Kupovina iPhonea 6 s njuškala
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina iPhonea 6 s njuškala

30.09.2015 | 11:06
Pozdrav, moze pomoc.
Idem kupiti iPhone 6 preko njuskala (naci se sa covjekom naravno).
Budjet je 4500kn, iz ST sam.
Naime ovaj oglas www.njuskalo.hr/iphone-6/iphone-6-vakumi...mreze-oglas-14290066
namjeravam uzeti. Sto se covjeka tice, dobra iskustva otprije, ali nikada iphone.
Kaze nema racun, ali ima garanciju original, kaze kada se upali mob i aktivira pocinje teci garancija.
Pitam ga iz koje drzave je, kaze svi moji su za EU namjenjeni.
Pitam dal ce garancija vrijediti bez racuna, kaze nema brige u vezi tog.

Moze Vase pojasnjenje jeli ovo istina, i zna li netko kako nabavlja mobitele bez racuna i za ok cijenu.
Jer nezelim da sutradan policija pokuca, i odnese mobitel.
Unaprijed hvala.
30.09.2015 | 11:46
vrijedi garancija bez računa.

to su ti uglavnom telefonu uzeti na firmu odnosno produženje firminog ugovora pa dobiju hrpu telefona za zaposlenike (naravno po niskoj cijeni) koje onda ekipa dalje prodaje.

račun ti vjerovatno ne može dat jer mu treba za firmu a tebi ionako ništa ne znači jer te garancija pokriva i bez računa.

nemaš brige za policiju neće ti nitko kucat na vrata.

jedan savjet, uzmi zaključan jer je 200kn jeftiniji pa zatraži unlock kojeg ti naši operateri moraju besplatno odradit.
30.09.2015 | 14:35
Je ali ostali su samo otkljucani. Samo me strah da nije ukradena roba
30.09.2015 | 15:03
vigor123 kaže:
Je ali ostali su samo otkljucani. Samo me strah da nije ukradena roba

Ako te je strah da je ukradena roba, onda ga traži da ti samo pokaže račun gdje je naveden tvoj ser. broj. Vjerovatno ima jedan račun i na njemu desetak mobitela, ali moraju biti napisani ser. brojevi na računu.
30.09.2015 | 16:07
Ma kazem Vam lik radi na njuskalu 4 godine, na internetu dobra iskustva, ja imam iskustva sa Samsungom, bilo sve ok.
Sad neznam, iPhone je kompliciraniji kod servisa/kupovine.
Vjerujem da nije ukradena roba, cim ima Tmobile, VIP i slobodne.
Jer pitao sam za ostale modele sve raspordano, znaci da radi dobro, cijena je ok.
Samo me bunilo ja sam rekao imas li ovjerenu garanciju, kaze on da ima papir, on za iPhone netreba biti ovjeren, to je EU garancija, i dovoljan ti je to i serijsi broj, priznaju uredno.
Najdraze bi mi bilo, kada bi netko tko se BAS RAZUMIJE u iP nazvao covjeka i propitao ga u vezi garancije.
Znam da trazim veliku uslugu, ali nezelim se zeznuti, tako da molim nekoga, placam pice !
30.09.2015 | 18:24
Zar nema niti jedna dobra dusa, samo da nazove, pita sto se treba znati tocno, i napise ovdje.
Placam pivo, ako treba preko paypala.
30.09.2015 | 22:48
Nista onda, sutra idem uzet valjda bude sve uredu javim.

Moze li mi netko SLIKATI kako bi trebao izgledati APPLEOV jamstveni list?
Do ujutro 12h???
Pliz
30.09.2015 | 23:43
Jamstveni list izdaje uvoznik. Uvoznika iOS uređaja ima nekoliko. Originalni APPLE jamstveni list ti u HR ne znači bogzna što. Bitno je da na jamstvenom listu imaš upisanu adresu i ime firme prodavatelja, pečat i datum prodaje. Pa onda, ako si sumnjičav, nazovi tu firmu i provjeri kod njih da li su na taj datum prodali taj iPhone.
01.10.2015 | 00:45
Eh sad....ja njega nista ne razumijen kad on meni to ovako objasnjava.
Zato sam mislio ako netko moze provjeriti s njime, iskreno nerazumijem se u iPhone (cijeli zivot na Androidu-dosadio).
Placam pivo ako je iz ST, ako ne poslat cu mu novaca za razgovor.
01.10.2015 | 09:48
Kako kaže Tele2 reklama.... 'i tako će ostati zauvijek'. Dakle cijena će uvijek za flagship modele biti velika (kod Apple uređaja i veća) i to je tako.

