19.10.2016 | 12:45
Google now je odličan primjer nečega sto je bolje na androidu. Google now daje jako puno informacija bez da ja kao korisnik ista moram podešavati i namještati.
Ovo je kao da kažemo kako je CIA/NSA puno bolja od MUP-a, CIA/NSA daje jako puno informacija bez da ja kao državljanin moram voditi brigu s kim pričam, što pričam i kad pričam, jer sve oni fino bilježe
Malo karikiram naravno, ali Google Now je u osnovi usluga koja ovisi o informacijama korisnika, gdje, što , koliko, zašto i sl. i tko je spreman u
potpunosti se odreći privatnosti i postati Google proizvod ili bolje rečeno postati oglasna ploča za njihove usluge. Naravno postoje ljudi kojima to ne odgovara i Apple je odlučio odigrati na tu kartu i sve to je poprilično ograničio.
P.S. meni na iOS-u notifikacije i lokacija parkiranog automobila rade odlično.
A ako baš netko želi neki pandan Google Nowu na iOS-u onda imamo
Google — the official Search app, dok na Androidu ipak Siri nemamo
koji je za naše govorno područje ne postoji dok za engleski funkcionira ok za nazvat nekoga, poslati poruku, pročitati poruku, postaviti reminder, alarm, doznati koja pjesma trenutno svira i sl. i ostalih 100 funkcija.
Kako kaže i @drlovric neke od tih stvari frustriraju i živciraju, plus Apple je dokazano u tim servisima lošiji od Googlea, iako se stvari mijenjaju na bolje, ali za mnoge presporo.
Ili Siri, imam je na svakom Apple uredjaju kojeg koristim (MBP, dva iPada i iPhone). One pojma nemaju jedna za drugu. Svaka je kao svijet za sebe. Ako sam necije ime spellovao na mob, ona Siri na iPad o tome zive veze nema. Na svakom uredjaju moram posebno reci koji mi je supurga, a ko kcerka i gdje zivim. Jer bi neko mogao ukrasti ime moje taste ako to prebace na sve uredjaje iz JUST WORKS kuce
Ovo kod mene radi savršeno, iPhone, iPad, Mac na svima Siri zna tko mi je žena, tko sestra i gdje živim, ali naravno kontakti su sinkronizirani preko iClouda, pa možda s tim ima veze.
Sve u svemu nekome više odgovara Android, nekome iOS, a netko sve to koristi silom prilika. Osobno sam probao desetke Android mobitel svih klasa i ovi iz najviše klase su cca. tek nakon 5 godina od prvog iPhonea dostigli navedeni u nekim stvarima, ali Android kao takav meni uopće ne odgovara, jednako kao ni Windows. I koliko god me iOS ili OS X ponekad živciraju i dalje je to puno manji problem nego moja neefikasnost i očaj kad koristim Windowse ili Android.
Bitno je da izbor postoji, a ostalo je stvar subjektivnog dojma.