlje EU-a imaju te kartice bilo u Store-ovima, ili “authorised reseller” dućanima.
Toliko - nadam se da sam bio od pomoći.