Imam ip6s star 10 mjeseci i unazat 2 mjeseca baterija se srozala jako tu mislim na vijek trajanja. Zanima me da li je normalno da za 20 minuta surfanja i faca baterija na wi-fi udaljenom 3 metra od routera padne za 15-25 posto ovisi o jacini svjetlosti ekrana. Imam garanciju jos pa da vidim da ga ne saljem bezveze na popravak
Molim te makni potpis u tapatalku jer smeta i opterećuje čitkost.
Fb aplikacija navodno puno troši bateriju, ne znam jer je ne koristim. Imaš u podešenjima prikaz u kojem se vidi koliko ti koja aplikacija vuče baterije.
Moguće je i da ti je baterija loša, ali moguće je i da imaš neki app koji siše bateriju
Imam ip6s star 10 mjeseci i unazat 2 mjeseca baterija se srozala jako tu mislim na vijek trajanja. Zanima me da li je normalno da za 20 minuta surfanja i faca baterija na wi-fi udaljenom 3 metra od routera padne za 15-25 posto ovisi o jacini svjetlosti ekrana. Imam garanciju jos pa da vidim da ga ne saljem bezveze na popravak
Ovako u zadnjih nekoliko mjeseci 2-3 puta sam radio cisti restore od nule. Svaki puta ista stvar probati cu sutra ujutro izbrisati face pa probati kako ide bez njega. Probao sam sa battery lifom evo rezultati
mobitel je na 11.1.2 posti mob ima garanciju da li da sa saljem na popravak
Nazovi AppleCare, oni ce odvrtiti remote diagnostics i reci ti ako je baterija losa. Ne znam tocno broj za hrv, ali znam da imaju onaj 0800 broj, provjeri na web stranici. Iako je hrvatski besplatni broj 0800, podrska je na eng. Samo imaj na umu da baterija moze biti Failed (pokriveno garancijom) i Consumed (nije pokriveno garancijom). Ako baterija ima vise od 500 ciklusa, Apple to smatra consumed i out-of-warranty zamjena baterije je cca €100.
Deinstaliro sam face i messinger, razlika 5 % manje potroseno nego inace. Stalno nosim punjac ili externu bateriju sa sobom nema sanse da dodem doma sa upaljenim mobitelom ako ga ne napunim u toku dana. Stvarno nemam srece prosle godine ip 6s od jednom se samo poceo gasiti bez obzira na postotak baterije i upali se jedino ako se spoji na izvor punjenja. bio na popravku 3 puta ukupno mjesec i pol dana dok ga na kraju nisu zamjenili. Sve me strah sta ce biti sada
Razmisli o načinu korištenja. Da li ti se događa ponekad da odložiš mobitel na neko prevruće mjesto? Npr. na radijator ili neposredno pokraj njega. Ili ljeti pod šoferšajbu, ili na stol odmah kraj prozora? 15 minuta na takvom mjestu ako je pri tom mobitel priključen na punjač dovoljno je da ošteti litijsku bateriju.
Ovako u zadnjih nekoliko mjeseci 2-3 puta sam radio cisti restore od nule. Svaki puta ista stvar probati cu sutra ujutro izbrisati face pa probati kako ide bez njega. Probao sam sa battery lifom evo rezultati
mobitel je na 11.1.2 posti mob ima garanciju da li da sa saljem na popravak
Ja sam imao ajfon 6s i nakon malo vise od godinu dana ova aplikacija mi je pokazivala 13% wear level. Ti znaci sada imas kapacitet baterije negdje oko 1300mAh
Kolko ti bude najvise usage i standby time?
Odnio sam mobitel na popravak u mmm agramservis, i krece zavrzlama dobio sam novi uredaj od strane mesc-a i novi jamstveni list sa garancijom od 1 god. U agramu tvrde da garancija ne vazi jer kada se dobi novi uredaj od appla garancija vazi ili 90 dana ili do isteka prvobitne garancije. U mesc-u tvrde da garancija vazi. Pa me zanima tko je u pravu? Pocelo mi se takoder dogadati da se mob ugasi sam od sebe i kada ga pokusam upaliti pise prazna barerija a ako ga prikljucim na punjac upali se i pise da ima baterije u razlicitim postocima 25,58,90%. Identicna se stvar desila i sa starim mobitelom i nosio sam ga 4 puta na popravak u mesc zato sam ga aada odnio u agram. Jel jos netko imao ovakav problem ako na applu unesem imei da vidim jel u iphonu ona ostecena baterija koju su mijenjali pise sa nema tu setiju baterija ili je vec promjenjena, sra bi mu to moglo biti
Molim te makni Tapatalk potpis, smeta.
