Blacklist iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Blacklist iPhone

11.09.2017 | 09:23
Pozdrav. Pomoć oko kupnje ophona koji nije zaključan na iCloud radi na sve mreže ali je blacklist (upaljen, stavljen ili kako god se to kaže). Nudi mi se jedan iPhone koji je novi u kutiji ali je blacklisted na američkoj mreži T-mobile i jedan koji je na At-t. Dali se mogu koristiti oni u hrvatskoj na našim mrežama normalno
11.09.2017 | 09:39
A zasto su na crnoj listi? Nije ti lakse ukrasti koji telefon nego kupovati?
11.09.2017 | 10:21
zabac to nema veze sa kradzom,telefon je vjerovatno uzet na ugovor i prijavljen kao izgubljen.Mreza ga onda stavlja na black list,u BiH takvi telefoni rade bez problema.
11.09.2017 | 10:42
Znaci, na crnoj listi su samo oni izgubljeni telefoni?
Na koju listu stavljaju ukradene?
11.09.2017 | 10:52
rekao sam ''vjerovatno'' uzet na ugovor.Vidio sam bar 10 takvih telefona koji rade bez problema a na stranicama pokazuje da je na black listi.S druge strane nisu ni te stranice 100% sigurne tj vecina daje fake informacije.Ja kada provjeravam iPhone za svaki IMEI ili SN placam 8 eura. Hajde mi molim te objasni gdje si ti vidio da iPhone stoji u kutiji a da je dostupan potencijalnom kupcu.Naravno pricam o nekoj radnji a ne pljacki nekog skladista kao u americkim filmovima.
I samo da napomenem,ja takav iPhone nebi nikada kupio ali svako ima svoje.
11.09.2017 | 11:04
Pa bas iz rog razloga ne bi trebalo podrsku davati.
11.09.2017 | 11:09
O cemu ti pricas ???? Kakvoj podrsci ??? Ti u zadnje vrijeme svako malo trazis razlog za raspravu. WTF spusti malo loptu.
11.09.2017 | 12:00
Umjesto brisanja posta, dajes mu nadu kako bude sumnjivi relefon mozda radio.
11.09.2017 | 12:04
Blacklisted nije ukraden. Ukradeni telefon vlasnik zaključa i prodaje se za dijelove, Žabac.
11.09.2017 | 12:07
Pitao sam koji su to telefoni na crnoj listi?
Zasto bi vlasnik zakljucavao telefon? Moj nije zakljucan. Znam puno ljudi koji nisu zakljucali iPhone.
Kako se dokazije da li je telefon izgubljen odnosno ukraden?
11.09.2017 | 12:22
smayoo kaže:
Blacklisted nije ukraden. Ukradeni telefon vlasnik zaključa i prodaje se za dijelove, Žabac.

A to rade, znači? Mamicu im njihovu!
Jel nije mi bilo jasno kako - kraj Find my iPhone i desetak sličnih aplikacija koje možeš instalirati na mob, policija kasnije isti ne može naći. Znam da se ukradeni iPhone nikad ne uključi/ne spoji na internet - ali mi je bila jasna isplativost toga. A istina mi nekad stvarni bulji u lice!
Što b rekli - ne vidim drvo od šume.
11.09.2017 | 12:34
zabac kaže:
Zasto bi vlasnik zakljucavao telefon? Moj nije zakljucan. Znam puno ljudi koji nisu zakljucali iPhone.

Pa - ako ti ukradu iphone, spojiš se na find my iphone i, ako shvatiš da više ne možeš do njega, zaključaš ga. Zauvijek. Napraviš od njega ciglu. WTF??
To se u security svijetu zove "benefit denial". Kao kad netko opljačka bankomat pa mu u kod otvaranja kazete prsne patrona s bojom i oboja novac.

Ne razumijem pitanje.
11.09.2017 | 12:41
zabac kaže:

Probat ću ja dešifrirati pitanje i dati odgovor.
Jedna je opcija prijaviti krađu policiji.
Druga (u scenariju da kupuješ iPhone od nekoga i želiš se uvjeriti da nije "vruć"), nudi ovu foru u settigsima samog uređaja:
Objašnjeno na linku ispod:
www.lifewire.com/check-if-used-iphone-is-stolen-1999376
U USA imaš i ovu, nisam ziher da li tu radi:
www.wikihow.com/Check-if-an-iPhone-Is-Stolen
Mislim da te ova druga opcija zapravo i zanimala, Žabac, zar ne?
11.09.2017 | 18:16
Vidim da je tema otišla kvragu. Stvari stoje ovako. Točnije u americi postoji mogućnost da se od osiguranja dobije novi iphone (za druge marke neznam) ako se prijavi da je iPhone izgubljen. Automatizmom takav telefon ide preko providera na black listu iako je recimo osiguranik pronašao svoj telefon ili iz nekog drugoga razloga ga prijavio kao izgubljen on ga nemože u americi više koristiti.
A ovo sa krađama i lopovima zanemarite
12.09.2017 | 09:50
Ima tog i u europi (i to poprilicno), nije to samo americka stvar. Vise od pola takvih telefona su vlasnici sami prijavili kao izgubljen, dobili novi od operatera, a prijavljeni prodali. Oni koji su stvarno izgubljeni, je netko pronasao i prodaje (ili koristi), sto je opet upitne legalnosti (mislim da se na to odnosio zapcev post, na ova dva scenarija, mislim). Postoji i scenarij di je vlasnik prijavio telefon kao izgubljen, pa ga pronasao, ali to je jako rijetko, u tom slucaju bi morali taj telefon predati operateru (jer su ionako dobili zamjenski), a ne prodavati ga. Inace, blacklist je country specific (ne samo operater koji je blacklistao telefon nego svi operateri u toj zemlji, jer te podatke moraju dijeliti), znaci radit ce u bilo kojoj zemlji osim one u kojoj je blacklistan. Druga stvar sto se dogadja kod takvih telefona (a tog nitko nije niti svjestan) je da operater prijavi IMEI applu kao ukraden/izgubljen, tako da takav telefon vise nema nikakvu garanciju, a i postoji sansa da ga neces vise dobiti nazat ako ga odneses na servis u AASP ili ARS.
12.09.2017 | 10:14
Izgubili i DOBILI novi!?!? To još nisam čuo, da operater daje korisniku novi mobitel. Koji su to operateri? Ovi naši ziher nisu tako velikodušni.
Možda eventualno ako je korisnik osigurao uređaj preko operatera ili samostalno.
12.09.2017 | 10:30
Pa da, osigurao. Tako je iLeo i napisao.
12.09.2017 | 10:31
A da. Promaklo mi. Al koje su to igre. Svašta.
12.09.2017 | 12:33
iLeo kaže:
Vidim da je tema otišla kvragu. Stvari stoje ovako. Točnije u americi postoji mogućnost da se od osiguranja dobije novi iphone (za druge marke neznam) ako se prijavi da je iPhone izgubljen. Automatizmom takav telefon ide preko providera na black listu iako je recimo osiguranik pronašao svoj telefon ili iz nekog drugoga razloga ga prijavio kao izgubljen on ga nemože u americi više koristiti.
A ovo sa krađama i lopovima zanemarite

iLeo, po ovome tekstu, najvjerojatnije ga nećeš moći koristiti niti ovdje - no to ovisi ima li naša država ugovor o blacklisted telefonima s SAD-om, što osobno vjerujem da ima kao članica Europske Unije. Ovo nije siguran odgovor, samo osobno mišljenje.
unlock.ultrasnow.eu/methods-to-check-if-...is-on-the-blacklist/
community.giffgaff.com/t5/Help-Support/W...abroad/td-p/17520861
www.reddit.com/r/AskUK/comments/41egnb/c...d_phone_in_the_ukeu/
Pročitaj si malo ove tekstove sa tri linka koja sam priložio, možda ti nešto bude jasnije. Nisam baš pažljivo čitao sve, ali mislim da ćeš, ako ništa drugo, više znati o toj temi.
12.09.2017 | 14:59
Glavno da se hrackalo po meni.
12.09.2017 | 15:45
Tako ti pao grah.
12.09.2017 | 16:00
smayoo kaže:

Kladim se u bilo što da pola korisnika ajfona nezna to napraviti, jer su preko polovice pozeri.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 10 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, MacSlavko, Riba, tino1, vikt0r, Anonimci (706)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO