11.08.2018 | 11:47
ante_p kaže:
Nebi se baš složio sa konstatacijom "If it ain't broken, don't fix it", ili po domaći "ne čačkaj mečku". pogotovo ako se radi o ovlaštenom servisu.
Riječ "ovlašteni" u mom iskustvenom prostoru u pravilu ne znači ništa dobro. Ja je asocijativno povezujem s pojmovima "arogantni", "indolentni", "ucjena", "racket" i tako...
Naravno, imao sam osobito zadovoljstvo upoznati ljude koji itekako odstupaju od tog mog dojma (dapače, stoje i na suprotnoj strani), ali ne dovoljno njih da me uvjere da je opće pravilo drugačije od tog koje sam opisao.
ante_p kaže:
Kažem kod mene je baterija na 87% i planiram je zamjeniti, zato što mi je bitan svaki %, posao je u pitanju.
Kako rekoh:
smayoo kaže:
Do 80% health se smatra urednom baterijom i ne mijenja se ako nemaš baš jak razlog (npr. heavy duty uporaba).
Iskreno malo mi ovdje "smrdi" na korisnika, trebalo bi čuti priču direktno od njega
Ne ulazeći u procjenu kolika je i ima li krivnje korisnika, ja bi se žalio Appleu što su primjetili indikator vlage i kad su uzeli telefon na servis radi zamjene baterije, a nisu obavijestili korisnicu o tom problemu niti o njegovim implikacijama. Ovako:
"Moramo Vam reći da mi možemo zamijeniti bateriju, ali, vidite, ovaj indikator pokazuje da je vaš mobitel bio izložen vlazi i radi toga, čak i u slučaju da nakon naše zamjene baterije nešto prestane raditi našom greškom - nećemo priznati to, nego ćete bilo kakav daljnji kvar morati sami financirati. Zato Vam savjetujemo da nam ne ostavljate svoj mobitel, dokle god vas služi dobro."
Ili, kraće: "Ne čačkaj mečku."
Eto.
Ja sam nedavno imao slučaj, čovjek ima sve modele iPhonea od 3GS, i kad samo mu na iPhone X pokazao da ima Touch 3D oduševio se, nije pojma imao da to postoji.
Mogu mislit da takav lik ode na servis, bojim se da bi bilo velikih problema.
Gledaj, osnovni je problem što ljudi temeljno u servisere nemaju povjerenja i u startu polaze s očekivanjem da ćete ih pokušati zajebati, prevariti, oguliti za lovu, itd. A tome ste prvenstveno sami krivi jer dozvoljavate ljudima koji su zaista takvi - da rade taj posao i blate vam struku. Još k tome da dodam, kad se netko takav dokopa papira da je "ovlašteni servis" (za bilo što - mobitel, auto, lift ili brodski motor) - Bože sačuvaj...