08.10.2017 | 10:18
@zabac Ma znam, nisam ni mislio da im ti to radis, samo sam htio reci da je ovo nesto sto sami moraju rijesiti. Jedino sto netko drugi moze rijesiti za njih je restoreati telefon prije nego krenu zvati Apple. A sad vidim da je racun na firmu, u tom slucaju procedura je mrvicu drugacija, ali vise manje samo s Appleove strane (jedina razlika je sto zahtjev nece ici kroz consumer liniju nego kroz businesses i Apple ce im poslati jedan obrazac koji ce morati ispuniti i poslati skupa s racunom). Za njih je pricedura ista, zovu isti broj, samo sto ce onaj prvi advisor proslijediti poziv na business umjesto senior advisoru, i mislim da bi u ovom slucaju mogao netko drugi zvati u njihovo ime i reci nesto tipa on je IT admin iz firme (udruge).
Ukratko, evo step-by-step sto trebaju napraviti:
1. Restorati telefon (to je da se sprijeci da telefon ne ukljuci ponovno FMiP kad ga Apple makne)
2. Nazvati Apple (ne znam broj iz HR, provjeri na web stranici, ali mislim da bi trebao biti besplatni broj)
3. Odmaj advisoru reci tocno sto zelis, znaci ako zove neko tko se prestavlja ko IT udruge, reci nesto tipa: “Hi, my name is XX, I’m the IT admin at YYY. My boss forgot her Apple ID password on her official phone, and now the phone is FMiP locked. She tried already, but she is unable to reset the password. I have a proof of purchase for the phone and need your help in removing the FMiP activation lock.” Ako je sram ici s ovom pricom, uvik moze ici na klasiku, bivsi zaposlenik otisa iz firme i vratio sluzbeni telefon zakljucan na njegov privatni account
4. I to je to, dalje samo trebaju slijediti sto Apple advisor trazi od njih
5. Nakon sto posalju svu trazenu dokumentaciju Appleu, u roku od 48 sati telefon ce biti otkljucan, dobit ce mail obavijest kad je otkljucan