Koji iPhone, 6 ili 6s?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji iPhone, 6 ili 6s?

12.11.2015 | 13:46
Evo u nedoumici sam koji koji iPhone kupiti? Odnosno da li iPhone 6 ili 6s. Naime bratić me gnjavi da mu prodam svoj iPhone 5 jer je dobro očuvan i radi još fluidno i kako je bio naporan ja mu obećao do idućeg mjeseca prodati jer me gnjavi par mjeseci i morao sam ga skinuti sa vrata.

Već neko vrijeme sam razmišljao mijenjati ali uvije odustanem jer mi realno ne treba. I sad ajde da ne pregazim obećanje jer je rekao ženi i sad se ova veseli a imaju klince pa si ne mogu priuštiti novi i moram im prodati.

iPhone 6 sam probao i super mi je u uzeo bi od 64GB Space Gray boju ili 6s od 16 GB koji izgleda isto. Malo mi je glupo i nikad nisam uzimao S liniju jer poslije ide redizajn pa mi je to generacija koju sam izbjegavao.
E sad i pare su u pitanju. Za 6s bi trebao dati 1000 kuna više. Pa me zanima iskustvo onih koji su imali 6 i prešli na 6s da li se isplati 6s radi novih poboljšanja ili je 6 sasvim dovoljan?

Nije baš da mi se razbacuje sa novcem jer imam drugih troškova ali na firmu bi me koštao novi 6s kao i na oglasu ovdje.

Pitam jer nisam imao priliku isprobati 6s.
12.11.2015 | 14:33
Moje mišljenje je da treba čekati iPhone 7(iliti kako se već bude zvao), jer ove S linije uvijek su izgledom iste kao prethodnik. Sada da imam iPhone 5/5C/5S ne bih sigurno uzimao 6 ili 6S, jer sve što mogu sa 6/6S mogu i sa 5/5C/5S, samo par sekundi sporije.

Ako imaš viška love i ako ti je bitno da budeš u trendu onda samo naprijed.
12.11.2015 | 15:36
Stvarno si širokogrudan po pitanju svog bratića.
Kažeš da ti realno ne treba novi iphone. Pa koji klinac ga kupuješ, pogotovo ako su ti troškovi veliki problem? Mučiš nepotrebno, već duže vrijeme, prvo sebe i druge! Budeš završio na tabletama.
12.11.2015 | 15:40
Ma eto dosadan i pili ga. A volio bi malo promijeniti već mi je dosadio.
12.11.2015 | 16:58
Ja imam šesticu, 64 GB, i nemam nikakvih prigovora na njega... 6S sam imao priliku isprobati i čini mi se da je brži u otvaranju aplikacija.
Ako je vjerovati usporednim testovima 6S ipak ima prednost nad 6 zbog bržeg procesora i 2 GB RAM-a...
Ono što sam primjetio je da 6S ima puno brži touch ID, nisi ni stavio prst a on se već otključao.
Ali unatoč svemu tome, da biram između 6 od 64 GB i 6S od 16 GB izabrao bi onaj prvi... Po meni je 16 GB u današnje vrijeme stvarno premalo.
12.11.2015 | 17:02
Moze li mi neko objasniti mogu li nekog korisnika staviti na ignore ?

da nikako ne vidim njegove postove ...

hvala

inace ON Topic :

Ja cu cekati iPhone 7 , 5S mi je jos super
12.11.2015 | 17:34
iStrucnjak kaže:

Nažalost, ne možeš...
12.11.2015 | 21:10
iStrucnjak kaže:

da nikako ne vidim njegove postove ...

hvala

inace ON Topic :

Ja cu cekati iPhone 7 , 5S mi je jos super

Šta imaš kandidata?
12.11.2015 | 22:12
Josip R. kaže:
Evo u nedoumici sam koji koji iPhone kupiti? Odnosno da li iPhone 6 ili 6s. Naime bratić me gnjavi da mu prodam svoj iPhone 5 jer je dobro očuvan i radi još fluidno i kako je bio naporan ja mu obećao do idućeg mjeseca prodati jer me gnjavi par mjeseci i morao sam ga skinuti sa vrata.

