migracija kontakata s androida na iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

migracija kontakata s androida na iPhone

24.01.2017 | 09:26
Kolega je doživio obraćenje i izašao na svjetlost. Čitaj: prelazi s androida (Sony Xperia, neki veličine televizora, star jedno 2-3 godine) na iPhone (6S).
Koje su mogućnosti prebacivanja kontakata? A da, po mogućnosti, ne uključuju Google?
Isto pitanje za poruke? Za poruke nije toliko bitno da ih ima na novom telefonu, više da ih ima snimljene negdje.
24.01.2017 | 10:09
Spasi sve kontakte na sim karticu(preko xperie),i onda ih povuce na iphone-u.To moze na androidu za razliku od iPhone-a Na cemu radi PC ili Mac u svakom slucaju ima more programa za browse telefona i spasavanje Sms.Mislim da ima i app save sms na play store
24.01.2017 | 11:32
Kontakti preko SIM-a nije opcija. Čovjek ih ima daleko više od 200 i potpuno je neprihvatljivo da mu se to sve rasturi jer uz većinu njih ima najmanje broj mobitela i mail, a često i 2 telefona, itd.
24.01.2017 | 11:33
Da li je netko probao ovo?
www.imore.com/how-move-your-photos-conta...-more-android-iphone
24.01.2017 | 12:39
Zasto ne sa sluzbenim Move to iOS appom?
play.google.com/store/apps/details?id=com.apple.movetoios
24.01.2017 | 12:41
Sorry tek sad sam otvorio tvoj link i vidio da si za isto vec pita.

Sluzbeno ako je android iznad 4.4 radi, ali po mom iskustvu ja bi reka od 5 gori.
24.01.2017 | 12:52
Move to iOS radi savršeno. Prebaci sve što se prebaciti može.
Jedino što mi je zeznuo su bile slike. Prebacio ih je sve, ali je svaka završila u svom folderu. Onda je iPhone tako nastavio spremati sve kasnije slike.
24.01.2017 | 13:19
songoku kaže:
Sorry tek sad sam otvorio tvoj link i vidio da si za isto vec pita.

Sluzbeno ako je android iznad 4.4 radi, ali po mom iskustvu ja bi reka od 5 gori.

A jbg sad... Štajaznam koji mu je android. Meni je to sve na tamnoj strani.
To je neka Sony Xperia malo manja od laptopa , teška ko dvije smrti, stara jedno 2-3 godine. Ima nano SIM, ako to nešto znači...
24.01.2017 | 14:15
A ja onda znam jos manje, pa nek provjeri negdi u About. Ja samo kazem da app sluzbeno trazi 4.0 (sad sam provjerio, nije 4.4 ko sto sam gori napisa), ali ima sam masu poziva dok sam bio u AppleCare-u kad je app tek izbacen i svi sa androidom 5.0 ili gore su prosli bez ikakve greskice, dok kod starijih androida je bilo malo zahebancije sa uparivanjem.
24.01.2017 | 14:27
Ma naravno, hvala ti, i ovo su već vrijedne informacije. Provjerit ću s njim.
24.01.2017 | 16:21
Prkeo Gmail-a ide.
Zar kad stavi gmail račun na telefon, ne nudi mu sinkronizaciju kontakata uz svašta nešto (mail, notes, kalendar ...)?
24.01.2017 | 17:35
smayoo kaže:
Koje su mogućnosti prebacivanja kontakata? A da, po mogućnosti, ne uključuju Google?
24.01.2017 | 17:59
Joj da, dobro.
Ovako i onako su svi kontaki kod Google-a.

Inače, može označiti sve kntakte i poslati ih na DropBox recimo.
Imam Xperia-u.

Odaberem kontakte
Gornji desni kut i tri točkice -> oznaći nekoliko
Odabrano: 0 -> tu je strelica i odaberu se svi
Pojavi se neka ikona (tri točke od kojih je jedna spojena s dvijema crtama na druge dvije - desno gore je)
Odabere se Add to Dropbox
Napravi .vcf koji se uveze u nešto.
24.01.2017 | 18:00
Malo prije sam too napravio i ide.
Contacts me pitao da li želim uvesti 13 kontakata. Nisam ih uvažao pa ovaj zadnji korak nije provjeren.
24.01.2017 | 18:26
Hvala! Dobro mi je znati ovo kao rezervnu opciju ako taj Move To iOS ne bude radio.
To što su svi kontakti kod Googlea, na Xperiji nije dovoljan razlog da pustim Googleu da se naseli na ganc novi, friški iPhone.
02.02.2017 | 17:14
Nebi htio da ispadne da nešto pametujem, ali nije li najlakše napraviti izvoz kontakata iz gmaila u datoteku za Apple i onda to uvesti na iCloud preko weba?

02.02.2017 | 18:15
Nikad u životu nisam koristio Gmail, a android skoro ništa. Imaju klinci Samsung Note tablet neki, star jedno 4 godine i na njemu sam jedino jednom napravio tvornički reset. Tako da nisam imao pojma da se može napraviti taj izvoz. Ali - što ako korisnik mobitela isto tako nije koristio gmail?
Inače, koristio sam taj Move to iOS, sve je prošlo OK.
02.02.2017 | 19:23
Teško da korisnik Androida nije koristio gmail tj. google account jer on je osnovni preduvjet za korištenje Google Play storea odakle se skidaju aplikacije. Jest da je moguće da je koristio taj google account samo za pristup Play Storeu i za ništa više ali samo jedan potez u izborniku i na brzinu se kontakti sinkroniziraju sa Googleom, sve ih povuče na Gmail u kontakte i opet imaš sve tamo i radiš izvoz kud trebaš. Google ima puno bolji sync od Appleovog iClouda što se kontakata tiče.
02.02.2017 | 19:27
smayoo kaže:
Nikad u životu nisam koristio Gmail, a android skoro ništa. Imaju klinci Samsung Note tablet neki, star jedno 4 godine i na njemu sam jedino jednom napravio tvornički reset. Tako da nisam imao pojma da se može napraviti taj izvoz. Ali - što ako korisnik mobitela isto tako nije koristio gmail?
Inače, koristio sam taj Move to iOS, sve je prošlo OK.

Drago mi je da je radilo s tim, to je bar jedna aplikacija koja mora zadiviti novonastalog iOS korisnika upočetku
02.02.2017 | 23:56
ja imam jedan Android,gde imam par drugih Marketa(ne treba mi GooglePlay)pa mogu da skidam sve aplikacije i bez Gmail naloga..(Aptoide,1Mobiile,BlackMart)tako da paranoja oko Googla nije potrebna....ali to nije tema:)
neka proba ovo...
prvo instalirati Market 'Aptoide',pa sa njega skinuti aplikaciju 'Move to iOS'..nije potreban nikakav nalog....
apps.store.aptoide.com/app/market/com.ap...18325206/Move+to+iOS
12.02.2017 | 23:53
Bok... nazalos mene Move to ios app nije impresionirala.
Move-am (tj ne move-am) sa Samsunga (app je instalirana) na iphone 6, ios 10.
Mob je erasean, i slijedi ponovna aktivacija. Novi korisnik, novi apple id...

Problem nastaje sto se meni kod aktivacije uopce ne pojavljuje Apps and Data screen, tj uopce me ne pita da uvezem podatke sa Androida. Imam samo screen Set up iphone, i pita da li zelim kao novi, ili povuci backup sa itunesa ili clouda.

Dakle, niti nudi apps and data, niti nudi uvoz sa androida... fali korak 1 u uputi: support.apple.com/hr-hr/HT201196

Molim pomoc gdje grijesimo, vec smo minimalno 5 puta brisali i ponovno aktivirali iphone. Dok Samsung uredno ceka svoj kod...
13.02.2017 | 11:28
Koliko se sjećam (ovako na pamet, jer ne želim to sad ponavljati), moraš na iPhoneu odabrati Set as New, odnosno napraviti tvornički reset ako je ikad ranije bio nečiji. Kad ti ponudi to da li ćeš kao novi, ili povući backup, nisam siguran da li trebaš odskrolati malo niže na istom ekranu pa odabrati Move from Android, ili odabereš da postavljaš kao novi pa onda na idućem ekranu odskrolaš malo niže pa odabereš Move from Android.
U svakom slučaju, opcija je tamo, ali nije vidljiva na ekranu, nego moraš potegnuti prstom da odskrolaš.
13.02.2017 | 16:24
Cemu prtljanje? Meni automatika nikad nije bila draga jer nemam kontrolu sto se dogadja. Ja prvo povucem kontakte na sigurno i onda ih preselim na novi telefon. To sam radio nekad, a danas kad imam iPhone to mi nije potrebno, ali tu i tamo napravim kopiju .vcf fajlova (vCard) u neki direktorij.
Svaki Android ima mogucnost izvoza kontakata, iCloud te kontakte uvozi. Ako koristis gmail, tada je jos jednostavnije mada ne i sigurnije zbog politike Googla.
13.02.2017 | 21:54
Kontakti izvezeni u VCF ostaju bez koječega što ti možda nije, a možda i jest bitno - grupe, tagovi, fotografije kontakata, specifični ringtonovi...
13.02.2017 | 21:58
thea kaže:
Bok... nazalos mene Move to ios app nije impresionirala.
Move-am (tj ne move-am) sa Samsunga (app je instalirana) na iphone 6, ios 10.
Mob je erasean, i slijedi ponovna aktivacija. Novi korisnik, novi apple id...

Problem nastaje sto se meni kod aktivacije uopce ne pojavljuje Apps and Data screen, tj uopce me ne pita da uvezem podatke sa Androida. Imam samo screen Set up iphone, i pita da li zelim kao novi, ili povuci backup sa itunesa ili clouda.

Dakle, niti nudi apps and data, niti nudi uvoz sa androida... fali korak 1 u uputi: support.apple.com/hr-hr/HT201196

Molim pomoc gdje grijesimo, vec smo minimalno 5 puta brisali i ponovno aktivirali iphone. Dok Samsung uredno ceka svoj kod...

Meni se cini da imas stari iOS na tom iPhone, nije iOS 10 nego najvjerojatnije 8.
Ovo je kako taj korak izgleda na iOS-u 8

a ovo je na iOS-u 9 i novije
14.02.2017 | 04:32
smayoo kaže:
Kontakti izvezeni u VCF ostaju bez koječega što ti možda nije, a možda i jest bitno - grupe, tagovi, fotografije kontakata, specifični ringtonovi...

Tocno, meni nije bitno zato je kod mene jednostavno. Ja to nikad nisam niti radio je ne znam zasto bi telefon drugacije zvonio kad je vecinom na stisanome.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 2 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jura22, MacSlavko, Riba, Anonimci (295)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO