27.07.2015 | 07:54
Pozdrav!
Kupio sam iPhone 5, tvornički zaključan na Vip, te je prodavač naveo da je predan zahtjev za unlock. budući da sam na drugoj mreži, taj unlock s nestrpljenjem očekujem! nadalje, telefon je kod preuzimanja bio aktiviran vip karticom pa sam ga mogao koristiti preko wifi-ja i sve opcije i aplikacije koje rade na internet pogon..
e sad, dugo mi je bilo čekati unlock jer svaki dan kad sam stavio karticu drugog operatera i spojio na iTunes, pisalo je da je SIM kartica nevažeća, te je i dalje telefon van funkcije.... zatim sam ga resetirao, izbrisao iPhone u njegovom meniju, a sad vidim da je ćovjek na drugom forumu imao sličnih problema, dugo je čekao unlock, te mu je bilo preporučeno napravit restore, ali preko itunesa... e, ja to vise ne mogu napravit, jer je telefon u modu podešavanja, moju karticu ne prihvaća, a Vip kartice nemam da ga aktiviram do faze kad bi ga itunes mogao prepoznati... jedino mi je rješenje koje mi pada na pamet da od nekog posudim Vip SIM karticu dok ga ne aktiviram, a onda mogu napravit restore preko iTunesa... imate li kakvu drugu ideju, pomoć?
Molim Vas za hitnost, bez telefona sam tjedan dana...
Hvala...