19.10.2017 | 06:12
Svi telefoni i tableti koji su podržani dobivaju update isti čas kada je izbačena public verzija. Samo je na najnovijima tvornički od .00 verzije tamo, dok je na na starijim modelima komplet prošli iOS. To nisam niti opovrgavao. Pitanje je kakvu verziju (
krnju - u nedostatku kvalitetnijeg izraza - jer nije
krnja, samo je prilagođena mogućnostima dotičnog uređaja) konkretno 11-ice dobivaju stariji modeli.
Evo ti moj primjer.
Kada sam imao šesticu, istu sam je večer updateao kada je izbačen iOS 11.
Sada na osmici, kada sam sa iClouda vraćao podatke - nisam niti znao da tu traži password od 6 znamenki, jer na šestici te još uvijek pita za njih četiri - iako je novi iOS 11. Tako je bilo i na 10 i na 9.
Ponavljam, ne znam kada su taj broj znamenki povećali, jer niti 6S niti 7 nisam imao duže od minute u rukama - pa je to možda povećano, kao neka dodatna sigurnost, još ranije.
Ali, sada da Vas sve pitam i da spomenem, osobno kada slušam muziku na iPhone-u, to nije Apple music app u internet smislu. Slušam muziku preko te aplikacije, ali to su ručno uređeni albumi sakupljani godinama, s coverima, stvarima kako koja ide na dotičnom albumu, pa tako do kompletnih diskografija izvođača koji me zanimaju.
Znači - praktički mi internet veza niti ne treba.
Pa, u Hrvatskoj (jedino ako nisi na US ili nekom vanjskom accountu) ni ne možemo slušati i kupovati muziku od Applea, zar ne?
Ili vi pišete baš o tim primjerima?
Zapravo, da Vas ne davim - baš se idem prebaciti na US account i downloadati par besplatnih pjesama koje sam s vremenom skidao kada su bile na promociji. Možda i mene to počne zezati...
Javim svakako.