13.11.2015 | 02:23
Imam iPhone 6 64GB, imao sam priliku duže se družiti s iPhone 5S i dosta kraće s iPhone 6S.
Razlika između 5S i 6 je minimalna u brzini, ali je zato velika u dizajnu, dok je razlika između 6S i 6 u brzini velika, ali u dizajnu nikakva
6S je mob sa skoro duplo jačim CPU-om i GPU-om i s duplo više RAM-a (2GB) + ima TouchID 2. generacije koji radi trenutno i značajno je brži od onoga na iPhone 6. Također kamera je značajno bolja na 6S, ne samo zbog megapiksela (koji u biti samo povećavaju veličinu slike) već su slike nekako bogatije/punije, dok je video značajno stabilniji, mirniji. I na kraju 6S ima tzv. 3D Touch koji se nakon par dana privikavanja pokazao vrlo korisnim i značajno mijenja korištenje iPhonea na bolje.
Zaključak: Ako imaš iPhone 6 onda nemaš prevelikog razloga prelaziti na 6S, ali ako si na 5S ili nižim serijama razlika će biti puno drastičnija (na bolje) nego da se pređe na 6.
Ako ti je novac problem osobno bih uvijek išao na više GB, jer mi je i potreba za njima važnija od čistih performansi i novih mogućnosti, ali s druge strane uz 50GB iClouda koji košta 1$ mjesečno ni prostor više nije preveliki problem, ali sve ovisi za što mobitel najviše koristiš.