31.08.2016 | 12:23
Lijep pozdrav svima. Danas sam se pridružio zajednici iako vas pratim povremeno već nekoliko godina.
Želio sam se samo nadovezati na prethodne komentare vezane uz konkretan problem.
Rapidno pražnjenje baterije ili battery drain, problem koji trenutno ti imaš na svom uređaju, pripada skupini hardverskih problema vezanih uz samo napajanje uređaja, odnosno sklopovlja koje ga regulira. To je jedan od naučestalijih problema koji se manifestira na nekoliko različitih načina:
- battery drain
- fake charging (prikazuje se simbol punjenja iako se postotak ne povećava nego pada)
- sporo punjenje
- pogreške prilikom restore-a
- računalo ne prepoznaje uređaj, odnosno iTunes ne prepoznaje uređaj
- iPhone se ne pali, zaglavi na Apple logo
- "this accessory may not be supported" poruka iako koristiš MFI punjač
Sve navedene nepravilnosti dolaze kao posljedica potpuno ili parcijalno neispravnih komponenti u tom dijelu strujnog kruga. Prvi i osnovni razlog svemu tome, a opet ono što je poprilično jasno demantirano u prethodnim postovima, je upravo korištenje nekvalitetnih i MFI necertificiranih punjača kupljenih na ebayu ili lokalnim trgovinama. Sama komponenta koja je u 90% slučajeva krivac je popularni U2 Tristar (iako se na iPhone 6 navodi kao U1700). Sama dijagnostika je gotovo nemoguća zbog sklonosti kontrolera da odumre parcijalno (kao u tvom slučaju), a popravak se obavlja najčešće na temelju iskustva.
Sam tvoj pristup u pokušaju otkrivanja uzroka problema uz pomoć kolega na forum je korektan. Napravila si sve što jedan krajnji korisnik koji nije tehničar može napraviti - potpuni restore operacijskog sustava (ponavljan više puta nego je trebalo) koji nije riješio problem, te sam odlazak serviseru koji isto nije riješio problem. Jedina opcija ti je pronaći dobrog servisera koji je upoznat s navedenim problemom i tko zna što radi. Daljnje pogršanje u radu je moguće, potpuno odumiranje kontrolera dovodi do nemogućnosti uređaja da se upali, odnosno da zaglavi na Apple logo.