Bojkot neće proći jer će uvijek biti ljudi koji ti to mogu priuštiti i to je ok. Oni koji ne mogu ili će se time pomiriti ili će nešto napraviti po tom pitanju (skupit lovu ili plakat u kutu što je isto ok).
01.10.2015 | 10:11
Znam da je puno,ali u ST nema niti jedna bolja ponuda a da je novi...jel nazvao itko?
  • FI4
  • Korisnik
  • 2
01.10.2015 | 10:45
U oglasu piše: "HR garancija iz dućana", pitao bih ga kojeg dućana i onda provjerio u tom dućanu. Ako je slobodan uređaj onda ga je vjerovatno vani kupio i onda imaš Apple godišnju garanciju ali ga nosiš u njihov službeni dućan kojeg nema u Hr. Kad ga tamo doneseš oni ne pitaju za račun, samo provjere serijski broj i to je to.

Na tvom mjestu otišao bi na piće s likom, poslao serijski broj frendu neka provjeri i ako je sve ok kupio. Sumnjam da lik ne zna te stvari ako se bavi prodajom i znaš ga od prije, tako da nije to na slijepo i da ćeš nekome morati uplatiti novce bez da vidiš iPhone i samu osobu.
01.10.2015 | 13:31
rusty kaže:
Kako kaže Tele2 reklama.... 'i tako će ostati zauvijek'. Dakle cijena će uvijek za flagship modele biti velika (kod Apple uređaja i veća) i to je tako.

Bojkot neće proći jer će uvijek biti ljudi koji ti to mogu priuštiti i to je ok. Oni koji ne mogu ili će se time pomiriti ili će nešto napraviti po tom pitanju (skupit lovu ili plakat u kutu što je isto ok).

Ili neće kupovati više naj noviji model nego par generacija stariji.
01.10.2015 | 15:16
Ma da Vam iskren budem hvala za pomoc prvo.
Zatim, kada se ukuca serijski broj, pise da jos nije aktiviran, shodno time znaci da nije koristen, jer je vakum na paketu kaze.
Nista nije na slijepo, samo me brine garancija. Ja njega nista neshvacam ovako sta kaze za garanciju.
On kaze ima neku europsku garanciju 1 god OD AKTIVACIJE.
Sad ja pitam ima li pecate ducana kaze ne, to je najnormalnija garancija, vrijedi u svima iStyle ducanima.
Zovem Zagreb jeli istina, kazu da samo posaljes nam serijski broj, slike kvara, i ako je sve uredu saljes uredaj.
Jos jednom molim da netko STRUCAN!!!! (ne kao ja laik) nazove covjeka, pita da mu objasni kakva je garancija i kakav je to mob ako nema hrv garanciju i javi ovdje.
Ponavljam platiti cu mu, ljudi smo. Eto molim jos jednom, nekome ko se razumi je to sekund posla, a meni puno znaci, znam da sam dosadan, jer neda mi se ici nalaziti nisam bas u ST centru, imam voznje pa da nekupim.
HVALA!
01.10.2015 | 18:16
Ja nerazumijem ovog koji traži da neko za njega nazove lika u ST
01.10.2015 | 18:29
I jeli to problem?
cuo sam se ja sa covjekom 2 puta, ali jednostavno ja njega nerazumin nista sta govori, opcenito se nerazumin u iP (zadnji imao ip3gs)

Jel toliki problem ako se kuzis u iP pitat ga kakva je to garancija, i pitata ga jel izgleda kao sto bi i trebala ( jer pojma neman kako izgleda)
01.10.2015 | 19:09
I što će reć na telefon?
Meni ti je to malo gotovanski... nađi se s likom, pokaže ti jamstvo, nazoveš iStyle ili sličan apple servis i telefonski s njima provjeriš... stvarno nije teško i stvarno ne traje dugo, majke mi!
01.10.2015 | 19:11
Pa dobro. Sto cu pitati u iStyleu? Izrecitirat serijski broj i sta upitat?
01.10.2015 | 19:34
havdic kaže:
I što će reć na telefon?
Meni ti je to malo gotovanski... nađi se s likom, pokaže ti jamstvo, nazoveš iStyle ili sličan apple servis i telefonski s njima provjeriš... stvarno nije teško i stvarno ne traje dugo, majke mi!

