21.06.2016 | 17:15
ssivic kaže:
Ne znam po čemu zaključak da sam neupućen
Po tome što lupetaš. I to tako uvjereno i ustrajno.
ORGINALNI punjač znači da je proizveden po stardadima koje propisuje proizvođač uređaja, te da jedino korištenjem takvog može garantirati propisani rad uređaja.
Kojeg uređaja? Proizvođač *kojeg* uređaja propisuje standarde
USB porta s kojeg se puni mobitel? Proizvođač mobitela? Znači - nemoj puniti iPhone na USB portu u svom npr. Fordu jer možda TAJ USB port nije proizveden po standardima koje propisuje Apple? E, sad, da li se Samsung mobitel smije puniti na USB port u Ford autu, hm, to je već pitanje za Samsung... Je li to - to? Ili...?
Ne znam što tebi nije jasno u tome. I to je standardno značenje.
Ne, to NIJE standardno značenje. Standardi u elektrotehnici su mi profesija, posao i struka. Tvrdim odgovorno i kompetentno da to NIJE standardno značenje, nego je to neko tvoje subjektivno značenje.
I to nema veze sa mojom glavom već sa općenitom značenju točnije Apple-ovom značenju.
Naprotiv, to ima veze samo s tvojom glavom. U kojoj je očito velika zbrka po ovom pitanju. Zašto ima ikakve veze što Apple ima za reći na temu USB standarda? Odnosno - zašto bi to imalo ikakve veće veze od bilo kojeg drugog proizvođača elektronike?
Da je Appleu to toliko važno, dizajnirali bi punjač koji nije USB, nego neki njihov proprietery standard pa bi onda mogli pričati o "originalnom" i "neoriginalnom" punjaču. Ovako, Apple je rekao da se iPhone puni na standardni USB port, gdje god on bio, ali evo, *TI* si se našao da dijeliš sve USB portove na svijetu na "originalne" i "neoriginalne"...
ALI ti si proširio temu izvan okvira onoga što sam ja govorio.
Kako sam ja proširio temu? Govorio si o USB punjaču. iPhone se puni na USB port? Barem moj. Tvoj se puni nekako drugačije?
Samo sam rekao kako postoje punjači koji su certificirani (MFI) od strane proizvođača (Apple-a) te proizvođač tako može garantirati za normalnan propisan rad uređaja.
Koji su to punjači certificirani od strane Applea? Ima neka lista? Link? Može neki izvor?