UDID - neznam jesam li napravio glupost
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

UDID - neznam jesam li napravio glupost

24.02.2017 | 21:10
htio sam pod svaku cijenu na iphone 6s plus imati kodi. kako nezelim jailbrake, instalirao sam kodi preko dveloper free account tako da kodi traje samo 7 dana.
kako mi je to dosadilo, nasao sam na flexstore mogucnost kodi na godinu dana za 7.7 dolara, ali da dam UDID. napravio sam to, imam kodi.. ali si sad mislim da li sam napravio glupost...
nemam ebanking na mobitelu, ali dobivam za master karticu kad upisem na racunalu svoje ime i lozinku dobivam preko sms zavrsni kod,

isto tako i za internet banking kad se ulogiram na racunalu zavrsni brojcani kod dolazi preko mog broja mobitela...

e sad... kakvo je vase misljenje, da li se preko UDID koji je automatski flexstore pobrao sa mog mobitela kad sam rekao da zelim kodi aplikaciju...
da li se meni moze nauditi, i ugroziti moju privatnost, odnosno privatne stvari
kao sto su ti kodovi sms---

hvala
24.02.2017 | 21:39
Ja sam pre star i ne razumijem niti rijeći. Teško da ti bude netko pomogao.
Zapitaj se zašto nema kodi u App Storeu. Očito j elegalnost upitna. Budeš vidio za koji mjesec.
24.02.2017 | 21:42
www.cultofmac.com/160248/what-the-hell-i...-about-them-feature/
The developer behind an app sells your UDID to an advertising network, which stores it on its servers. The more devs sell your UDID to that same ad network, the more that ad network knows about you, and the better it can serve you ads on that specific device. These ad networks can then sell their databases to other ad companies, who can put together a pretty complete picture using their combined UDID databases of what you use that iPhone for.

In other words, UDID is like a social security number. We give our social security number to companies all the time. In isolation, a company having your social security number is not necessarily a bad thing. But the problem with a social security number is that if it is leaked out into the world for whatever reason, people we don’t mean to have it can use it to dig up your medical records, credit card number, home street address and more.

Teoretski nije nemoguće da netko tko zna tvoj UDID može prepoznati pakete podataka tebi namijenjene u općem internetskom prometu. Onda je moguće da ih može analizirati i iz njih izvući razne podatke koji su tebi vrijedni. A onda to znači da ti teorijski može provaliti u tvoj m-banking. Ali to zaista ne može puno ljudi. Sigurno ne više od 10-20.000 na cijelom svijetu...
25.02.2017 | 18:42
Da li je moguce promijeniti UDID i da lto moze preko apple supporta i jel se to naplacuje ako je moguce
Hvala
25.02.2017 | 19:08
Pitanje je zašto uopće koristiš mobitel, za bilo kakvu bankovnu komunikaciju. Mislim da te više brinu novci koje bi ti netko mogao maznuti, nego neki drugi tvoji podaci...ako je tako odi u banku i sve to odjavi. Mislim da se udid nemože mjenjati, jer je ovisan o hardware, ali nisam 100 % siguran.
25.02.2017 | 19:25
UDID se ne može promijeniti osim promjenom matične ploče mobitela, koliko je meni poznato.
Zašto ne bi koristio mobitel za pristup bankarskim uslugama? Pitanje je - zašto koristiš TAJ ISTI mobitel za pristup raznim mutnim sadržajima?
25.02.2017 | 20:35
smayoo kaže:

Zašto ne bi koristio mobitel za pristup bankarskim uslugama? Pitanje je - zašto koristiš TAJ ISTI mobitel za pristup raznim mutnim sadržajima?

Ja jednostavno nemogu vjerovati da je sigurnost fizičkog tokona i net bankarstva, ista s sigurnošću mobilnog bankastva. Drugo pitanje je na mjestu.
25.02.2017 | 23:44
Sigurnost programa za mobilno bankarstvo na smartphoneu je VEĆA od fizičkog tokena, ako se držiš općih "higijenskih" pravila korištenja tog smartphonea.
26.02.2017 | 07:49
Koja su higijenska pravila? Ako misliš na brisanje ekrana, zaba izmješa brojeve na virtualnoj zastaturi.
26.02.2017 | 14:07
Ne. Mislim na to da se ne koristi sumnjive aplikacije niti da se aplikacijama (općenito) dozvoljava pristup stvarima koje nisu bitne za funkcionalnost te aplikacije. Da se ne jailbreaka / roota mobitel. Da se ne instalira štošta iz sumnjvih izvora...
26.02.2017 | 14:53
Već sam mislio kako treb mob držati prezervativu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 6 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jura22, MacSlavko, Riba, Anonimci (297)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO