12.10.2015 | 09:13
Ma bedaci, da nisu mogli složit da iTunes ne nudi odmah restore čim uštekaš novi telefon nego da ti dole napiše poruku da izabrani backup zahtijeva prvo update sistema pa tek onda pokreni restore.
Sve to u kombinaciji s činjenicom da u starom telefonu imam internet banking koji bi se izgubio da sam sve selio u novi telefon tak da sam ja u novi iPhone gurnuo sim od t-mobila. Imao sam kod njih jedan extra broj koji nikad nisam koristio ali pošto je bio krive veličine prvo sam išao do njih da mi ga zamijene, micro u nano sim. Onda sam usput navratio u vip gdje sam u subotu uzeo iPhone 6s pitat da li je telefon otključan. Veli da nije iako su mi u Tcomu rekli da su svi njihovi iPhoni otključani.
Ok, u vipu sam zatražio da mi otključaju oba iPhona, i stari i novi i ona je rekla da će to biti aktivno za koji dan.
Sve ovo pišem zato što sam prvo pomislio da se telefon zablokirao zbog tcom sima. Na kraju je ispalo da je u pitanju bug samog iOS sistema 9.0 i da je čak i vipov telefon otključan pošto sad sve normalno radi sa tcom brojem (ili je stvarno to otključavanje bilo aktivno unutar sat vremena).
PS, e da, znao sam da to nije sve. Prvo mi se iTunes nisu htjeli spojiti na Apple. Već u petak mi je iTunes počeo kod ulaska javljati da se ne može spojiti na Store ali me tada to nije bilo briga. Ispalo je da se stvarno ne može spojiti pa kad sam jučer prvi put uštekao telefon niš se nije događalo.
B net i njihov dns koji svako malo izgubi pola weba. Ok, pošto sam već imao s tim iskustva upisao sam one google dns servere 8888/8844 i tad je veza proradila.