Već neko vrijeme sam razmišljao mijenjati ali uvije odustanem jer mi realno ne treba. I sad ajde da ne pregazim obećanje jer je rekao ženi i sad se ova veseli a imaju klince pa si ne mogu priuštiti novi i moram im prodati.

iPhone 6 sam probao i super mi je u uzeo bi od 64GB Space Gray boju ili 6s od 16 GB koji izgleda isto. Malo mi je glupo i nikad nisam uzimao S liniju jer poslije ide redizajn pa mi je to generacija koju sam izbjegavao.
E sad i pare su u pitanju. Za 6s bi trebao dati 1000 kuna više. Pa me zanima iskustvo onih koji su imali 6 i prešli na 6s da li se isplati 6s radi novih poboljšanja ili je 6 sasvim dovoljan?

Nije baš da mi se razbacuje sa novcem jer imam drugih troškova ali na firmu bi me koštao novi 6s kao i na oglasu ovdje.

Pitam jer nisam imao priliku isprobati 6s.

Po svemu napisanom tebi treba šestica - nikako 6S. Jel 6S ima mogućnost snimanja 4K videa, i fotografije može slikati sa 1.5 sekundi videa prije i poslije same slike. To zahtjeva prostora - a kako 6S model ciljaš 16 GB, neće ti biti dovoljno.
Osorno sam prešao s petite na šesticu i prezadovoljan sam - pa ti preporučam da napraviš isto
13.11.2015 | 02:23
Imam iPhone 6 64GB, imao sam priliku duže se družiti s iPhone 5S i dosta kraće s iPhone 6S.
Razlika između 5S i 6 je minimalna u brzini, ali je zato velika u dizajnu, dok je razlika između 6S i 6 u brzini velika, ali u dizajnu nikakva

6S je mob sa skoro duplo jačim CPU-om i GPU-om i s duplo više RAM-a (2GB) + ima TouchID 2. generacije koji radi trenutno i značajno je brži od onoga na iPhone 6. Također kamera je značajno bolja na 6S, ne samo zbog megapiksela (koji u biti samo povećavaju veličinu slike) već su slike nekako bogatije/punije, dok je video značajno stabilniji, mirniji. I na kraju 6S ima tzv. 3D Touch koji se nakon par dana privikavanja pokazao vrlo korisnim i značajno mijenja korištenje iPhonea na bolje.

Zaključak: Ako imaš iPhone 6 onda nemaš prevelikog razloga prelaziti na 6S, ali ako si na 5S ili nižim serijama razlika će biti puno drastičnija (na bolje) nego da se pređe na 6.
Ako ti je novac problem osobno bih uvijek išao na više GB, jer mi je i potreba za njima važnija od čistih performansi i novih mogućnosti, ali s druge strane uz 50GB iClouda koji košta 1$ mjesečno ni prostor više nije preveliki problem, ali sve ovisi za što mobitel najviše koristiš.
13.11.2015 | 08:01
Pa kamera mi recimo igra ulogu jer bi počeo nešto snimati ali taj prostor mi je problematičan nadao sam se da će izbaciti tih 16GB ali nisu što je stvarno jadno od njih ali što ćeš vjerojatno koje sam sreće izbace sa sedmicom. Sad nešto se priča početak godine prije drugog Q iPhone 7 ili manji iPhone?

6S super zvuči, vjerojatno bi dulje držao korak sa novim iOSom.

Možda ipak financije presude ne znam. Nije da sam pri parama mislim imam ih ali ima bitnijih troškova.
13.11.2015 | 08:40
Koristio sam 6 16gb i kako je u firmi trebalo produziti pretplatu presao sam na 6s 64gb. treba kazati da mi nije bila namjera preci na 6s nego mi je namjera bila preci na 64gb, ali kada su mi ponudili istu cijenu za 6 64gb i 6s 64gb nije bilo razmisljanja.

e sada razlike... 2gb RAM-a cuda cine. rekao bi da je to daleko najveca razlika. nema reloada tabova u safariju, nema reloada aplikacija iz multitaskinga, yt video te cekao na mjestu na kojem si ga pauzirao bez obizira jesi li otisao pogledati 10 tabova u safari, provjeriti face ili ko zna sta. stvarno jedina prava razlika je u 2 gb RAM-a.
ne mogu kazati da mi je 6s drasticno brzi od 6, ali RAM cini da izgleda tako. sta se kamere tice ocekivao sam vecu razliku tako da mi to nije bilo nesto wauu. i naravano vracamo se na pitanje 16gb il 64gb. uvijek sam imamo 16gb modele al jednostavno to je danas premalo posebno za 6s gdje photo sada zbog vise megapiksela zauzima vise a da ne govorim za live photo i video. unatoc svemu gore recenom ja tvoje pitanje svodim na na izbor izmedu 64 gb ili 16 gb i tu je izbor jasan. nikad vise 16gb!