Danasnji ljudi bi kraj vode zedni ostali.

Odi na kavu sa covjekom i nek ti objasni. Nazovi iStyle, objasni o cemu se radi i to je to.

Nisi ni nazvao ni potrudio se. Za sebe radis, ne za druge.

Znas kako se kaze?

Tko se srami, ostane gladan.
02.10.2015 | 03:45
Evo ti mog savjeta. Odustani id kupnje i kupi si neki telefon za kojega znaš i pitanja i odgovore. Ovako trpaš vikalicu sa glupostima. Ja da prodajem telefon i da mi dođe kupac koji nezna šta kupuje. Ja bi odustao od prodaje
02.10.2015 | 06:44
vigor123, ajde polako i smiri živce.
Račun kao račun ti na Apple proizvodima nije toliko bitan.
Svaki od njih, bilo kompjutor, tablet, telefon, sat se registrira pri prvom uključivanju i od tada mu počinje teći garancija.
Što znači, možeš ih kupiti primjerice MacBook ili iPhone, držati ih zapakirane u kutijama 6 mjeseci, i tek onda ihizvući i prvi puta upaliti - e garancija ti počinje vrijediti OD TOG DANA.
I ukoliko se mobitelu nešto desi, možeš ga odnjeti u bilo koji od hrvatskih autoriziranih reselera što imaju i servise (poput iStylea, Storea, Filexa...) bez ikakvog papira, jer oni će po serijskom broju uređaja znati vrijedi li mu još garancija, ili ne.
A isto tako možeš znati i ti.
Postoji Apple stranica u koju ukucaš serijski broj svog uređaja, i odmah ti se izlista koji je to uređaj, koliko je star i vrijedi li mu garancija.
Sada naravno, postoji stvar jednogodišnje garancije od Apple-a, i trogodišne garancije od AppleCare+ opcije - ali i to je isto - samo dulje za dvije godine i to moraš doplatiti.
Evo ti link:
selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

I to je to - ne treba ti ništa drugo, 100 posto.
02.10.2015 | 07:56
Ta fora "kad ej aktiviran počinje teći garancija" ni meni ne drži vodu. Za svaki uređaj koji sam kupio mi je prodavač ispunio garantni list na kojem je napisan datum kupnje.
02.10.2015 | 08:08
Evo sa apple-ove stranice: Apple, as defined below, warrants this Apple-branded hardware
product against defects in materials and workmanship under normal use for a period of ONE (1) YEAR
from the date of retail purchase by the original end-user purchaser (“Warranty Period”).
02.10.2015 | 09:34
Ja sam kupio iPhon 4s prije dvije godine u T mobile Web shopu i na garantnom listi ima samo štambilj od T mobilea. Nema ni datuma ni potpisa trgovca. Garancija mi je tekla od dana kad sam aktivirao telefon.
02.10.2015 | 11:41
od trenutka aktivacije uređaja idućih godinu dana imas garanciju na iPhone bez obzira na račun.
Ako si siguran da nije ukraden, ako imas povjerenje u prodavaca, slobodno kupi uređaj....

Ja sam nosio svoj 5s model kupljen u Kini a proizveden za Australijsko trziste, bez racuna i icega o uređaju sam dobio novi.
02.10.2015 | 14:16
E pa to me jedino zanimalo. Covjek je pouzdan, to nema brige, vjerojatno preko firme kupuje (jer ima firmu u ST, bavi se necim drugim)

Nista uzimam pa sta bude, samo da nedodje policija kuc kuc i dobro je.
Hvala svima
02.10.2015 | 16:23
www.njuskalo.hr/iphone-6/iphone-6-64gb-r...mreze-oglas-12953817

ovaj se cini jos bolji.
Vidite ima otpremnicu, racun tcom i garanciju urednu, a cijena ista.
Jel otpremnica sa slike izgleda ok?
02.10.2015 | 17:40
A koji ce ti klinac od 16GB? Uzmi si 64Gb
02.10.2015 | 17:51
A koji će ti klinac od 64GB? Uzmi si od 16GB.
Papiri izgledaju autentično.
02.10.2015 | 18:06
Papiri su ok, nego nema racuna. Jel dosta otpremnica, kaze da.
Ako jest, sutra uzimam napokon, ovo je najbolje sto sam nasa
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 16 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, Riba, Anonimci (228)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa