02.09.2015 | 11:52
Bok drustvo, najnevjerojatniju situaciju imam
Napuhnuta baterija u mom iPhoneu 5-ici je izbila ekran iz svog lezista, zajedno sa staklenim okvirom i povrsinom Home gumba. Dakle, mogu ekran gotovo odvojiti od telefona, drzi se samo na flat kabelu. iPhone funkcionira normalno, ali se zna malo blesirati proximity senzor i slabije cujem sugovornika. Pa imam par pitanja oko kojih bih volio cuti savjete:
1) Gdje to odnijeti servisirati i je li moguce uopce tu ista napraviti? Pretpostavljam da bi bila dovoljna samo zamjena baterije i namjestanje ekrana natrag na svoje mjesto. No, muci me problem pod 2)
2) S obzirom da mi vec preko godinu dana ne funkcionira Sleep/wake tipka, a iPhone je moguce odnijeti na besplatno rjesavanje tog tvornickog problema (provjereno serijalcem preko Apple weba), sto prvo napraviti? Odnijeti prvo srediti bateriju ne spomenuvsi Sleep/wake gumb koji ce ionako vjerojatno primjetiti da ne radi, pa ga tek onda prijaviti za zamjenu doticne? Odnijeti kako jest pa sto srede - srede? Bojim se da ga sluzbeni servis nece htjeti primiti takvog poluraspadnutog za program zamjene Sleep/wake gumba.
3) Sto u medjuvremenu s obzirom da imam jedan ispravni iPhone 3GS i SIM car adapter, odnosno kako si prebaciti stvari sa 5-ice na 3GS? Uspio sam preko iClouda prebaciti sve kontakte, sto mi je zapravo i najbitnije, no je li moguce prebaciti i mail accounte nekako i ostatak stvari? Jasno mi je da restorati backup iOS 8-ice na iOS 6.1 (koji je zadnji podrzan na 3GS-u) ne ide.
Hvala na misljenjima i sugestijama