iCloud 50 GB plaćanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iCloud 50 GB plaćanje

08.10.2015 | 16:16
Uzeo sam dodatni iCloud prostor od 50GB i mjesečna rata mi je 1.24USD. Postoji li mogućnost da se to plati odjednom unaprijed 1-2 godine, da ne moram svaki mjesec to plaćati?
Naime kartica pridružena na iTunes mi služi samo za online plaćanja i zna se dogoditi da gore nemam love ukoliko ništ ne kupujem, a Apple-u nebi hito ostati dužan . U svakom slučaju šalju li oni obavijest svaki mjesec ili je to nekaj tipa trajni nalog?
08.10.2015 | 16:49
Ja sam isto uzeo taj plan... Mislim da nema mogućnosti plaćanja godinu ili dvije unaprijed.
Prije sam bio na onom godišnjem planu, ne sjećam se točno koja je bila cifra, za 20 GB storage-a. To se naplaćivalo jednom godišnje, sada skidaju sa kartice vezane za iTunes račun jednom mjesečno, nešto kao trajni nalog, skinu i pošalju ti na e-mail račun...
08.10.2015 | 18:29
Jos malo i postojati ce dnevni najam.
  • Dijete
  • Posjetitelj
09.10.2015 | 00:11
Kupi itunes bon u ukucaj ga... Pa ce koristit taj iznos u slucaju da nemas na kartici.
09.10.2015 | 10:13
Bon ima za RH?
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.10.2015 | 00:43
zabac kaže:
Bon ima za RH?

Pa nije proslo ni pune dvije godine kako nisam doma, ali bih nekako cuo da je USD postao sluzbena valuta RH. Tako da pretpostavljam da je u nekoj zemlji koja ima bonove...

I koliko sam upoznat, ne, nema bonova za RH. Al mozda se varam...
12.10.2015 | 06:06
Ja sam iz konteksta zaključio ("...zna se dogoditi da gore nemam love...") kako je @sXekid iz Hrvatske.
12.10.2015 | 06:20
Mozes kupiti i Visa Gift Card sa odredjenim iznosom, zakaci tu karticu uz account i imace Apple sa cega naplatiti.

Mada kompliciras bez veze, jer stvarno ne vidim u cemu je problem da na toj kartici uvijek imas 10-20$ za takve stvari :/
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.10.2015 | 11:16
zabac kaže:
Ja sam iz konteksta zaključio ("...zna se dogoditi da gore nemam love...") kako je @sXekid iz Hrvatske.

28.10.2015 | 12:23
Ne znam koji je razlog zašto je OP uzeo plaćeni account ali i ja sam o tome razmišljao par sekundi.

Kad sam uzeo novi telefon prije desetak dana njegov backup je zauzeo 3,6 GB i to mi je pojelo cijeli prostor gore. Imao sam backup od starog 5s od ranije i iPad Mini i njih dva zajedno nisu gutala ni 1,5 GB. S novim telefonom došao sam na par sto KB slobodnog. Tako sam izbrisao ova dva backupa i pomirio se da ću samo jedan telefon gore držati a ostalo na kompu.

Ispada da imaju bug. Uopće nema razloga da backup bude toliko velik.

Kao što piše na linku, otišao sam u Settings, iCloud, Storage, Manage Storage, pa tu stisnuo na svoj 6s telefon, ugasio Photo Library, upalio Photo Library i odjednom sam imao gore 4,9 GB slobodno. Na kraju sam opet upalio backup za sve žive i nežive iUređaje pošto je eto 5GB postalo dovoljno za sve.
29.10.2015 | 12:49
IgorD kaže:
Kao što piše na linku, otišao sam u Settings, iCloud, Storage, Manage Storage, pa tu stisnuo na svoj 6s telefon, ugasio Photo Library, upalio Photo Library i odjednom sam imao gore 4,9 GB slobodno. Na kraju sam opet upalio backup za sve žive i nežive iUređaje pošto je eto 5GB postalo dovoljno za sve.

Kad dodaš backupu mail i fotke, ne može biti dosta nikako
30.10.2015 | 00:23
No da, na kraju sam za sve uređaje iskopčao backup slika. One mi se ionako prek istog iClouda prebacuju same s jednog na sve ostale uređaje pa nema potreba da se te iste fotke šalju u sklopu backupa svakog uređaja. Ne treba mi gore 5 kopija iste slike.

Sve telefone uredno backupiram na kompove kad god stignem i to na nekoliko različitih kompova. Slike dodatno čupam van svako malo. Sve to onda ide prek TimeMachine na razne NASove.

Bez slika, 5 uređaja, pola giga zauzeto na iCloudu.

Dok sam sad proučavao stvari, vidio sam da u Manage Storage od samog telefona nude brisanje skinutog iOS updatea.
10.11.2015 | 14:28
Evo sjela je prva rata bez problema i prošla je transakcija. Izgleda da se kod ovakvog načina plaćanja nemora imati barem 50kn više od iznosa na kartici, kao za PayPal plaćanja.

A uvijek imam po tih par dolara sitno, tako da nije problem. Samo ne volim gore imati veće iznose, i limit kao na klasičnoj Visi, jer tu karticu koristim samo za online kupnju tako da sam miran gdje sve ostavljam brojeve .
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 17 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, MacSlavko, Riba, Anonimci (252)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa