19.09.2016 | 11:47
Pozdrav.
Ima li netko ovdje iskustva sa zamjenom home tipke na iPhoneu 6 ili bilo kojem drugom modelu koji ima Touch ID?
Prije nekih mjesec dana mi je Touch ID počeo štekati (sve rijeđe mi je prepoznavao fingerprint), nakon nekoliko dana je potpuno prestao očitavati otisak (iz postavki su svi snimljeni otisci nestali, Touch ID je bio potpuno disablean, te ga se nije moglo uopće ponovno setupirati u postavkama), a kroz idućih par dana je polako počeo odumirati i sami Home button.
Sada sam se malo trgnuo i hoću tu tipku promijeniti (ili popraviti), ali postajem pomalo očajan, nakon što sam pročitao neke članke na netu...
Naime, moj iPhone je kupljen u VIP-u krajem 2014. pa mu je garancija odavno istekla.. Stoga je najjeftinije i najbrže rješenje otići u kvartovski neovlašteni servis i za 200-300 kuna zamijeniti home tipku (s time da tada, navodno, definitivno ostajem bez Touch ID funkcionalnosti).
Navodno je u ovakvim slučajevima s nekim ranijim verzijama iOS-a bilo ogromnih problema, jer kad bi se ugradio "falši" home button – iPhone bi izbacio Error 53 i ostao zblokiran potpuno.. To je sve produkt Appleovog "strogog čuvanja naših privatnih podataka", poput otisaka prstiju, te povezanosti serijskog broja originalnog Touch senzora s matičnom pločom i/ili "cloudom" u kojem se čuvaju otisci, bla, bla.. Sada se taj kobni error valjda više ne događa (nakon iOS-a 9.2), mada pitanje je i kako to sada hendla novi iOS 10..
Uglavnom, ono što mene zanima:
Postoji li IKAKAV način da popravim ili zamijenim Home tipku, a da dobijem i Touch ID funkcionalnost + da ne platim to sve skupa kao Svetog Petra kajganu?
Zna li netko koliko košta takav popravak ili zamjena tipke u ovlaštenom servisu (iStyle ili sl.) i može li se to obaviti ono u roku od sat vremena, kao što se obavlja u neovlaštenim servisima?