EDIT:
sto se pak tice touch ID-a, on je munjevito brz i rekao bih da ima 99,9% uspjesnost otkljucavanja dok sam na 6 imao oko 90% i cesto bi trebao brisati senzor, dok na 6s nema potrebe ALI ta brzina me je upocetku jako smetala, dode poruka il nesto i zelim je procitati sa lockscreena taknes home tipku i ne da nisi vidio poruku nego nisi vidio lockscreen. sada sam se vec navikao kada trebam nesto provjeriti, bilo sat ili notifikaciju, koristim power tipku ili prst koji mi nije prijavljen na touch ID
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.11.2015 | 09:03
@Ikica

a kako funkcionira famozni force touch? Ni si napisao ni riječi o tome, a to je pored tih 2Gb RAM-a jedna od novotarija na 6S modelima?

što se touch ID na 6 Plus tiče ja pak imam osjećaj da mi radi 99,9% prepoznavanja ova moja tri kobasičasta prsta koja sam prijavio, a nisam ga nikad nešto posebno čistio.
13.11.2015 | 09:20
Sank kaže:
@Ikica

a kako funkcionira famozni force touch? Ni si napisao ni riječi o tome, a to je pored tih 2Gb RAM-a jedna od novotarija na 6S modelima?

što se touch ID na 6 Plus tiče ja pak imam osjećaj da mi radi 99,9% prepoznavanja ova moja tri kobasičasta prsta koja sam prijavio, a nisam ga nikad nešto posebno čistio.

Šta se tiče touch id-a govorim svoje iskustvo jer ja iman malo "mokrije" prste Tj brzo se navlaze pa sam zbog toga morao brisati senzor na 6, sada ne moram. Ako nisi trebao to raditi na 6 onda ćeš primijetiti samo brzinu i ono što ide uz nju (što sam gore napisao).

Što se pak tiče force toucha, koristim ga najčešće na ikonici telefon. Ne trebam više ulaziti u favorite ili spotlight samo jače stisnem ikonicu telefon i on mi izbaci 3 broja koja najčešće biram. Ovdi je bitno za naglasiti da iOS vodi računa gdje se nalazim tako ako sam doma nakon force toucha na ikonu telefona nudi mi broj cure i 2-3 prijatelja, ako sam na poslu nudi mi 2-3 broja najvažnih partnera s kojim često komuniciram i broj cure . I naravno koristim ga u whatsapp u kad neko pošalje neki link pa laganim pritiskom na link provjerim (peek) jel link vrijedan ulaska il nije, ako nije samo pustim prst ako je jače stisnem i onda me odvede u safari il yt. I to je to što se force toucha tiče. Rekao bih korisno Al ne nešto presudno. Treba naglasiti isto da dok se to uspješno implementira na sve ostale aplikacije kroz cijeli sustav da ćemo tada vjerojatno bit u prilici kupiti iphone 7
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.11.2015 | 09:47
@Ikica hvala ti na info za foce touch. Zanima me jer to ima Apple Watch na mojoj ruci i doista ima zanimljivih načina korištenja i sviđa mi se kako je implementirano. Vjerujem da će se to proširiti kao što ima i sve više aplikacija koje imaju Apple Watch dodatak, premda ne rade svi baš najbolje, a neki i nikako, ali o tome u drugoj temi.
13.11.2015 | 23:01
Josipe, ljudino, valja te imati za bratica!

Nego, ovo sa 3d tacom, kad se pikne tako u primjerice messenger ili viber - moze li se vidjeti sadrzaj poruke a da ne javi seen?
14.11.2015 | 07:26
nemam pojma kako funkcionise ovaj force touch,al' ti mogu dati odgovor na pitanje @rak21

To sto ti zelis nece biti moguce ni sa force touch.

Ali je moguce ako u postavkama Viber accounta da to uradis,tj. omogucis/onemogucis seen opciju
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 15 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, Riba, Anonimci (225)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa