14.07.2015 | 18:35
LTE (4G) troši bateriju kao i 3G znatno više od WiFi mreže.
Trajanje baterije mi ovisi o aplikacijama koje koristim, njihovim postavkama i na kojoj sam vrsti mreže, ali neki prosjek na LTE i 3G mreži je oko 6 sati korištenja i 20 sata standby (26 sati ukupno). Iste postavke i aplikacije na WiFi mreži i baterija traje oko 10 sati korištenja i 25 sati standby (35 sati ukupno). Rekord mi je (bez ikakvih siljenja) oko 12 sati korištenja i 30 sati standby (na WiFi mreži)(42 sata ukupno). Na mobu najviše koristim poruke, web, mail, pozivi (što preko mob, što preko raznih VOiP aplikacija), Facebook, cca. pol sata igranja neke igre i Apple Music, cca 2 sata (to dosta troši bateriju ako upalim airplay) + max 2 sata razne druge aplikacije. To je neki prosjek.
A evo i nekih savjeta koje sam primijenio kod sebe, pa ako pomogne.
Neke postavke sam si namjestio za efikasnije korištenje, posebno tu mislim na pozadinsko osvježavanje aplikacija (Background App Refresh), određivanje lokacije (Location), notifikacije (Notifications) i obavezno sam si isključio Auto-Brightness, jer to troši bateriju kao blesavo kad je na 100%.
Znači prođi kroz sve instalirane aplikacije u postavkama i tamo si isključi pozadinsko osvježavanje aplikacija (Background App Refresh) za svaku aplikaciju za koju smatraš da joj to ne treba. Zatim namjesti korištenje lokacije za svaki app (nikad, samo kad se aplikacija koristi i uvijek - sam vidi što ti treba i kako koristiš koji app), isto vrijedi za notifikacije, niti želim, niti smatram korisnim da mi ama baš svaka aplikacija šalje razne notifikacije. Sve ovo troši dokazano bateriju, pa si uzmi malo vremena i sve si namjesti za efikasniju potrošnju i bit ćeš mirniji. Postavke moba nisam dirao mjesecima od kad sam si sve namjestio.
Naravno ako sve ovo ne bude dovoljno i ako se ne radi o nekom kvaru baterije onda ti preostaje kupiti nešto ovakvo:
Mophie