Kad bi se morao kladiti, ja bi isto rekao da nakon servisa (bez obzira na koji način on bio odrađen) jamstvo vrijedi do isteka jamstva originalnog uređaja ili 90 dana od obavljenog servisa, što god kasnije nastupi. Tim više što nisi na servisu dobio novi, nego refurbished uređaj bez one fancy ambalaže, zar ne? Ili si baš dobio novi-novi uređaj, u lijepoj kutiji, s kompletnim priborom, itd?
Uglavnom po agramu garancija ovjerena i izdana od t-mobila ne važi, ali u mescu važi i po t-mobilu važi. Uglavnom mobitel je sada u mesc-u. Bitno da u agramu rade najljubazniji djelatnici ikada, ni trunke isprike sta sam bezveze 2 puta isao po mobitel i nabio si nepotrebne troškove, mogli su odmah reci ta garancija kod nas ne važi i mi to ne možemo popraviti u jamstvenom roku ovako su me zavukli bez veze.
Molim te makni Tapatalk potpis, smeta.
Kad bi se morao kladiti, ja bi isto rekao da nakon servisa (bez obzira na koji način on bio odrađen) jamstvo vrijedi do isteka jamstva originalnog uređaja ili 90 dana od obavljenog servisa, što god kasnije nastupi. Tim više što nisi na servisu dobio novi, nego refurbished uređaj bez one fancy ambalaže, zar ne? Ili si baš dobio novi-novi uređaj, u lijepoj kutiji, s kompletnim priborom, itd?
Ne kužim kakve ima veze da li je uređaj novi ili refurbished? ako sam dobio drugi uređaj dobivam automatski sa njime i novu garanciju koja važi 1 ili 2 godine ako nije drukčije naznačeno. Dobio sam i od htc-a isto prije 2 godine novi mob i nije došao sa kutijom, ali je garancija važila 2 godine od dana izdavanja i što je najsmješnije to sam dobio u agramu.
Novi uređaj je - novi uređaj. U kutiji obloženoj najlonskom, na rubu označenom narančastom "povuci me ovdje" Apple ambalažom - i siguran da si ti prvi vlasnik toga telefona. Refurbished telefon je telefon koji je možda bivši vlasnik iz nekog razloga donio na popravak, Apple mu je dao drugi, a ovoga su popravili i vratili u stanje novoga. No, kako taj telefon nije došao iz tvornice - zato ga ne dobivaš u tvorničkoj kutiji, nego u malo manje nakinđurenoj, ali i dalje obloženog onom folijom.
No, nekada nije niti kvar u pitanju da bi se proizvod proglasio refurbished robom - do toga može doći i ako mu se ambalaža oštetila u transportu, pa se takav ne može prodati - i inih sličnih problema. Uglavnom, što se tebe tiče, taj je telefon kao nov - ako je i imao neki hardwareski problem (a možda uopće nije) - isti je otklonjen. electronics.howstuffworks.com/everyday-t...ished-electronic.htm
Evo, pročitaj si što znači refubishing. lifehacker.com/5885492/when-should-i-buy...urbished-electronics
Ova posljednja stranica popisuje četiri glavna uzroka zbog kojih elektroniku proglase "refurbished".
1. Oštećenje u transportu ili vanjsko oštećenje proizvoda
2. Proizvod je bio demo uređaj
3. Otvorena ili oštećena kutija uređaja
4. Pokvaren proizvod
Tako da se stvarno ne trebaš brinuti oko toga.
A kako ćeš znati da si dobio refurbished proizvod?
Bit će ti zapakiran u smeđoj kartonskoj kutiji, u kakvima dolaze rezervni dijelovi za svu elektroniku - ali kada je otvoriš unutra će se nalaziti proizvod potpuno identičan ganc novomu.
Pogledaj ovaj video i sve će ti biti jasno. Zaista nemaš zime - to je i dalje kao novo.
Samo da javim, dobio sam novi uredaj sa jos 1 godinom jamstva. Nije u kutiji ali je neostecen i ispravan za mene novi uredaj. Mmm agramservis izbjegavam u sirokom luku, ljepo su mi ga htjeli staviti da izgubim mogucnost popravka/novog uredaja
Evo ja sam prekjučer zamijenio u kućnom servisu bateriju na ip6 kupljenu još u 1. mjesecu. Isto sam imao dropove pogotovo ispod 30%. Sada sa novom baterijom potrošnja je pravilna i konstantna, nema problema. Dakle nakon 3 godine korištenja je promijenjena. Ovako sam obično radio sa svim telefonima do sada i nakon promjene sve radi super.
Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra?
dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna Ako tko ima od nekog krepanog javite Thx!
kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM