03.11.2017 | 23:32
Uključi iCloud, i ako koristiš isti Apple ID na oba telefona, broj nije bitan - barem mislim. Uključi na svakom od njih (prvo skini tu app) Find my iPhone, pa pod iCloud uključi sve što hoćeš da ti memorira u oblak, od knjiga, preko kalendara, notesa, imenika - do WhatsAppa i Vibera...
I onda kada stari telefon gasiš ne trebaš brinuti o bacupiranju jer ti je iCloud to napravio za sve za što si mu dopustio, na svakom uređaju kojem si mu dopustio. Ja sam samo resetirao i prodao svoju šesticu i upalio osmicu, bez ikakvih backupiranja.
Appovi i postavke su se sami počeli skidati i narohtavati kakvi su bili na šestici. Ok, ja sam imao mob od 16 i prešao na 64GB pa mi je super, i tu je 50 GB clouda koje stoje 8 kn mjesečno čisto dosta. Tebi će sada trebati vjerojatno više, ne znam. Ali, uključi to - moja topla preporuka. On će ti pod find my iPhone, jer na iCloud ulaziš i na internet browseru, pokazati stari mob, ti mu kažeš da ga obriše, on će vidjeti da je novi u upotrebi sa tvojim Apple ID-em, ti mu kažeš da je sve ok. To je tvoj novi mob i basta. Meni je taj cloud super stvar. Preporuka.
Ja sam prije koristio iPhone, iPad i MacBook Pro na istom iCloudu. Jedan Apple ID ti ide na isti iCloud. Ti možeš koristiti oba moba, ukoliko su ti pod istim Apple ID-em na jednom iCloudu. I zapamtit će ti svaki telefon zasebno, u to ne sumnjaj. Sada imam MBP i iPhone 8, iPad je bio star pa sam ga dao...
Ali koristiti iPhone X i ne koristiti iCloud, nikako frende. Ako ti nestane, ukradu ti ga, zato imaš Find my iPhone da odeš na najbliži komp, ulogiraš se na
www.icloud.com i pogledaš pod appom Find my iPhone di ti je telefon. Onda ga možeš daljinski obrisati, zaključati, pratiti a da lopov ne kuži i to. Imaš i drugu app za istu funkciju, zove se Prey i free je. Skini i nju. Nikada nisi previše siguran.
Sretno još jednom!